permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, 4 February 2012

5 yang saya kesalkan di majlis pernikahan saya

1. Lambat siap mekap
Akibatnya : Buat keluarga suami menunggu agak lama dan nyaris2 tok kadi suruh abah nikahkan tanpa kehadiran saya
Sepatutnya : 30 minit sebelum majlis dah remind kak azie untuk berhenti mekap dan siapkan pakai tudung semua..

2. Kelam-kabut waktu sampai dirumah, serba tak lengkap.jam tangan + perfume tak sempat pakai.
Akibatnya : Kakak saya perlu jadi runner turun naik tangga ke bilik untuk amek semua benda yang saya perlukan.
Sepatutnya : Bawak je la semua tu skali time nak g mekap..so that bila balik dari butik awak sudah lengkap segalanya..hmm

3. Keluarga sibuk uruskan menjamu tetamu + mereka semua sibuk untuk menunaikan solat jumaat
Akibatnya : Tiada gamba dengan semua ahli keluarga di pelamin comel..urghh! frust!!~
Sepatutnya : saya panggil diorang semua untuk tangakap gamba..hmm lima minit je..

4. Last minutes decision untuk sewa pinggan dari caterer
Akibatnya : Pinggan yang disewa kotor.
Sepatutnya : Awal2 dah amek semua pinggan dan boleh check samada perlu dibasuh atau tak..

5. Terlupa letak bekas cincin di pelamin
Akibatnya : Bekas cincin untuk suami tak diletakkan atas pahar
Sepatutnya : Waktu pagi tu dah ready letak bekas cincin dan pahar kat pelamin..ia tak kan ganggu majlis pon..

tengok!..da la bekas kecik..takde pahar plak..cian!

betul kata orang bukan semua yang kita rancang akan jadi kenyataan kan..takpelah walaupun kesal+sedih dengan apa yang dah jadi alhamdulillah 5 perkara ni tak mengganggu flow majlis dan semuanya berjaan lancar :)

9 comments:

  1. memang sedih sangat syg. ;( tak pe la . janji dah selesai semua.

    ReplyDelete
  2. dell: iye..semua dah pun selesai..alhamdulillah

    ReplyDelete
  3. hmmm.. betul tu..
    x semua yg kita expect akan terjadi kan.. msti sikit2 ada cacat cela.. tp semua dh selesai.. lega dah kan? :)

    ReplyDelete
  4. nasha : iye..kte pun manusia biasa..semua tu under control..hehe.aah lega sgt

    ReplyDelete
  5. hi nur, sue's here! b2b fr johor..:)
    alhamdulillah dah selesai majlis nur.. xpe la semua yg jadi 2 kenangan, untuk diingat smpai bila2..ada hikmahnye tu.. :)

    ReplyDelete
  6. nur, u wat majlis kul bape sebenarnya? kitorg mcm plan pagi.agak2 kul bape sesuai sebab takmo la pengantin,sedara mara laki rushing nk g sembahyang jumaat kan huhu kang jadi mcm perkara no.3 tuh

    ReplyDelete
  7. pape pon nur mmg cantik..2 je..yg len da xnmpk kecacatan lain..nmpk pgtin jer..

    ReplyDelete
  8. xpe la yang...da selamat sume nye...redha je la k ;)

    ReplyDelete
  9. Cik sue: ye semua tu akn jd kngn smpi ble2..hehw

    cik zimie: nur pnye mjlis ritu dlm kul 10.30..tp after mjlis..fmily mkn n kte g tgkp gmbr..sdr2 suami dh kne rushing blik nk g solat..huhu

    cik nora: thanx dear..trubat ksedihan..haha

    Syuhaidah: haah..redha je..semua da lps pun..heh

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets