permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, 20 August 2011

aktiviti DIM semasa cuti


salam..

semua orang di negeri2 tertentu cuti kan hari rabu ritu sempena nuzul quran..dan dekat selangor ni pun sepatutnya cuti. dalam kepala da pikir macam2 nak wat masa cuti hari rabu tu.malangnya x cuti..arghhh!! kena settlekan tender perkeso. me n my teams kena berkampung kat development room until 2am.pergh pengalaman baru setelah 5 bulan bekerja. oleh kerana kitorang di ofis sampai awal pagi hari khamis jadinye ktorang entitled untuk x yah masuk ofis hari khamis tu.jadinya sume plan untuk hari rabu di bawak ke hari khamis.bezanya incik Lah x dapat la join.hmm2

ok2 meh nak cite cket ape yang sy wat semalam.post sebelum ni ade bagitau DIM project in progress kan..dan sy da berjaya settlekan 2.5 out of 4 things to do..ngeh2.nape 2.5? sebab baru siapkan 1 pomander ball bunga tisu..satu lagi br nak lipat2 crepe paper.meh kite tengok ape yang dah siap

1. decorate bekas coklat
ekceli bekas ni diisi coklat yang abang beli masa balik jordan dulu..skang bekas ni da kosong.so mak suggest hiaskan bekas tu then nanti letak je coklat dalam tu..idea asal nak wat ala-ala peti harta karun sebab bentuknya macam peti.tapi jadi camni plak..hahaha



2. decorate balang kuih
ini memang permintaan dari mak.die cakap majlis tu nanti dalam musim raya jadinya mak nak letak kuih raya kat hantaran.so sy pun pegi la beli balang plastik yang tutup merah tu..macam ni


then cover punutupnye pakai span dan kain lebihan wat bantal hantaran..hias tepinya jugak dengan lebihan renda yg sy amek tusslenye letak kat tepi bantal hantaran.atas penutup tu ketak bunga kecik2 amek dari hantaran bakal kakak ipar ritu.haha..jimmmmaaatt..pastu balangnya letak riben organza bercorak.siap..ni hasilnya



 

3. pomander ball bunga tisu
yang ini pulak sy yang tergedik2 nak wat..haha.banyak tutorial nak wat bunga ni.sy wat yang macam dalam tutorial ni..pastu nak cucuk kt polisterin bulat tu kne ada batang bunga yang kuat so lilit dawai tu pada kayu pencungkil gigi pastu lilit dengan pelilit bunga.baru kuat nak cucuk..dan hasilnya ini..



epi sangat bile tengok sume benda yang kite wat sendiri..puas hati..heh

daa


p/s - tinggal dua minggu lagi untuk settlekan sumenye..chaiyok2

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets