permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, 5 August 2011

DIM pomander ball kusudama flower

salam..

DIM project seterusnya ialah kusudama flower..ngeh3.
lepas potong template kotak doorgift, ade banyak sangat lebihan kertas.sayang plak nak buang.jadinye nur menggoogle lah DIY project yang guna kertas.terjatuh hati lak tengok kusudama flower ni..comel jek.tapi renyah (rumit) cket nak buat. satu kuntum bunga ade 5 kelopak = 5 keping kertas.

lepas berbuka semalam tataw nak wape sambil tengok tv, tiba2 tangan rajen potong2 kertas lebihan tu jadi square..lipat2 then gam..jadi mcm ni..



bila dah cantum 5 kelopak jadi cmni..


pastu cantum 12 kuntum bunga jadi la pomander ball yang comel..suke tengok hasil kerja sendiri..pisss (^^)v


sy x capture pic plak cara2 melipat kertas tu tp boleh tengok kat sini cara2 lipatnye..senang jek :)

p/s-mau wat pomander ball untuk letak kat pemegang tangga time bertunang nanti lah

daa..

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets