permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 15 December 2011

vendor #*@!$&^!

salam.hai readers..dah lama tak menulis tiba-tiba harini menulis secara lepas geram plak.hmm

ni semua gara-gara vendor untuk baju resepsi..urgh..kalau nak taw sape vendor tersebut sila cari dalam checklist yang sy wat.

tujuan wat post ni bukan nak tutup periuk nasi dia tapi sebab tak nak nanti ade b2b dari taiping terkena macam sy.

mana nak mula ye..hmm.untuk pengetahuan semua butik ni popular sebab design baju die yang latest2.ye memang ktorang tertarik tengok baju2 yang ada.lagipun ktorang plan memang nak sewa je baju resepsi.end up kitorang pilih sepasang persalinan kaler peach-pink.kitorang gak amek khidmat videographer dari butik ni.total yang perlu dibayar rm2000.letak deposit rm400.ok itu cerita dua bulan lepas.

harini tiba2 dapat mesej dari butik ni remind untuk bayar lagi 50% sebulan sebelum majlis.dan sy reply camni "ok..sy akan bayar sebelum 1hb.dtg kedai sebab nak ukur baju skali :)"..tak lama lepas tu kak *** ni call.and the conversation details is like dis:

dia: aznor amek baju yang mana ye ritu?
sy: baju peach yang display tu
dia: ohh baju tu dah ade org book la untuk 21hb
sy: hmm nape ritu kata available lagi
dia: aritu diorang datang dulu then book untuk tarikh laen..arini die datang n nak tukar tarikh 21hb.
sy: ehh mane leh camtu
dia: akak x leh nak tolak sebab diorang datang dulu ritu..boleh tak datang kedai n pilih baju laen.
sy: k..bulan 1 sy datang
dia: datang awal sikit ye..takot nanti x de baju..

#$%@^!^ sakitnya hati..!terus call incik tunang n die pon marah..n kitorang decide nak tempah dress untuk resepsi kat najib jugak.akhirnya ketiga-tiga baju untuk majlis ditempah pada najib.hmm

ekceli vendor ni adalah vendor yang sama untuk kenuri abang minggu lepas.dan baju yang dihasilkan cukup tak memuaskan.tak nak komen banyak..anda lihat sendiri

perati bahagian kain
spot the not..dress tu singkat.my SIL kena pakai kain plak kat belah dalam.ohh kemon la.diorang dah ukur + seminggu sebelum majlis setiap hari berulang ke kedai tu..end up baju singkat.kesian sangat..

so, sesape b2b from taiping, jaga2 la kalo uolls menggunakan khidmat vendor ini..daa

7 comments:

  1. nora pon org taiping...area b,kurau..nur duk mner?butik mne nik?area kmting ker taiping?klo femes 2..cam akma,takteh,ratu..which 1?

    ReplyDelete
  2. nur duk simpang..hmm takteh.akma pon ade bad review jugak by my family..

    ReplyDelete
  3. huhu..seramnya bile dgar cerita nur ni..

    ReplyDelete
  4. Nasha: seb bek taw awal..sempat lg nk tempah..huhu

    iza: pnye la brhati2..last2 trkena gak.hmm

    ReplyDelete
  5. yey...awk tempah dgn najib gak erk...good...berbaloi dr awk sewa harga sama dgn tempah kt najib 2 then baju 2 awk leh simpan n sewa kn...suke2

    ReplyDelete
  6. fatin : dear i tempah kat syed najib..bkn najib salman mcm u..hehe

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets