permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, 25 November 2011

mimpi..


salam..hai semua
semalam sy mimpi rambut kena potong pastu ditanam..bila bangun dari tido rase takot sangat.pelik mimpi ni..
 
tadi google la tafsiran mimpi rambut dipotong..hmm.ikot tafsiran tu akan tinggalkn orang yg disayang dan akan mulakan hidup baru..bab nak mulakan hidup baru tu mmg la betol tapi tinggalkan orang yg tersayang tu macam takut je..buang jauh2 pikiran negatif tu..

ade satu lagi tafsiran alamat ada saudara atau keluarga yang terganggu kesehatannya (sakit) atau akan bercerai.
 
pandangan sy untuk sedapkan hati :
- dalam mimpi tu ade bercakap-cakap (rasenye), orang kata kalo mimpi kte bercakap itu gangguan syaitan
- berpikir mungkin org yg akn dtinggalkan tu mak sebab nak kawen kan..
- mungkin terbawak-bawak jugak sebab sy ade terfikir nak pegi saloon balik rumah nanti.
- anggap je mimpi 2 mainan tido

hmm risau sangat sebenarnya..tanya membe pon diorang cakap cam takot plak..hmm

banyak jugak mimpi pelik2..macam mimpikan orang yang x pernah kte ingat langsung..tapi orang kata tu tandanya orang tu rindu kita (masalahnye orang tu ofismate, x kan die rindu..hmm)

mimpi gigi patah..orang kata ade keluarga nak meninggal,tapi xde pun

hmm tah la..dalam banyak2 mimpi..mimpi semalam cam teringat2 plak..

ya allah lindungilah aku serta semua orang yang aku sayang, berkatilah hubungan kami dan jauhkanlah kami dari segala musibah..aminn3 ya rabb

Tuesday, 22 November 2011

2 months to go..DIY-ing mode activated

salam..pheww..2 bulan saje lagi sehingga ke tarikh itu

alhamdulillah dah ade sedikit sebanyak yg diselesaikan..antaranya

jar untuk doorgift
ekceli sy dan incik tunang dah pegi QP Puchong dua minggu lepas tp x update kat cni (malas nak update cket2..hohoi)
sudah beli untuk 500 tetamu dan ia maseh under the budget..RM 0.695 per pcs.

doylies untuk jar
beli juga doylies di 2PLY Klang..3.5 inch doylies for RM 3.10 per pack (250 sheet).


cadangan deco : err..masih memikirkan deco laen


biskut aiskrim a.k.a biskut pusat untuk isi dalam jar
beli di Phong May.RM 35 untuk 4 kilo..rasenye paling murah setelah survey around pasar borong Klang tu. ada macam2 jenis makanan ringan kat kedai ni.


minggu yang sama juga kitorang pegi semua house untuk beli barang2 deco hantaran abang sy. FYI abg saya kawen 11 disember, sebulan sebelum majlis sy.bayangkan betapa sibuknya family sy dengan 2 majlis dalam masa sebulan stgh.gara2 x mahu wat dalam satu majlis =.="
berbalik kepada cerita hantaran yg dideco..juntaian kristal+bunga span,kristal+alas polisterin+pembalut polisterin = RM 32 sedulang.mahal jugak la..isk
 
ni cadangan deco


hmm mcm banyak yg dah settle secara kasarnye tapi maseh banyak yg perlu di DIM
- deco jar
- deco guestbook corner
- deco bilik pengantin
- bunga pahar (baru 5 cucuk siap)
- centerpiece

ini yang ade dlm kepala wat mase ni..dan ia akan semakin bertambah.Ya Allah permudahkanlah urusan perkahwinan kami..aminn

p/s : untuk info dan direction ke kedai2 yang disebut di atas, sila klik pada nama kedai ye.. :)

"Kena pegi kenuri orang..nanti orang tak datang kenuri kita"


salam..
dengan alasan diatas sy dan incik tunang menghadiri 2 majlis untuk 2 ari berturut-turut.untuk pengetahuan semua kami berdua jarang pegi kenuri kawen.si dia dengan alasan MALU dan sy dengan alasan MALAS.haha.tapi wiken ritu memaksa diri jugak untuk pegi

hari sabtu kami ke Rasa.majlis menyambut menantu kawan sy, kiranya kami makan kenuri dirumah mertua kawan sy.makanan sangat sedap ye.ala kampung..dan pengantin juga sangat santekk

amek gamba dari jauh je..incik tunang dh panas.

hari ahad pula ke Kuang.majlis menyambut menantu kawan incik Lah..sy malu sebab ramai sangats kawan incik tunang.cket2 tepuk bahu,cket2 angkat tgn..hohoi
 
nak balik dr kuang tu ade sikit situasi cemas.haha
incik tunang pilih jalan nk ke rawang yg x penah kami lalu.perghh naek bukit turun bukit dah macam kat cameron.jalan kecik, brlopak2. scary okeh! incik tunang x habes2 marah diri sendiri.nyesal ikot jln tu + habes kotor kete baru basoh..lalala~
ape yg sy wat bila incik tunang bebel2

2 bulan jek lagi..kne gnekan masa sebaiknya..hohoi

15 minit x nampak lagi jalan besar, 20 minit pun x nampak..setengah jam incik tunang tbe2 cakap "alamak minyak boleh jln 75km jek lagi ni" (75 banyak la lg.boleh balik tepen) err ini x lawak.bayangkan belah kiri bukit, kanan gaung..x tahu mane hujung jalan tu.debar2 x hengat neh..


5 minit lepas tu dah nampak signboard tulis kawasan perindustrian rawang..hai lega sangat..elok je sampai jalan besar incik tunang cakap "ehh minyak naek balik.boleh jln 90km plak.heh"..eii wat org cuak jek lah gen-gen ni..maen2 plak die.pukol kang

balik dari rumah kenuri incik tunang terus tukar baju..untuk apa? untuk ini



ekeke menyental bumper baby fluffy yg digesel oleh ntah siapa.nur ingat dah x leh hilang kesan sagat tu.tp alhamdulillah ia kembali comel.time kaseh sayang!


lepas sental ade special request dari gadis-duduk-dlm-kete-gen2 "abg, tolong jirus air kat kete skali.koto sangat lah"..weehuu.bukan saja jirus skali cuci hah..lebiu lagi lah!

sampai je shah alam, mandi dan terus kemas2 barang untuk bawak balik HUJUNG MINGGU DEPAN -->hoi lambat lagi la..haha
ini yang akn dibawa balik

envelop da siap cop

signage dan banner

simpan siap2 dah :)
p/s : repekan yg sangat penjang ye..maaf!

Wednesday, 16 November 2011

rumah misteri


salam..hai readers..
tajuk agak menakotkan kan.ini bukan sambungan cerita nenek misteri kat blog sarah tu taw.haha

weekend ritu, sy dan incik tunang dah pegi ke rumah yang kami nak sewa nanti..

sebelum sampai

kua tol sungai buloh

sy : mne ni bang..tadek pon signboard kundang
die  :ade..jap lagi

after 15 minutes

sy : err..kne lalu jalan ni ke hari2 nak g keje..(dgn muke series)
die : ini je jln paling dekat

after 30 minutes

die : ha nmpak tu signboard tulis name taman?
sy : err x nampak umah pon..kilang je banyak ni
die : jap..dekat dah

sampai kat taman perumahan

sy : ehh cane ade taman dalam "hutan" ni.
die : heran gak mase mula2 datang ritu..tambah plak ramai gila duk cni.setiap rumah ada orang..tadek rumah kosong
sy : err abg..kte tengok brg2 dlm umah dulu ye.kalo ok baru kte decide nak duk ke tak ok..?

sampai rumah yg dsebut, salam2 dan diajak bersembang oleh tuan rumah sambil mkn bihun goreng..err org nak tengok rumah la bukan nak mkn bihun..ekeke
antara isi2 perSEMBANGan

- taman ni ramai org pahang (incik tunang da senyum sikit..jiran sekampung lah..tuan rumah pon org pahang).
- dh 5 tahun duk sini x de lagi jenayah berlaku. (saya kagum..series)
- jangan takot kalo rasa jalan nak masuk rumah ni sunyi cket + tak berlampu sebab sampai kul 2-3 pagi pun still ade orang yang baru balik keje
- rata-rata orang cni keje area KL, selangor..(mybe sewa umah kat cni murah)
- kalo Lah outstation, jangan la tggal wife sorang2..anta g umah makcik ke..kot die takot. (harus takot)

sembang2 dan dihulur agreement, soh BACA je..ok
dah baca haruslah jalan2 tengok umah.overall puas hati kot.umah besar..perabot asas ade.hmm pikir2

die : ok la syg kan..rumah pon murah
sy : murah tapi jauh bang
die : nanti abg tujuk jalan dekat sikit
sy : %#@&!* tadi kate xde jalan laen..eiii

keputusan : 'kami' mula menyewa rumah tersebut bermula 1 disember..tapi incik tunang je la duk dulu..hehe

lalala~ misteri sangats kan rumah yg kami nk duduk ni..weehuu

rase x berseri plak entri tanpa gamba ni..

up satu gambo time office gathering ritu..mom 2 be dinasihati jgn tengok..takot kenan..haha
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ekeke..aci-aci yang sasa..


tu je..bai :)

.

Saturday, 12 November 2011

da kurus? erk...!!


salam
hai readers..

sape fobia dengan perkataan kurus? saya2..!! fobia sebab selalunya antara dialog2 yang sy selalu dengar relate dengan kurus ialah:

mak : bila nak kurus ni..asek makan jek
kakak : kalo kurus sikit lagi kan cantik..
kakak ipar : ni bakal pengantin ni tak kurus-kurus lagi..

haiyak.wachaa..down tahu!! sume cakap pasal kurus-kurus-kurus..err



tapi kan..tapi kan..ada satu dialog yang wat sy suka dengan perkataan kurus..
"aznor makan ape ni..da makin kurus umi tengok"
yay..!! akhirnya. (lompat bintang cket~)
ini bakal MIL yang cakap..weehuu (err tapi bila masa plak umi tengok aznor kuruih ni..dalam gambaq ka?)-->haha kalo dalam gamba jangan caye sgt..cemera trick je tu.

tapi..tapi..tapi..ada gak la rasa da kurus sikit..ekeke.prasan.
bile je dengar umi kate kurus terus laju2 bukak fb..nape bukak fb? sebab my FMIL ni selalu tengok my pic kat fb.(mengikut cerita incik tunang).
tengok sikit gamba terbaru..
hmm hah gamba time konvo..haruslah nampak gomok..pakai jubah kot.
search lagik..dan lagik..ni kot nampak perbezaannya..huahuahua..gelak dulu

isk..gomoknya time ni..haha..pp bagai dipam2
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

dan ini mase tunang ritu..beza tak? beza tak? bek cakap beza (sambil letak pisau kat leher..haha)
kalo nak kongsi ape yang sy makan aci tak? walopon x nampak banyak ngat bezanya..hahaha

sy makan ini

Herbalife
bagi siapa yang suka minum soya..shake ni rasa best tapi bagi yang x minum soya dan produk2 tenusu mesti rasa macam nak uwekk  (*_*")..

dan bagi menyorokkan lemak2 berlebihan tu pastinya sy pakai benda yang sangat famous dikalangan b2b..
SPANX in power line super higher power
maseh meneruskan diet ini untuk kelihatan cantik di hari perkahwinan..insyallah

Friday, 4 November 2011

rumah selepas kahwin


salam..hai semua (greeting dlm blog ni caca marba dah hah..)

entri kali ni pasal rumah lepas kawen..nak beli ke? nak sewa ke? lokasi? jarak dari shah alam? jarak dari bukit beruntung? kos?..err macam-macam yang saya dan incik tunang pikirkan. 2 bulan setengah bukanlah terlalu lama lagi kan nak kawen.so nak tak nak memang kena pikir benda ni.

nak beli ke?
dalam masa dua bulan ni rase2 ade ke umah yang baru nak naek+menepati budget..ye saya taw tiada..ada yang baru naek tapi yang menepati budget dah sold out..hmm.

nak sewa ke?
ada dua pilihan je pun kan..antara beli atau sewa.bila susah sangat nak cari rumah nak beli, kami decide untuk sewa rumah.

lokasi?
ini antara perkara yang amat perlu diambilkira (err maaf cikgu bM..sy tak pasti ade jarak tak antara word di-ambil-kira)..haha.ye2 ini amat penting sebab incik tunang bekerja di bukit beruntung dan saya di shah alam.memang satu negeri tapi jarak antara keduanya akan membuatkan separuh dari gaji saya dihabeskan di jalanraya.petrol+toll.jadi kami ambil keputusan untuk tinggal di rawang.lokasi ditengah2 antara bb dan shah alam.

dan alhamdulillah kami dah jumpe rumah sewa yang sesuai dengan harga yg sangat2 berpatutan..partially furnished..sesuai kot untuk orang yang baru nak bina kehidupan..haha..insyallah hujung minggu depan kami akan tengok rumah dan kalau sesuai incik tunang akan start menyewa pertengahan november.(jadi pas kawen nanti saya dah ada rumah yang siap dikemas..hohoi..pemalas neh)..

bila difikir-fikirkan balik, mungkin ini yang paling sesuai wat masa ni.lepas kawen kami perlu kurangkan belanja+tiada belanja yang besar untuk barang rumah..beli rumah? insyallah dalam 2-3 tahun lagi.aminn :)


Wednesday, 2 November 2011

DIM Wedding Invitation Card


salam..
 
ni nak cite pasal invitation card plak.sy design sendiri kad kahwin.hanya guna adobe illustrator..senang sangat.x tipu.
 
lepas siapkan design, sy save dalam pdf..then beli kertas warna cream 160 gsm..incik tunang print for free -->err jgn tnye nape free ye..hoho
 
dan inilah hasilnya

front
bukak dalam nampak ini - image hasil gugel belah atas ade doa untuk pengantin
bukak lagi ade peta ke dewan
dan ini kalo tengok belah belakang..pantun pon ada..haha

sekeping kad berharga RM 0.24..weehuu..jimat
envelope pula RM 0.10
rubber stamp = RM 10

rubber stamp - A&A 21112
 
total = RM 0.36 untuk kad+envelop berlogo kawen sendiri.puas hati? SANGAT..!!..walaupun takde kesan timbul2 macam kad kawen yg dtempah, tapi kad ni lebih tebal berbanding kad yang ditempah.
 
happy sangats melihat hasil tangan sendiri (^.^)v

DIM Bunga Tisu


salam..hai kawang2..(hohoi ganu ngat neh..)

sy tengah menjalankan kerja2 menDIM bunga tisu untuk dijadikan bunga pahar..-->err ayat cam pelik.bunga pahar diperbuat dari bunga tisu..err pelik gak..ok2.meh la tujuk rupenye cane..gini hah


cantek tak? bunga nampak lebih lembut nak banding ngan masa wat pomander ball
dulu..sy guna crepe paper ni


gigih betol nak wat 100 pcs bunga ni..

bahan2 da ade..cuma usaha je xde lagi..haha

doakan sy sempat menyempurnakan bunga-bunga untuk diletakkan dipelaminan seterusnya diberi kepada tetamu yang merenjis..dan sy berharap agar ianya tidak jadi begini selepas majlis..(ayat skematik..ekeke)


kalo nak buang pon tolong jangan bagi saya nampak..huhu.
gamba ni sy amek kat parking kete..sedih kan kalo tengok bunga hasil tangan sendiri disia2kan (walopon rasenye bunga yg dibuang ni bukan wat sendiri kot) tapi..tapi..tapi..jangan la buang ceni.hargai cket

p/s : kang orang datang knuri sume tamaw amek bunga pahar..takot terbuang sy nampak..hahahaaha

progress demi progress

salam..
 
ape yang kami dapat last week? ini..

ohh reveal name betol lagik..hohoi..abaikan ketembaman bakal pengantin  =.=
 kawen lambat lagi..banner da siap dulu..ape cer..hahahaha

juga suda beli ini untuk doorgift

berbaloi2 15 sen cuma..beli di bagus marketing :)
  
hampa..sebab pegi ke 2ply untuk cari coloured doilies (untuk hias kotak diatas), stok habes
hampa lagi sebab nak pegi quality pack beli jar, bile search kt tenet,ia tutup pukul 1 hari sabtu.
lagi2 hampa bila search rumah di kota puteri yang harga 150k suda sold out..hohoi..mana nak cari rumah lagi..sume yang ade over the budget.


stress pkir pasal rumah..tengok die pakai sandal saya..arghh!!! -->ske wat org gelak ehh
 
daa..
bloggerwidgets