permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 24 August 2011

shopping raya

salam..

cuti hujung minggu lepas sy gunakan untuk shopping raya dengan incik Lah. kitorang gerak dari shah alam seawal 7.30 pg.pick-up adek incik Lah di Ampang dan terus menuju ke jalan TAR. kitorang gerak awal sebab taknak berebut2 untuk cari parking nanti.
 
sampai je kat sana memang tak ramai orang lagi tapi depan Sogo dah ramai yang menunggu. so ktorang wat keputusan untuk pegi Semua House dulu untuk cari beg untuk doorgift. dah name pon sampai pukul 9.30..kedai pon tak bukak lagi..jadinye ktorang melepak la tunggu kedai bukak.
 
bile da beli beg untuk doorgift tros keluar dari Semua house dan menuju ke jalan TAR. sronok berjalan waktu ni sebab orang tak ramai + cuaca pun tak panas.jalan2..survey tudung untuk mak dan teros beli..beli keronsang jugak then survey plak baju melayu untuk adek incik Lah.dah jumpe yang berkenan di hati incik Lah kate "takpe..nanti kte pusing balik"..
 
teros ke Sogo plak..tujuan nak beli kemeja untuk incik Lah..untuk majlis 5 hb nanti.masuk2 Sogo terkejot sangat2..ramai giles orang..berhimpit2 sampai berlaga bahu..isk3..takleh jadi ni.amek keputusan g naek tingkat 2..maybe kat atas orang tak ramai.sangkaan meleset..still berhimpit jugak kat atas.penat tengok orang yg ramai.incik Lah yg cerewet lagi la susah nak wat keputusan.dari tingkat 2 pandang ke bawah..nmpak ini..

macam semot hurung gula.
ajak incik Lah turun bawah teros g ke tempat baju kemeja bonia.pilih punye pilih tanye saiz S (ye bf sy kurus) takde.hmm last2 sy tnye kat SA tu "yang mane je ade saiz S"..ha kan senang cari je kt tmpt yg ade saiz S.seb bek ade yg incik Lah berkenan..49 ringgit jek..keh3.sambar teros ke kaunter..memang org menggila shopping raya.nak membayar pon naek lenguh kaki q..
 
keluar dari sogo rase letih sgt, dahaga ++..adoii dugaan.incik Lah plak seakan byk sangat tenaga yg die simpan.ajak plak masuk jalan TAR balik untuk cari baju melayu yg die brkenan tuh..pagi tadi masuk jln TAR memang takde masalah tapi bile nak masuk tengah2 hari tuh sangat2 bermasalah k.orang berhimpit2.dah la kedai baju tu kat tengah2..jenuh nak berjalan.dalam ramai2 tu ade mak2 yang mendukung baby2 kecik..dengan stroller pon ade..aduhai..kadang2 pelik bile tengok mak2 ni tak pikir ke keselesaan anak tu..kesian tengok baby2 tu.
 
setelah meredah lautan manusia sampai la ktorang kt kedai yg dimaksudkan..beli teros laju2 jalan ke tempat parking.allahuakbar..sgt penat.siap leh tertido on de way ke time square.dah smpai time square jln2 tak beli pape pon..kul 5.30 ktorang tengok kfc da penoh ngan org tunggu nak brbuke..haish awal gile kot.adek incik Lah kate better kte pon duduk kt sne kalo tak nanti ade yg brbuka kt kaki lima..
bayangkan 2 jam duduk di kfc sebelom brbuke..isk

ade 1 peristiwa yg wat sy gelebah lepas berbuke..
lepas berbuke ktorang teros naek tgkat atas, nk solat maghrib.orang jgn cakap lah..sangat2 ramai.dah selesai solat Nur pun tunggu incik Lah.nk cari fon..tbe2 "ehh mane plak fon aku ni" *sambil punggah2 handbag ngan beg telekong..TAKDE JUGAK..argh ini masalah ni.
 
Incik Lah plak lambat sgt turunnye..adek die turun dulu..soh miscall.. takdapat.sebabnye bateri fon memang kong teros..hmm2 amek tindakan drastik tanpa tunggu incik Lah berlari turun g kfc..dengan orang yg ramai..masyaallah..siap da nanges2.sampai kfc nampak incik Lah duk dpn kfc.
 
sy : nampak tak fon syg..ade tanye kat org kfc tu tak?
die : laa..kan fon ade kat abg ni..tadi abg simpankan..syg tggal kt krusi..
sy : eii..tak penah2 simpankn fon syg..arini plak rajen simpan..!! (marah sgt2)
die : kalo abg tak amek tadi dah sah2 hilang kan..!! (kena tengking balik)
sy : (merajuk sambil lap air mata)

hmm merajuk tapi die tak pujuk langsung..sy jugak yg kena mintak maaf..tapi suka sebab dapat pukul die dengan beg telekung..sambil mulot cakap "amek neh..balasan!!" tapi die hanya tersenyom..haish..nak marah pon tak jadi..

itulah kisah hari sabtu di KL..besoknye ktorang sambung shopping di Klang n Shah Alam.alhamdulillah sume da settle..hanya menunggu masa untuk pulang ke kampung..hoyehhhh

thats all 4 today..

daa..


p/s - hoi panjang plak bebelan kali ni. maaf..!!

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets