permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 14 February 2012

5 yang saya kesalkan @ marahkan di majlis persandingan saya

salam..hai readers.
post ini plak nak cite pasal yang sy kesalkan di majlis persandingan..huhu..ekceli kesal tu tak sangat..marah je yang lebih..~

1. keluarga mertua menunggu lagi
-ekceli ini bukan salah sesiapa, mungkin keluarga mertua yang terlalu excited..haha..sy dah bagitahu keluarga mertua pukul 12.15 baru gerak dari homestay, malangnya mereka gagal mengikut waktu yang dibagitau..kul 11.45 diorang dah sampai didewan.akibatnya kelam kabutlah pengantin bersiap..hohoi!..dengan mata yang berair tercucuk bulu mata pelesu, dengan rambut yang x sempat dikeringkan..semuanya menambahkan masa untuk bersiap..haish!

2. doorgift tersorok..
-haa yang ni memang rasa nak marah+nak pukol adek..adek terlupa nak keluarkan satu box lagi doorgift = 60 jars dari bonet kereta..akibatnya..ada kawan-kawan dapat bunga pahar+mashmallow jek sebagai doorgift..eiii. tapi ade baiknya jugak, 60 jars lagi tu separuhnya dibawak balik ke rawang, bagi pada officemates dan yang selebihnya abang2 dan kakak bawak balik..bagi pada mertua diorang..hehe

3.makanan untuk guest
yang ni pun rasa nak marah jugak..sy dengar cerita dari family yang datang, lauk yang caterer letak sikit..haih!..maybe caterer risau jemputan terlebih..akibatnya..ada lauk yang tak habis..urgh! sedih jugaklah sebab tujuan buat kenduri memang nak bagi tetamu makan..ini diorang had2kan plak..sudahnya membazir!

4. tiada pencuci mulut
ini pun masalah dengan caterer..diorang janji nak kasi bubur sebagai pencuci mulut..tapi masa hari kejadian non hado!..aduyaiii..sy taw pasal benda ni pun lepas habes majlis..tak dapat la nak tanya kat caterer tuh..hmm!

5. bunga rampai habes sewaktu ramai orang nak merenjis..
err..ni pun kesal jugak taw..sy dengan kakak bertungkus lumus potong daun pandan..sampai krem jari *tipu* haha..masa keluarga mertua nak merenjis, bunga rampai dah habes..owh sedih..kakak hilang tah kemana..nak jerit dari atas pentas nampak biadap!..haha

nampak tuh bekas da kosong..dan kakak saya tak sempat nak isi yang baru sebelum die merenjis..haha

ok..itu je kot yang rasa nak marah..(nak marah lagi walopon dah 3 minggu berlalu..heh!).

6 comments:

  1. samat pengantin baru 3 minggu kak nur. =)

    ReplyDelete
  2. hmmmm..
    ape leh watkan..
    dah selesai pun..
    nak wat cane ye tak..
    sabo ajelahh..

    thnks sudi share entri cmni, at least leh wat pengajaran utk diri sendiri.. :)

    ReplyDelete
  3. huhu..risaunya la baca entry ni..tinggal 2 weeks je lagi..harap dipermudahkan smuanya..InsyaAllah

    ReplyDelete
  4. ima : thanx dear

    cik nasha : yerp pengajaran utk diri sendiri gak..hehe..

    blurple : insyallah dipermudahkan..aminn

    ReplyDelete
  5. ain : amek ngan sazlees sume..die yang uruskan

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets