permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 29 June 2011

baju nikah da beli.. :)

salam..

lama x update blog..sy super duper busy..huu betol.xtipu..
busy tapi sempat baca blog2 b2b..ngeh :P

ok2 seperti tajuk diatas, sy da beli baju nikah..tengok..!! tunang pon belom..baju nikah da beli
advance sunggoh..ni sume penangan dapat buah ati yang sangat2 well-planed.die nak semua disettlekan secepat yang mungkin.tapi bagi sy its better coz lepas tunang we only have 3-4 month untuk wat persediaan kenuri kawen.soo kalo ade yang da settle awal2 seperti baju nikah ni,mungkin dapat kurangkan kelam kabut..betol x :)

semalam kami ke Jakel di seksyen 7.sangat dekat ye dengan rumah sewa sy.jalan kaki pon sampai tapi penat lah..haha.masuk ni dah 3 kali masuk jakel.masa mula2 dulu rase rimas sangat sebab SA die suka membontoti kte padahal kte bukan nak beli.tapi bila nak beli kaen barulah rasa bagus gak SA ni membontoti kte.banyak yang diorang tau..kte tak tau.tujuan ke Jakel ni pada mulanya nak beli kain ela untuk mak..untuk mak wat baju hari tunang abang sy pada 24 Julai nanti. mak suruh beli kaen yang dalam anggaran 4meter rm50 tapi sy dah terberkenan dengan yang rm22 semeter..haha.nak xnak beli jugak lah..sebab mak sy jugak yg nk pakainye.kalau cantik itu adalah mak sy :).lepas tu cari kaen cotton untuk wat baju kerja.4meter rm45.murah2 sudeyyy..


pastu naek ke tingkat atas kononnye nak survey kaen lace..tapi terbeli plak :P..mula2 nak beli set kaen yang berharga 380 saja tapi...makin lama,makin mahal plak kaen yang dibelek...hmm


baju nikah consist of:
2 meter off white beaded lace (tp SA jakel 2 bagi 2.5 meter sebab lace tu dah nak habes)
4 meter satin
3 meter chiffon (SA tu kasik 4 meter..tak tau ape motif die..haha)
4.5 meter satin for baju melayu cik abang (sgt2 lebih ye kaen ni..cik abg sy kecik orgnye..)

gedik je rase nak letak gamba kaen lace tersebut tapi..sabar2.nanti da x surprise..uhuk..
letak gamba beg je la nampaknye.. :)

harga rm660..uuu~ bagi pengantin bajet seperti sy agk brkire2 gak tyme nak bayar 2..tp slogan yang selalu digunakan untuk menyedapkan ati "kawen sekali seumur hidup" T_T


hujung minggu ni nak pulang ke kampung halaman..ngeh3..mau cari langsir dan kapet untuk tunang..(saya nmpak duet berterbangan..argh..ingat slogan..hmm2)
nanti update lg okeh

daa

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets