permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 29 June 2011

baju nikah da beli.. :)

salam..

lama x update blog..sy super duper busy..huu betol.xtipu..
busy tapi sempat baca blog2 b2b..ngeh :P

ok2 seperti tajuk diatas, sy da beli baju nikah..tengok..!! tunang pon belom..baju nikah da beli
advance sunggoh..ni sume penangan dapat buah ati yang sangat2 well-planed.die nak semua disettlekan secepat yang mungkin.tapi bagi sy its better coz lepas tunang we only have 3-4 month untuk wat persediaan kenuri kawen.soo kalo ade yang da settle awal2 seperti baju nikah ni,mungkin dapat kurangkan kelam kabut..betol x :)

semalam kami ke Jakel di seksyen 7.sangat dekat ye dengan rumah sewa sy.jalan kaki pon sampai tapi penat lah..haha.masuk ni dah 3 kali masuk jakel.masa mula2 dulu rase rimas sangat sebab SA die suka membontoti kte padahal kte bukan nak beli.tapi bila nak beli kaen barulah rasa bagus gak SA ni membontoti kte.banyak yang diorang tau..kte tak tau.tujuan ke Jakel ni pada mulanya nak beli kain ela untuk mak..untuk mak wat baju hari tunang abang sy pada 24 Julai nanti. mak suruh beli kaen yang dalam anggaran 4meter rm50 tapi sy dah terberkenan dengan yang rm22 semeter..haha.nak xnak beli jugak lah..sebab mak sy jugak yg nk pakainye.kalau cantik itu adalah mak sy :).lepas tu cari kaen cotton untuk wat baju kerja.4meter rm45.murah2 sudeyyy..


pastu naek ke tingkat atas kononnye nak survey kaen lace..tapi terbeli plak :P..mula2 nak beli set kaen yang berharga 380 saja tapi...makin lama,makin mahal plak kaen yang dibelek...hmm


baju nikah consist of:
2 meter off white beaded lace (tp SA jakel 2 bagi 2.5 meter sebab lace tu dah nak habes)
4 meter satin
3 meter chiffon (SA tu kasik 4 meter..tak tau ape motif die..haha)
4.5 meter satin for baju melayu cik abang (sgt2 lebih ye kaen ni..cik abg sy kecik orgnye..)

gedik je rase nak letak gamba kaen lace tersebut tapi..sabar2.nanti da x surprise..uhuk..
letak gamba beg je la nampaknye.. :)

harga rm660..uuu~ bagi pengantin bajet seperti sy agk brkire2 gak tyme nak bayar 2..tp slogan yang selalu digunakan untuk menyedapkan ati "kawen sekali seumur hidup" T_T


hujung minggu ni nak pulang ke kampung halaman..ngeh3..mau cari langsir dan kapet untuk tunang..(saya nmpak duet berterbangan..argh..ingat slogan..hmm2)
nanti update lg okeh

daa

Wednesday, 22 June 2011

Perihal tudung tunang



salam..

haish baru nak tunang da macam-macam kena prepare ek.hmm untuk baju da settle, tudung pun cik na bagitau die sediakan tapi anak tudung ngan brooch kena pakai sendiri punye.persoalannye skang anak tudung bagaimanakah yang selalu orang pakai ngan tudung chiffon (adehh failed la bahasa).

dari semalam lagi asek menggugel gamba2 tunang and kawen orang sebab nak tengok kena pakai anak tudung cane..hmm2 dilema


ini sgt cantek tapiii..muka sy yang comel bulat ini xseswai la pakai tudung awning..
mesti ade yang komen "ehh bahagia eh skang, muke makin tembam"..chis2 down tros..~

ok next
ye..yang ni sgt2 suke.for ur info sy memang pakai inner sebegini sehari-harian..da terbese.but then kena la tambah beads2 cantek2 camni..mane nak cari?


dan yg ini juga suka..sangat cantek.dan yang paling penting da dapat tutorial cane nak wat tudung ni..thanx cik lijah..ngeh3

ok skang ade 2 pilihan..mari kte lihat sape yang kena..haha

daa

Bakal penjaga tulang rusukku

salam..

wah tajuk entri sedikit skema..haha.
berani update blog sebab boss tadek..g singapore.yay!
ok2.entri ini ditujukan khas untuk bakal tunang..

kisahnye bermula apabila seorang gadis mendaftar masuk ke kelas 6f36 di Kolej Matrikulasi Pahang sebagai pelajar second intake..(hooiii penat la tulis skema2)
 

ye dipendekkan cerita incik Lah tertarik tgk sy waktu hari 1st masuk kelas kt matrik.tapiii oleh kerana incik Lah ni sangat2 la pemalu..kami x bertegur sampai la lebih kurang sebulan sebelum habeh matrik
 


kami pegi class trip di Teluk Cempedak.dan waktu makan2 tu sy yg gedik ini teLah terlalu rajen menuangkan sup dalam pinggan die..n u know what, itu la benda pertama yang membuatkan kami bercakap.
 

balik dari class trip sy dapat 1 message yang membuatkan mata yang mengantuk jadi segar.orang yang paling senyap kat kelas send me a message just untuk tanya khabar..i can smell sumtin here..haha
 

dan seterusnya hubungan itu berlarutan dengan message di enset dan kami declare sebagai couple pada 21 Mac 2006.pasangan yang mempunyai sikap yang sgt2 berbeza..die yang sgt pendiam dan sy yg sgt riuh..
 

sehingga ke saat ini hubungan kami sudah berusia 5tahun 3bulan.
tipu kalau sy kata hubungan sy sangat bahagia tanpa masalah.kami dah melalui macam2 rintangan, macam2 masaLah..tapi kalau dah jodoh buat la macam mana sekali pun..die tetap pilihan sy.dalam masa 3bulan lagi kami akan diikat dengan ikatan pertunangan dan 4bulan kemudian die akan sah sebagai penjaga tulang rusuk saya..insyallah

5 tahun berlalu..dari communicate gune handphone dan ke smartphone..
dari jalan kaki, nek bas, moto dan kemudian kereta..
berhujan sme2, brpanas sme2, letih sme2..dan ini yg mmbuatkan sy sygkan die..
satu yg boleh sy describe tentang bakal tunang sy ini..die x penah membuatkan sy susah atau dalam erti kata laen..die x kan biar sy tanggung kesusahan..

hmm thanx syg coz byk sgt2 bersabar..lebiu.

menyemai cinta disini :)
 

semoga hubungan ini berkekalan hingga ke akhir hayat..aminn

daaa

Saturday, 18 June 2011

DIM bantal hantaran polisterin

salam..

semalam sy da melakukan kerahan tenaga trhadap adek2 osmates..haha (agak kijam).ekceli sy x kijam tapi mereka yang menyerah diri..hah hambek..nk sgt men gam pistol..hahah
tgh sy mngukur span untuk lapik polisterin tbe2 dilla masuk pastu cakap ehh bestnye..nak tlg akak bole..haha..pastinye bole..mari2
hantaran ni sronok bile wat ramai2 kot.xde la borim..
ok2.meh nak tujuk cket ape yg kitorang da wat semalam :)


sila abaikan botol herbalife yg djadikan sebagai pelapik..haha

tutorial x perlu kot..sebab da banyak sangat blog yang tunjuk kan..so sy tunjuk hasil jek la..hehe.


step2nye balut polisterin guna span, pastu balut plak ngan kain..gam2 then ltk tussle..part tussle ni yang best coz sy guna tussle yang mcm kt langsir tu.potong 1-1 then jahit kt hujung bantal..dan hasilnye adalah seperti diatas..heh
agak kosong ekceli..hmm mau tambah tali pintal yg paling halus kot kat tepi bantal tu supaya ia kelihatan gojes..hahahaha
dats all 4 now..

daaa

Friday, 17 June 2011

16 Jun..~

salam..

24 tahun..semoga diri ini lebih bersemangat menjalani kehidupan mendatang, sentiasa ceria dan sentiasa dekat padaNya...

timekaseh atas doa family n kwn2
semoga yg mendoakan akan diredhai dan dirahmati Allah lebih dr yg didoakan..aminn

terima kasih ya Allah atas segala nikmat yg dberi selama aku brnafas diatas muka bumiMu ini.Syukur Alhamdulillah.

hanya entri pendek sempena ulang tahun kelahiran yang ke 24.. :)

daa

Wednesday, 15 June 2011

Advance birthday present

salam..

wow2..birthday sy 16 Jun tapi sy dapat advance birthday present on 12 Jun..teruja2.daripada siapa?
pastinye drpd incik lah kesayangan..i sayang u lebey la abg..lalala~
hadiahnya...jeng3
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Mempersembahkan
.
.
.
.
.
.
.
.

Cik Samsung Galaxy Mini yg comel lagi puteh melepak..waaaahhhh...~

over excited sebab memang nak beli smartphone kerana terasa sy antara org IT yg ketinggalan zaman..tapi incik lah lebey memahami atau mungkin malu melihat buah hatinya maseh memakai Nokia 3230..chaittt!!~
yeahh itu saje..cuma mahu brkongsi keterujaan melampau sy..

daaa

persiapan tunang

salam..

excited bace blog2 b2b trlupa nak update blog sendiri..ngahaha (padahal x sedar ade blog)
mulai arini rse cam nk bergiat aktif berblog seperti 1 masa dulu..ecece..tp mgkin dgn kekangan masa dan kerja xdpt la nak aktif sgt mcm tyme study dlu.tyme study dlu bole la..tmbah2 tyme wat master.bgn pg..ngadap research..busan2 update blog..skang..nk bukak blog kne usha ade org nak lalu kt blakang x..haha.bahaya2..kang x pasal2 ade kes buang keje dalam probation.ekeke tapi masih boleh nak update blog tyme balik umah..btol x...

ok2 back to the topic, weekend yg lalu sy kua ngan incik lah..

lokasi : Semua House, SSF, Mydin, Tesco,Carrefour dan Giant sekitar shah alam + Plaza Alam Sentral :)

tujuan: membeli barang2 untuk dulang hantaran + doorgift (ohh tunang pon da gedik2 nk bg doorgift)..hehe.ni kesan drpd trlalu byk baca blog b2b..sume pun ade doorgift..sy pun nak gak..!! hehe

ape yg dibeli : hantaran - 13 bantal polisterin (inspired by kina and ramai lagi b2b)
                                    - 2 meter kain untuk balut polisterin
                                    - tussle untuk letak tepi bantal
                                    - span 4mm untuk kasik effect gebus kat bantal
                                    - 3 bakul 4 segi untuk letak sejadah,quran,tuala.
                                    - kain untuk balut tepi bakul
                                    - jurai2 kristal untuk tepi bakul
                                    - bunga span merah dan puteh..

                      doorgift - kertas merah dan putih (nak buat kotak inspired by Missyanz)
                                   - riben merah untuk kotak putih
                                   - tasbih (also inspired by Missyanz)



dan beli sejadah and tuala berwarna MERAH juga..haha.

bahan-bahan eksperimen :P
dats all.ngeh3.nanti sy update ape yg telah terjadi kepada bahan2 di atas..teruja kan..kan3..haha

daa
bloggerwidgets