permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 2 November 2011

DIM Wedding Invitation Card


salam..
 
ni nak cite pasal invitation card plak.sy design sendiri kad kahwin.hanya guna adobe illustrator..senang sangat.x tipu.
 
lepas siapkan design, sy save dalam pdf..then beli kertas warna cream 160 gsm..incik tunang print for free -->err jgn tnye nape free ye..hoho
 
dan inilah hasilnya

front
bukak dalam nampak ini - image hasil gugel belah atas ade doa untuk pengantin
bukak lagi ade peta ke dewan
dan ini kalo tengok belah belakang..pantun pon ada..haha

sekeping kad berharga RM 0.24..weehuu..jimat
envelope pula RM 0.10
rubber stamp = RM 10

rubber stamp - A&A 21112
 
total = RM 0.36 untuk kad+envelop berlogo kawen sendiri.puas hati? SANGAT..!!..walaupun takde kesan timbul2 macam kad kawen yg dtempah, tapi kad ni lebih tebal berbanding kad yang ditempah.
 
happy sangats melihat hasil tangan sendiri (^.^)v

10 comments:

  1. Coolnya. Dpt buat sendiri. Tp sbb advantage nya part boleh print free tu la. Kalo tidak, mahal jgk kot.

    ReplyDelete
  2. yerp2..kalo print kat kedai mybe lebih 10sen..tapi still murah la kn :)

    ReplyDelete
  3. wahh.. dah siap pun invitation card.. kite pun nak DIY jugak.. tp merangkak lg nak buat design..

    ReplyDelete
  4. cik nora saniey : err..order? *pingsan* haha

    mimis : ekeke..ni pon wat design merangkak gak..tapi last2 kne siapkan cepat2 sebab pakai trial pnye adobe illustrator..heh

    ReplyDelete
  5. heheh..slalu dgr adobe illustrator..tp xpnh tau pon camne software ni..install je ker?

    ReplyDelete
  6. haah install jek..free trial sebulan.best woo :)

    ReplyDelete
  7. Wah, tahniah design kad kahwin sendiri. Nur nak tnya, cmne ye nk setting template utk 2 fold card yg menegak? Member minta tolong design kan, sebab dia pun nk under bajet. Cari tutorial xjumpa plak untuk buat kad. Could you help me?

    ReplyDelete
  8. MM: Design gne adobe illustrator ke?

    ReplyDelete
  9. dh install adobe illustrator dah. pastu blur xtau nk setting tmplate. ad yg kata guna adobe photoshop dlu baru illustrator utk map. keliru sudah. leh x kte email? ni email mun murnimohtar@gmail.com

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets