permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 7 September 2011

Majlis Pertunangan - 3 September 2011

salam..

hai lovely readers..hoho..(ko pikir ramai ke yang bace blog picisan ni hah)..haha..xpe la nk prasan jap

ok2.setelah 2 minggu tidak berblog rindu plak.tak sempat nak blogwalking.hehe
entri ni nak cite tentang majlis 3 September 2011.majlis pertunangan saya..ngeh
alhamdulillah segalanya berjalan lancar walaupun ade sikit benda yang wat sy menangis sehari selepas majlis.hmm tapi x nak ingat lah pasal benda tu dah..yang lepas biar lepas
ok2..meh nak review pasal majlis (neves nak letak gamba sendiri kat blog..1st time neh..haha.eceh gedik sgt la)

doorgift
seperti yang dirancang, sy letakkan tasbih dalam kotak yng dibuat sendiri.tapi bile tengok cam kosong plak beg doorgift.so packing kerepek bawang kecik2 letak dalam beg tu.hmm kebetulan alang pun ade beli something untuk letak dalam beg tu sebab pagi sabtu tu ade majlis cukur jambul anaknye.alang beli pewangi yang bentuk bunga ros and yassin.tapi yassin tu besar sangat.tak muat nak letak dlam beg.so sy pun letak pewangi tu je.jadinye doorgift untuk family incik Lah ade tasbih+kerepek bawang+pewangi.dan doorgift untuk tetamu ade yassin.

pelamin
terasa excited nak cite pasal pelamin yang disangka mini ni..haha.sy tengok pelamin mini untuk bertunang selalunye simple je..kecik n duduk atas bantal.tapi pelamin sy macam pelamin orang kawen.hari khamis diorang dah start nak pasang pelamin.dan yang menampakkan pelamin tu over besar ialah sebab tiang untuk pelamin tu x muat nak masuk umah..ohh..tinggi umah x sampai 8 kaki rupenye.nak x nak diorang terpaksa potong cket tiang tu..haha..ble da siap pasang pnye la trkejut.besonyeee.tapi suke sgt sbb cantek..(ehh ko sorang jek cakap cantek..haha)

abaikan kek tu..ni gamba dr unofficial photographer :P

henna
sy wat henna 2 ari sebelum majlis dengan harapan kaler henna tu tak terang sangat..tapi harapan tinggal harapan.henna terang benderang lagi walopon da dua hari..haha.tapi sukaaa sebab ramai puji coraknye cantekk.haha.sy wat henna kt bazar india kat taiping.15 minit je die siapkan dengan bayaran 20 rggt jek untuk atas kedua2 tangan..i loike..


canopy
yang ni pun dipasang awal.hari jumaat dah terpacak depan rumah.siap berscallop merah puteh..hadoiyai da rupe rumah pengantin.haha


mekap
sy kne mekap di kedai.jadinye seawal 7.30 pagi ktorang dah gerak ke changkat jering..awainyaaa..ni sebab kak azie ade byk slot mekap.trpaksa la mekap awal.sampai2 je disuruh cuci muka and bersedia untuk ditempekkan segala mak nenek mekap.berserah jek.adek dah geleng kpala tengok betapa tebalnya mekap kat muka.almaklumlah sy ni jarang mekap.siap je mekap terus pakai bju dan dipakaikan tudung and veil.hmm x pakai pun anak tudung yang ditempah kat nani tu sebab kaler x sesuai lak..uhh dan perkara yg paling ditakuti menjelma..kne pakai tudung awning..arghhh..seb bek maseh nampak comel (ekeke prasan lagikk)dan lagi skali saya sukaaaa dengan mekap kak azie..walopon tebal maseh nampak natural

uhuk malu :)

OP
OP namenye yazman.sy x kenal die sampai la pagi sampai kat kedai sazlees tu.kecik je budaknye..tapi pantas wat keje.die start shoot dari mekap sampai la habes majlis.overall sy ske cara die.agak profesional.

majlis
dah siap2 mekap sy pun balik la..ble smpai je rumah sume orang kata.."ehh laennya..ingat sapa tadi"..cehhh.mak pon cakap laen n cantik..sukaaa lagi..haha.posing2 kat bilik ngan barang hantaran..posing kat pelaminan..gedik2 cket..haha tak lama lepas tu rombongan pon sampai.rase diorang bincang sekejap sangat sebab sedar2 je yong dah panggil turun..menggigil kaki..dada rase cam nak meletop..haha.cuakks.turun dari tangga x tengok orang dah.takot..teros duduk kat pelamin.banyak betol cameraman hari tu..rase cam hartis..hahahaha..disarung cincin oleh umi incik tunang,ciom tgn..pipi..dan setrosnye bergamba dgn future family in law

muka cuak nampak sangat.. :P

catering
untuk majlis ni sy peruntukkan rm 1400 untuk makanan..untuk jemputan 200 orang..puas hati jugak sebab pengurusan tip top dengan makanan yang sedap.alhamdulillah

cincin
cincin yg disarung masa majlis tu umi incik tunang yang belikan..so 1st time tengok masa majlis hari tu.cincin ni besar la..bukan batu besar.saiznye besar..asek terpusing je kebawah.nanti nak cari penahan cincin ni kat habib mcm cik author SCR cte tu..hehe

x nampak sangat nye punnn..aduyai

hantaran
hantaran dari pihak sy, hias sendiri dan hasilnye dapat pujian dr org yang datang..sukaaaa lagi..heh.hantaran dari pihak incik lah dihias oleh umi incik tunang.cantek, simple and nampak exclusive.tapi ade crita sedih dsebalik hantaran ni yang wat menangis.xpe la..xnak ingat lagi.moga allah bagi ganjaran terhadap apa yang sy lakukan..aminn3 ya rabb

x nampak satu2..nanti dapat gamba dari op sy update semula

tu je kot detail2 mase majlis ritu.overall happy sebab semua yang dirancang berjalan lancar.satu je terkilan sebab x dapat tgkap gamba ngan incik tunang kat pelamin.sebabnye umi die kte takot hilang seri.sedih tapi buang jauh2 perasaan tu sebab x nak trasa hati ngan bakal mak mertua seniri..millionan trima kaseh kepada semua yang banyak membantu untuk menjayakan majlis gilang gemilang ini..hahaha over taw..dan lots of thanx to Sazlees Bridal.you've made my day..

p/s - entri panjang meleret gara2 malas nak review banyak2 kali..tapi nanti lepas dapat gambar dari OP mgkin akan review skali lagi versi gambar yang lebih cantik..hahahaha

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets