permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 28 July 2011

parcel da sampai :)

salam

ehh nak update la cket..semalam parcel dari kak kerry da sampai..ada apa didalamnye..ade ni

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
SPANX in power line super higher power

teruja..balik2 teros bukak pastu try..ehh best betol..tak tipu.rase mcm nak order camisole die plak..isk..duet plak da makin kurang..sadis btol..
wujud tak pokok ni..nak beli benih die la..hahaha



nk update 2 jek..hehe

daaa

p/s : progress kotak doorgift 7 to go...cket lagi..yah2!!


Wednesday, 27 July 2011

alang's e-day

salam..huish lama sangat dah rasa tak update blog..bizi? agak la..sebab projek MCAD kena settle sebelum jumaat ni..
bizi tapi still bole update blog arini sebab keje da siap..yay!

ok2..sabtu lepas alang bertunang..untuk pengetahuan alang ni abang nur no 3..die ni kembar..dan kembar die da kawen jun tahun lepas.da ada baby..baru la abangnye plak menyusul
nak cite cket ape yang terjadi sehari sebelum dan masa hari bertunang

sy gerak dari shah alam lepas habes keje teros shoot ke rawang..nape rawang? sebabnye abang no 2 dah bawak encik pentunang dari putrajaya..haruslah x muat vios tersebot kerana abang saya membawa isteri berserta 2 orang anak yg comel..huhu.so sy kena la bawak abang yg nk bertunang ni..
selepas memenuhkan perot, bawak ammar men kt playland smpai peluh2 bergerak la kami 2 buah kereta menuju pulang ke taiping..sy x perlu bawak kereta..sronot..hanya bersembang macam2 ngan alang selama 2jam setengah..

sampai2 jek mak da bagi arahan.."hah settlekan barang hantaran tuh..x hias pape lagi"..erk..tergamam..
okey2..teroslah dengan baju kerja memotong2 bunga dan riben..siap jugak sume hantaran pada pukul 1 pagi..dengan bantuan ammar tembam..haha


Ammar yang keletihan :)

the hantarans

pagi besoknye mak wat kenduri doa selamat..sy x tolong sebab dapur kecik (alasan..haha)..
pukul 12.30 kami gerak dari rumah menuju ke rumah bakal kakak ipar..xde la jauh rumahnye..15 minet jek..ngeh2
prung prang prung prang..sarung cincin, peluk2, posing2 cket, kenyangkan perot..kami pun pulang ke rumah..
letih tapi seronot..hehe..balik2 umah kena settlekan pinggan mangkuk..uhuk..habes glamer duk kt dapur.
dan petang tu sembang2 pasal tunang sy plak bulan 9 ni..huu tbe2 nebes

p/s : 1 month 1 week until our engagement day..huaaaa..xlme da..

Friday, 15 July 2011

cabutan bertuah romantis studio

salam..

alkisahnye sy trbaca satu blog pasal romantis studio nak wat cabutan bertuah..5 hadiah utama pre-wed video percuma dan ada tambahan hadiah iaitu 10 pasangan bertuah dapat voucher rm200 untuk pre-wed shoot.

saje2 la masukkan email..xde la mengharap pape sebab no cabutan tu dah sampai 451.boleh bayang tak berapa banyak penyertaan..hmm..
mase tgh surf fb nampak satu post ucap thanx kt romantis studio..baru tringat hari ni la hari cabutan bertuah tu..

sje la gedik2 bukak web romantis studio..tengok dekat 5 pemenang 2 xde pun name..so taw la x bertuah kan..hehe
pastu scroll ke bawah nmpak senarai 10 psgn bertuah yang dapat voucher rm200..ehhhh3.. ada nama me n incik lah laaa...suke sgt..
walaupun x dapat hadiah utama..dapat voucher pon jadi la..ngeh!
1st time kot merasa bertuah..lalala~


p/s harap2 bertuah untuk besok jugak..aminn3 ya rabb

daa..

Monday, 11 July 2011

DIM Potpouri for alang's engagement

salam..

nak update sikit pasal potpouri yang sy wat untuk tunang alang..agak murah ye harganya berbanding beli yang dah siap. beli barang2 dekat kedai bunga sayangku kat seksyen 9..dah banyak kali beli kt sini so die bagi murah sikit..
 
oleh kerana alang punya tema purple putih..so potpouri based on tema die la..dengan potpouri2 kaler purple..haha..bekas hantaran alang pun sy DIM jugak.


bekas hantaran

potpouri ni nampak lebih besar dari saiz sebenar..haha

p/s-makin seronok menDIM barang2 hantaran..walaupun masa sangat2 menjeleskan diri..hmm

daa

Saturday, 9 July 2011

DIM kotak doorgift

salam..

semalam sy da berjaya siapkan 2 kotak untuk doorgift (2 kotak baru..tu pun nk kecoh)..haha..dan temanya harus merah puteh (mcm iklan..kicapnya harus adabi..haha)
ye br dua..hmm2..remeh jgk nk wat kotak ni..walaupun template kotak missyanz da ade..huhu


Mula2 print template..
pastu lipat ikot line
da jadi kotak kena hias plak..

ehh mcm cket je stepnye..nape rase remeh..hahaha..(dasar pemalas)
bz sangat2 la sebulan ni..minggu ni hantar claim warranty baby bluffy, minggu depan exam PTD plak, minggu satu lagi alang brtunang dan minggu lepas tu dah start puasa..huu..lepas sebulan puasa raya..dan..time tu my engagement day..aduhhhh..gawat neh..xpe2..insyallah sempat kot untuk siapkan 100 kotak dlm mse 2 bulan ni..

alaaaa..gelabah da cket..hmm2..(sambil sms encik Lah mintak tolong potongkan template..haha)

dats all 4 today.

daa
bloggerwidgets