permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 22 November 2011

2 months to go..DIY-ing mode activated

salam..pheww..2 bulan saje lagi sehingga ke tarikh itu

alhamdulillah dah ade sedikit sebanyak yg diselesaikan..antaranya

jar untuk doorgift
ekceli sy dan incik tunang dah pegi QP Puchong dua minggu lepas tp x update kat cni (malas nak update cket2..hohoi)
sudah beli untuk 500 tetamu dan ia maseh under the budget..RM 0.695 per pcs.

doylies untuk jar
beli juga doylies di 2PLY Klang..3.5 inch doylies for RM 3.10 per pack (250 sheet).


cadangan deco : err..masih memikirkan deco laen


biskut aiskrim a.k.a biskut pusat untuk isi dalam jar
beli di Phong May.RM 35 untuk 4 kilo..rasenye paling murah setelah survey around pasar borong Klang tu. ada macam2 jenis makanan ringan kat kedai ni.


minggu yang sama juga kitorang pegi semua house untuk beli barang2 deco hantaran abang sy. FYI abg saya kawen 11 disember, sebulan sebelum majlis sy.bayangkan betapa sibuknya family sy dengan 2 majlis dalam masa sebulan stgh.gara2 x mahu wat dalam satu majlis =.="
berbalik kepada cerita hantaran yg dideco..juntaian kristal+bunga span,kristal+alas polisterin+pembalut polisterin = RM 32 sedulang.mahal jugak la..isk
 
ni cadangan deco


hmm mcm banyak yg dah settle secara kasarnye tapi maseh banyak yg perlu di DIM
- deco jar
- deco guestbook corner
- deco bilik pengantin
- bunga pahar (baru 5 cucuk siap)
- centerpiece

ini yang ade dlm kepala wat mase ni..dan ia akan semakin bertambah.Ya Allah permudahkanlah urusan perkahwinan kami..aminn

p/s : untuk info dan direction ke kedai2 yang disebut di atas, sila klik pada nama kedai ye.. :)

4 comments:

  1. waaa~ rajinnye B2B ni, hope semuanye berjalan lancar ye ^__^

    ReplyDelete
  2. salam, nur glass jar yg nur beli tu brape mL?

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets