permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, 29 October 2011

Alliance Cosmetic Warehouse Clearance Sales 2011


salam..hai readers

clearance sales lagik..haritu padini..harini cosmetic plak..haha(betol la mak cakap..aku ni memang alah dengar barang murah) opsss..!!~
waktu lunch tadi sy dan opismate sempat terjah bangunan sebelah opis ni..ade cosmetics clearance sales..weehuuu
habis jugak rm67..ape yang sempat disambar? ini :)


perfume silkygirl, foundation, compact powder, lipstick dan mascara revlon :)

sales ni sampai hari ahad..so sape-sape yang berada sekitar subang or shah alam dan mau meninjau2 barangan kosmetik sehingga 70% off..mohlerr

click gamba untuk tumbesaran dan melihat alamat :)

p/s : tips membeli cosmetics di clearance sales - check mfg date die..kadang2 ade yang 3-4 thn lps..jaga2..kang gatal plak kulit pakai..ekeke
 

Wednesday, 26 October 2011

double line convocation & malacca vacation


salam..hai readers
harini nak cerita pasal konvo + percutian di melaka..hehe
sy dan incik tunang pegi ke Melaka hari jumaat pagi..dua2 amek AL..negh3..cian incik tunang, hbeh cuti sebab sy
sampai utem dalam kul 8.05..terus ajak incik tunang join raptai skali.haha suke suki je.habes je raptai gegas2 g amek gamba kad alumni, bayar yuran konvo n amek jubah..settle sume sebelum solat jumaat..alhamdulillah..lega

alumni card - err..terReveal name betol plaks..ekeke

pas je jalan2 kat pesta konvo..tempah gambar studio terus ktorang mencari jalan nak ke Royal Puteri Beach Resort..setahun setengah masa wat master kat melaka dulu tak cukup untuk ingat sume jalan..aduhainye pon..problemo betol.seb bek incik tunang ni memang pakar bab2 mencari jalan.sampai gak kat resort tu dan seterusnya cari balik jalan nak ke utem sebab risau besok terlewat nak g konvo sebab start kul 7.30..huhu

besoknya alhamdulillah sampai dewan besar tepat2 kul 7.30..siap2 pakai jubah sume terus ke khemah student..kena marah okeh..!! benci..ingat org budak2 ke hah! bile tengok kat jubah ade 2 line baru nak ckp elok2..baling ngan kasut kang baru taw.

Master in Computer Science (Software Engineering and Intelligence)

majlis konvo settle dalam kul 12..kua2 terus cari member2 head banging, tangkap2 gamba, baling mortar board..terus g kat family..sesi bergambar ngan family+incik tunang..sukaa!

mak dan abah - gambar studio x siap lagi..huhu

inilah pemberi semangat paling kuat untuk sambung master..sayang mak :)


ini juga pemberi semangat.sejak matrik, dgree sampai la ke master..sy syg awk incik tunang

settle..alhamdulillah

habes je konvo terus balik resort..rehat..tido..then ptg tu dalam kul 6, ktorang klua g bndar melaka..sronot sangatsss.naek beca pusing melaka dengan harga rm20 satu beca..berbaloi2..pastu nek cruise plak..rm10 sorang..juga berbaloi.

loving couple naek beca :)

loving couple nek cruise :P

hari ahad plak..pulang jubah..amek gamba..transkrip, teros gerak ke putrajaya.seharian tu cuma berehat jek.

isnin harus AL lagi sebab mak ade..hehe.jalan2 plak kat jln tar n semua house.mencari barang2 majlis alang dan baju family..penatssss sangat

itu saja cerita cuti selama 4 ari..happy sangat walaupun badan letih
 
daa..

Thursday, 20 October 2011

Saturday, 15 October 2011

teruja mendesign

salam..hai readers (walopon 2 org je yg bace kira readers la kan..haha)
 
as mentioned above..urghhh tgh gila mendesign..balik keje, mandi terus bukak laptop, click kat adobe illustator..hohoi.
bila software engineer tukar profesyen menjadi designer..ini lah jadinya

invitation card

tq tag

button badge design

signage

guest book
* maaf gamba kabur sebab snap atas screen laptop

tengok..~ sume benda pun nak design sendiri..hahaha..(walopon..ada kata2 nista kata x cantek ponnnn)..hoiii kesah plak la sy awak kate ini huduh.sape nak kawen? saya atau awk yg mngata?
*jeles le tew tak reti guna illustrator..weekkk!!* -- emosi tak tentu hala..haha

ok2..nak tujuk satu lagi benda yg nur DIM..apekah?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ini... :)

bunga pahar bunga tisu..

adek2 housemate kate comel..hahaha. perlu memulakan segalanya dari sekarang jika tidak mahu mendengar bebelan lady boss di taiping nun..huu~..semangat!!

Friday, 14 October 2011

checklist 100 days before

1.Tarikh :

Nikah : 20 Januari 2012 (night) or 21 Januari 2012 (day) – confirmkan lepas submit boring nikah *penting
Resepsi : 21 Januari 2012 (day)
Bertandang: 4 Februari 2012

2. Tema:

Nikah : White + Gold
Resepsi : Peach+pink+silver
Bertandang : Pending (ikot future MIL)

3. Dokumen penting:

Him
Kursus kahwin: Done
Hiv Test: Done
Surat Akuan Bujang: Done
Borang Kebenaran berkahwin: Pending

Me
Kursus kahwin: Done
HIV Test: Pending
Borang Nikah: Pending


4. Tempat

Nikah : Rumah or Surau Taman Berkat (confirmkan lepas hantar boring nikah)
Resepsi : Dewan Bunga Raya, Changkat Jering
Bertandang: Rumah

5. Catering

Nikah : Pending
Resepsi : Sazlees
Bertandang: Pending

6. Pelamin

Nikah : Pending
Bantal nikah: Sazlees

Resepsi: Sazlees
Bertandang: Pending

7. Photographer

Pre wed : Yazman
Nikah : Yazman
Resepsi : Yazman
Bertandang: Pending

8. Videographer

Nikah: Takteh
Resepsi: Takteh
Bertandang: Pending

9. Wedding outfits

Nikah:
-Dress: Done (Najib Boutique)
-Tudung: Pending.
-Veil: Done (Najib Boutique)
-Shoe: Pending.
-Accessories: Pending

Resepsi:
-Dress: Takteh
-Tudung: Takteh.
-Veil: Takteh
-Shoe: Takteh
-Accessories:Takteh

Bertandang:
-Dress: Pending.
-Tudung: Pending.
-Veil: Pending.
-Shoe: Pending.
-Accessories: Pending.

10. Makeup

Nikah: Sazlees
Resepsi: Sazlees
Bertandang: Pending

11. Doorgift

Nikah: Pending
Resepsi: Pending
-VIP doorgift: Done
-Guest doorgift: Pending
-Bertandang:Pending

12. Bunga Pahar

Nikah: -
Resepsi: DIY - Pending
Bertandang:Pending

13. Hantaran

For Him
Cincin: Pending

For me
Rantai: Pending
Mas Kahwin / Loket: Pending

14. Invitation Card

Design- Done
Printing - Pending

15. Cake

Nikah: Pending
Resepsi: Pending
Bertandang: Pending

16.  PIC


 Nikah: Jurunikah-Pending
Reseps: Pembaca doa-Pending
Bertandang: Pending
 
17. Handbouquet

Nikah: Pending
Resepsi: Takteh
Bertandang: Pending
 
18. Guest List
Nikah: 200
Resepsi: 700

19. MC/Kompang

MC: Pending
Kompang: Done
PA system: Pending

20. Pengapit

Nikah
Bridemaids dress: gold / cream

Resepsi:
Color: Pending
Bertandang: Pending

21. Dresses for family

Resepsi: His family & her family.

His family: Pending
Her family: Yellow - Pending
20 button badge: Design - Done

Bertandang: Pending

22. Bilik pengantin

Katil: Done
Decoration: DIY

23. Signage

Resepsi: 10 pcs.
Location: Done
Design: Done
Printing: Pending
Welcome sign: The perfect canvas: Pending
 
24. Facial/Massage/Inai

Pending
 


p/s : haiii macam banyak je lagi yang dihighlite kunin..hohohoi..tapi banyak di bahagian bertandang..bertandang diurus oleh FMIL..so..bole goyang kaki pelan2..huhu.x bole goyang laju2 sebab banyak keje DIY menanti.. (T.T)"

Wednesday, 12 October 2011

aktiviti hujung minggu

salam.hai semua..

hujung minggu yang lepas sy dan incik tunang balik taiping dengan tujuan menyetlekan (men-settle-kan) separuh daripada kerja kahwin kami.
keluar je exit changkat jering terus ke sazlees bridal..tujuannya satu je..nk dapatkan quotation untuk segala2nya.kemudian ke takteh bridal dan rose de ayu dengan tujuan yang sama.survey2 sampai dekat pukul dua dan pulang ke rumah dengan perut yang bernyayi riang.sampai2 lauk dah terhidang, tak sempat lagi nak crita kat big boss a.k.a mak pasal semua quatation.

bila dah kenyang settle basuh pinggan semua barulah bukak mulut cerita tentang semuanya.bincang punya bincang,kami setuju nak amek pakej pelamin, solekan, catering dan hiasan dewan dari sazlees dan baju,
accessories dan videographer dari takteh.hasilnya over the budget..hahahahaha.perlu bekerja dengan lebih kuat untuk merealisasikan majlis impian :(

ahad pula ke sesi fotografi pre wedding..sy sangkakan incik Lah ni pemalu didepan kamera tapi sangkaan tu rupanya meleset.die sangat cheeky didepan kamera sampaikan yazman suruh incik tunang menyakat nur suruh senyum luas2..owh tunangku..kamu mampu buat saya tersenyum..

dan hujung fotografi yazman hulur cd gambar bertunang sebulan yang lalu.dan ini antara gambar2nya.

masa bersiap dan henna :)

antara hantaran dari incik tunang

sireh junjung dan quran dari nur

the chinchins

my happy family..:)

alhamdulillah separuh dari kerja kahwin dpt disettlekan dan sekarang hanya tinggal
-print kad kahwin, tq tag, signange
-guest book deco
-tempah buttonaires, photo canvas n bunting
-doorgift
-DIM bunga pahar

ehh macam banyak je lagi..huaaa..lbeh kurang 100 days left..owh..!!~

daa

Tuesday, 4 October 2011

Padini warehouse sales

salam..

hai semua.harini sy nak cite pasal aktiviti hari sabtu yang lepas.seperti tajuk di atas la aktivitinya..sebenarnya sy ngan ofismate dah pegi ke padini hari jumaat lagi..tapi kami tak bernasib baik nak masuk atau dengan kata yang lebih jujur kami tak larat nak bersesak+berhimpit2 didepan pagar padini+bau-bauan badan yang kureng menyenangkan..uwekkk..dengan pantas tarik tangan ofismate dan pujuk kata besok pagi2 kite datang ye..huhu

seperti yang dijanjikan seawal 7 pagi sy dan osmates seramai 4 orang dah terpacak depan padini..woww..ramai dah orang..naseb baik dapat parking dekat dengan warehouse tu.terdengar perbualan orang yang paling depan..die dah menunggu sejak 5 pagi..haiyohhhhh.berbanding semalam..hari sabtu ni diorang beratur betul2.bagus betol.tapiiiii..bila pagar dibukak je masing-masing serbu.takde maknanya dah nak ikot barisan.

bagus kan mereka :)

bila dah masuk kat dalam tu, macam blur..pegang ni tak kena..pegang tu tak kena..lepas 10 minit baru pandai pilih baju..haha sengal..hasil rembatan adalah sebanyak 19helai yang setiap satunya berharga rm5.antara yang dibeli sehelai jeans, 4 pasang kemeja untuk kerja, 1 cardigan, 2 helai baju untuk danish dan selebihnya tshirt.it's not so bad lah..cuma banyak beli warna putih.jadinya banyak yang ade stain2.balik2 teros rendam baju-baju tersebut dalam vanish..dan ia kembali bersih :) sooka sangat..heh

habes cerita hari sabtu dan ahad seharusnya hari untuk jumpe encik tunang.dan sy pun tunjuk la design kad yang sy buat.dan alhamdulillah beliau suka..heh..settle..tunggu untuk diprint je.bergerak jugak akhirnya wedding progress..

daa..

bloggerwidgets