permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, 9 September 2011

pre wedding ideas

salam..

hai readers..huish 's' kat belakang tu tak tinggal..kunon ramai pembaca..ekeke

kejadahnye baru 5 hari tunang da cite pasal pre wed neh..hahaha.ini semua gara-gara incik tunang ajak pulang ke Pekan hujung minggu depan.hujung minggu depan kan cuti hari malaysia.jadinye incik tunang nak amek peluang tu bawak tunang die ni pulang ke kampung dengan alasan nak bawak beraya + tengok anak sedara kembar baru die tu..hoho.baru incik tunang suggest,  da terpikir macam2 nak dbuat kat sane..haha.

kami berjumpa dan bercinta masa kat matrik pahang.penah cite dalam entri ni.sejak habes je matrik langsung dah x menjejakkan kaki kat pahang.alasan yang paling kukuh ialah sebab jauhhhhh..bila ade peluang nak pegi pahang sy terpikir why not kte wat pre wed terus sebab kami ade banyak memori kat pahang.nanti tah bile baru bleh balik pahang lagi.kalau nak kata nti akan bvalik jugak nk fitting baju, tengok pelamin..or sebab2 laen utk uruskan pasal wedding..jawapannye tak..sy tempah baju nikah dan baju untuk bertandang pada pakcik incik tunang. najib namenye..die mmg ada bridal gallery.

so..dengan pantas bagitau incik tunang keinginan dihati dan die pun setuju.cumanya kami tak nak keluarkan bajet yang besar untuk 1st pre wed ni sebab mungkin akan ade 1 lagi sesi pre wed.atau mungkin 2, 3 pun ade kemungkinan.haha.tambahan plak pre wed kali ni kami x de photographer.cuma akan mintak tolong sepupu incik tunang maybe.

ingat nak shoot pre wed di teluk cempedak.tempat pertama cinta bertaut..ecehhh.laju-laju google gambar2 pre wed..alaaa..macam banyak yang guna prop.hmm2.jom kite jamu mata tengok gamba2 pre wed ni sambil mencari idea-idea bernas

style ohh tapi wat pre wed kali ni kami kan nak wat outdoor jek..isk..

next..


comel jek..ini pemilik blog Dia Terima Nikahnya. tapiiiiiii kami jumpe kat matrik.mane ade pakai uniform skola lagik.hmmm tapi maseh bole kalo nak wat kat dlm matrik pahang cuma pakai baju kurung dan kemeja bertie..hahahaha..akan difikirkan nanti..



ini gamba kat taman.cantek..prop hanya belon2 warna-warni...affordable.tapiiii...ade ke orang bawak belon kat pantai..hmmmmm


ini juga comel..tak perlukan apa2 prop..gitar puteh itu cantekk..hmm2


sukerrr sangat papan hitam kecik ni..hmmm..akan usaha cari sebelom balik pahang.murah je kan???

itu je hasil menggugel yg sesuai utk dilaksanakan untuk our 1st session pre wed..dalam pikiran nak wat camni :

-shoot dekat Teluk Cempedak (significantnya sebab 1st bersuara disitu)
-nak kami berdua pakai baju puteh..(cinta suci gitu)
-i want to bring along love shape pillow..(comel2 je..yg ni pon kne beli ekceli)
-dan pastinye papan hitam kecik.

itu sahaja idea wat masa ni.nanti update semula bila ade idea lagi..

p/s - plan macam2 tapi sebenarnya tak mintak kebenaran pon lagi dari mak n abah nak g pekan..hahahaha..

p/s lagik - sori ye tuan pnye gamba.pinjam wat rujukan.x ingat amek kat mane..just gugel image ..mahap yekk..~


No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets