permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 16 November 2011

rumah misteri


salam..hai readers..
tajuk agak menakotkan kan.ini bukan sambungan cerita nenek misteri kat blog sarah tu taw.haha

weekend ritu, sy dan incik tunang dah pegi ke rumah yang kami nak sewa nanti..

sebelum sampai

kua tol sungai buloh

sy : mne ni bang..tadek pon signboard kundang
die  :ade..jap lagi

after 15 minutes

sy : err..kne lalu jalan ni ke hari2 nak g keje..(dgn muke series)
die : ini je jln paling dekat

after 30 minutes

die : ha nmpak tu signboard tulis name taman?
sy : err x nampak umah pon..kilang je banyak ni
die : jap..dekat dah

sampai kat taman perumahan

sy : ehh cane ade taman dalam "hutan" ni.
die : heran gak mase mula2 datang ritu..tambah plak ramai gila duk cni.setiap rumah ada orang..tadek rumah kosong
sy : err abg..kte tengok brg2 dlm umah dulu ye.kalo ok baru kte decide nak duk ke tak ok..?

sampai rumah yg dsebut, salam2 dan diajak bersembang oleh tuan rumah sambil mkn bihun goreng..err org nak tengok rumah la bukan nak mkn bihun..ekeke
antara isi2 perSEMBANGan

- taman ni ramai org pahang (incik tunang da senyum sikit..jiran sekampung lah..tuan rumah pon org pahang).
- dh 5 tahun duk sini x de lagi jenayah berlaku. (saya kagum..series)
- jangan takot kalo rasa jalan nak masuk rumah ni sunyi cket + tak berlampu sebab sampai kul 2-3 pagi pun still ade orang yang baru balik keje
- rata-rata orang cni keje area KL, selangor..(mybe sewa umah kat cni murah)
- kalo Lah outstation, jangan la tggal wife sorang2..anta g umah makcik ke..kot die takot. (harus takot)

sembang2 dan dihulur agreement, soh BACA je..ok
dah baca haruslah jalan2 tengok umah.overall puas hati kot.umah besar..perabot asas ade.hmm pikir2

die : ok la syg kan..rumah pon murah
sy : murah tapi jauh bang
die : nanti abg tujuk jalan dekat sikit
sy : %#@&!* tadi kate xde jalan laen..eiii

keputusan : 'kami' mula menyewa rumah tersebut bermula 1 disember..tapi incik tunang je la duk dulu..hehe

lalala~ misteri sangats kan rumah yg kami nk duduk ni..weehuu

rase x berseri plak entri tanpa gamba ni..

up satu gambo time office gathering ritu..mom 2 be dinasihati jgn tengok..takot kenan..haha
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ekeke..aci-aci yang sasa..


tu je..bai :)

.

4 comments:

  1. Oo.. incik tunang kamu org pahang ye. Sama le dgn saya. Kat area mana kamu nak sewa yg ramai org pahang tu? Nak pegi duk situ jgk la. bleh buat komuniti. hehehe. :)

    ReplyDelete
  2. adehh nk wat komuniti plak ni hah..ekeke..kat Kundang..marilah~

    ReplyDelete
  3. apa nama taman??dekat blue lagoon ek??

    ReplyDelete
  4. dekat jugak..taman desa kundang.ngeh!

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets