permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, 3 December 2011

HIV test di KK Shah Alam

Salam..hai readers

semalam tambah lagi 1 progress..yay!.sudah jalani hiv test di KK Shah Alam.mahu tahu step by step wat test di KK ni.meh nak cte

step 1
wat appointment.call KK Shah Alam untuk wat appointment pada 22 November dan hanya boleh wat test pada 1 disember..haish ramai sangat ke orang nak kawen skang ni..hohoi
call tayah cakap manes2.cakap je saya nak wat appointment untuk hiv test..dan nurse akan bagitau bila tarikh yang available..setuju then bagi nama dan no ic.nurse bagitau datang kul 2 pada hari test.done

step 2
sampai je tarikh ujian yang disebut, apply half day leave (err yang ni pun termasuk dalam step ye..huhu), lepas lunch terus cabut g kk.ha jangan jadi cam sy, kunun nak punctual datang terlalu awal plak.pukul 2 baru nurse tu bukak counter.ohh lpe nak bagitau counter kat 1st floor.nurse bagi form hiv test.

step 3
terus pegi bawah tekan nombor sebagai pesakit luar, sambil tu leh la isi form yang baru dapat tadi..tunggu sampai nombor dipanggil

step 4
bila nombor naek pegi kat counter, bagi ic ngan duet singgit

step 5
bawak form pegi dekat bilik 13 (memusing cari bilik 13..rupe2nye terserok cket)..bagi form kat abg ensem depan pintu pastu die bagi satu nombor lain.tunggu nombor tu naik plak

step 6
bila nombor naek masuk dalam bilik, duduk tepi abang nurse ulur tangan sambil abang tu bukak pek jarum.cakap dalam ati, "eleh x sakit pun, jarum kecik", jangan tengok jari.sedar2 die da amek darah..tunggu balik kat luar

step 7
duk kat lua sambil picit2 jari..err sakit gak rupenye.tunggu abang nurse panggil nama, amek form, tengok kat bawah tu ade tulis ceni..


ok..!! da bole kawen..ehh salah! da bole balik.ngeh! total masa yang dihabeskan di klinik tu lebey kurang 2 jam termasuk setengah jam datang awal..(-.-")

6 comments:

  1. yeyyy..dh siap satu kerja..
    iza jugak x buat lg, huhu

    ReplyDelete
  2. yay! bole kawen da..haha
    iza kne wat bln 1 nti, kalo wat awal2 kang xleh guna plak..kne 3 bulan sebelum..hehe

    ReplyDelete
  3. yay! boleh kawen =P ok la tu.one step dah siap.sonang aje kan amik test hiv nie.hihi~

    ReplyDelete
  4. sonang yo..yang sonang tu wat paling last..haha

    ReplyDelete
  5. eh senang nyeee..tau x uya call kk shah alam nk buat appointment tp kannn time tue available 5hb dec..pastue die suh dtg kk tuk buat appointment..pitamsss..call putrajaya pn sama..call puchong tetap same..nasib2 hahaha

    ReplyDelete
  6. ehh ngengade plak diorg soh dtg kk wat appointment..tapi kan..ade gak yang dtg smlm x wat appointment pon..walk in jek

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets