permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 21 February 2012

Review - inai dan bilik putih

salam..hai semua

harini nak review sikit pasal inai dan bilik pengantin semasa majlis bertandang memandangkan ade yang bertanya tentang inai dan ade yang request nak tengok gamba bilik full..saya cuba penuhi permintaan anda okeh! (bajet fofuler..haha)

inai
ada yang tanya pasal inai yang merah dalam post ni..walopon da sebulan..walopon tinggal inai di kuku je..tapi inai maseh merah makngah ye..haha..jawapannya : sy pun tak taw nape inai ni jadi merah..ngeh!..tapi meh nak share sikit apa yang sy pakai..

dua hari sebelum nikah mintak mak pakaikan inai..guna inai daun yang digiling, dicampur sikit dengan gambir..(bukan giling sendrik ponnn..beli dari sorang makcik kat umah yang suka pakai inai..hehe)..pakai semalaman.esoknya..tengok..inai selemoih a.k.a comotttt..dan warna pun oren2 je..hampa! tak pedulik dah sebab banyak keje laen nak settlekan..malamnya mak inaikan kaki plak.esoknya bangun pagi tengok..ehh inai jari makin merah..pelik kan! inai amek masa sehari untuk jadi merah.

gemok aih jari!

dan untuk majlis bertandang (2 minggu selepas nikah) sy inaikan sekali lagi jari guna inai serbuk yang dibancuh dengan air rendaman dua teabag..bancuh pekat2 dan simpan dalam peti sejuk.hasilnya!



bilik putih
macam yang sy dah bagitau bilik ni dihias oleh mak mertua..semua perabot berwarna putih..langsir dan cadar pun. ada sikit english style..dan hampir2 tak percaya bila suami kata dia yang spray katil dengan warna putih..kemas sangat! katil tu asalnya warna hitam.ni sy tunjuk sikit gamba bilik yang ada dalam simpanan

langsir simple warna putih
kepala katil dihias dengan ros pink..shomel

ade bunga sikit kat meja solek..


itu saja..bai!

17 comments:

  1. farrah anuar : cantek kan! katil lama,cuma spray jek :)

    asfiza : suke3 :P

    ReplyDelete
  2. cantik bilik.. xserabut.. =)

    ReplyDelete
  3. nur,

    awak perli kite ke?
    bahahahha.. *kidding*
    neway, thanks so much sbb sharing.. dah bookmark entry awk pasal inai ni utk rujukan. :)

    ReplyDelete
  4. hahaha..xperli la dear..ni bgtau ape yg awk nk taw la..hehe

    ReplyDelete
  5. nur:henna 2 lukis mne?nice la...simple je..xserabut..ske2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nora..nur g lukis kat bazar india kt taiping tu..mmg kms die lukis..ni corak inai ayu raudhah

      Delete
  6. kedai yg mna satu kt bazar india tu eh? hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak x taw nak ckp kedai mne satu..tp kalo kat bazar tu cbe tnye org lukis inai name rani :)

      Delete
  7. Bazar india kat taiping tu bukak hsri apa eh dan jam?

    ReplyDelete
  8. Jam berapa ya bazar india tu bukak?

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets