permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 29 September 2011

rezeki tunang

salam..
hai semua..2nd entry for dis week..cargas plak taip entry minggu ni..haha.
orang slalu cakap pasal rezeki lepas kawen, rezeki anak tapi ni sy cakap pasal rezeki tunang plak.ngeh

pertamanya..insyallah 4 oktober ni tamat tempoh probation keje..sedar x sedar dah 6 bulan keje kat sini.jadinye last week boss panggil untuk evaluation session.cuakkk? harusss.tapi yang bestnye sebelum kluar dari opis,

boss : kalau i naikkan gaji u lagi 300 ok tak? or u want to beat for 500 increment?
saya : erk (sambil wat muka trkejut+kurang percaya)..ok je boss coz i pun didn't give any contribution to the company during dis 6 month.
boss : ok..i'll inform admin dept for the increment

Alhamdulillah, syukur ya allah :)
wahhh..happy tahu..sbb tak expect langsung..ekceli memang boss ade cakap masa interview dulu, "once u confirm baru u dapat gaji level master".tapi ingatkan boss assume sy belom level master sebab xde transrip master..insyallah ujung bulan depan baru konvo..huu~ tapi sangat2 bersyukur sebab dalam masa sekarang ni mmmg i need more money..huhu

keduanya..maseh di opis..

(di bilik admin manager)

dia : u yang recomend dis girl kan? akma..for the post software engineer
saya : erk (sebenarnya tolong forward resume jek..x kenal pon :P)..haah..she's a friend of my friends..
dia : ohh..if she's finished her 6 month probation period, company will give you 500..

happy kali kedua walaupun lagi 6 bulan baru la dapat duet tersebot..haha..tu pun kalo si akma tu stay 6bulan di company ini..dan itu adalah rezeki selepas kawen.. (^^)v
overall saya sangat happy..mungkin inilah dinamakan rezeki tunang.alhamdulillah :)

daa..

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets