permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, 3 February 2012

Review - Solemnization Day : 20.1.12

salam..
hai readers. terpikir nak review macam mana majlis yang lepas.pikir punya pikir rasa better review setiap majlis sekaligus..sebab majlis sy bukan lah hebad sangat pon kannn~..hehe. lagipun tak ramai yang baca blog picisan ni..hehe

tempek seketol gamba pengantin setelah ada baby kembar..hohoi 


ok let's start review guna gamba dari unofficial photographer..

inai dan henna
post yang lepas2 sy ada tunjuk gamba inai sy yang labuh2..hehe.ekceli sy da letak selotape sebelum pakai inai (supaya inai kemas) malangnya inai tu banyak air kot, jadi air2 tu dah lalu ikot bawah selotape dan menyebabkan ia comot!..hohoi.tapi takpe sebab lepas pegi lukis henna ia jadi cantek kembali.heh.
untuk inai hanya guna inai daun..lepas pakai untuk satu malam kaler inai jadi cam oren2..tapi lepas sehari inai jadi makin merah.. pelik kan? tapi orang kata inai ni ikot darah..maybe lepas sehari baru darah jadi merah..erk!

next
baju nikah+selendang
baju nikah tempah kat syed najib apparel di plaza alam sentral.hasil? sangat2 puas hati..baju terletak elok kat badan (betul2 ikot bentuk badan).dan selendang pon disediakan sekali.tepi selendang dah siap di-patch dengan lebihan lace baju..sebenarnya tak reti macam mana nak pakai selendang tu.. at last kak azie (MUA) yang pakaikan..jadilah seperti ini :)..maaf tiada gamba baju full.

handbouquet
hb ditempah pada lyana..cantek kan! hehe..hb ni sangat disukai kanak2 ye..asek ilang dari pandangan jek..haish

mekap
amek MUA yang sama mase bertunang, kak azie dari sazlees bridal, suka hasilnya..tapi ramai cakap mekap nikah ni kurang menyerlah, nampak pucat..tahla.tapi bagi sy ok je kot

hah semua dalam satu gamba..inai..baju..selendang..mekap dan hb :)
pelamin
pelamin pun amek kat sazlees bridal. serah bulat-bulat pada kak azie, takde tema, takde specific kaler.sehari sebelum pasang pelamin kak azie cakap nak wat kaler putih+pink..dan saya dengan senang hati kata OK!..dan mungkin betul kata orang, kalau kita tak banyak kerenah..semua akan jadi lebih baik dari apa yang kita jangka.alhamdulillah, sangat puas hati dengan hasil kerja team sazlees bridal..ekceli pelamin ni ada dua view untuk bergambar..satu yang belah cermin..dan satu lagi belah kristal gantung2 tu..err tataw nak explain..dan kedudukan pelamin ni adalah di penjuru..hasilnya pelamin nampak luas + ada banyak ruang untuk tangkap gamba :)

akad nikah di atas pelamin (-.-)''

katering
oleh kerana majlis nikah ni hari jumaat jadi banyak katering yang abah contact kata diorang tak masak hari jumaat..sadis betol!..at last, suggest kat abah tempah kat restoran.kalo sape yang asal taiping mungkin tahu restoran haji midin. tempah nasi beriani 80px..dengan harga rm7 sebungkus..dan sekali lagi hasilnya memuaskan hati..sedap!

doorgift
seperti yang dirancang sy sediakan buah limau sebagai doorgift dengan bantuan kakak kesayanganku..haha

Stiker bulat dimerata tempat!..terlalu banyak laaa~

bilik pengantin
sy hias sendiri bilik..cuma pakai cadar cotton, bantal mr & mrs seperti dalam post ini..tirai belakang katil + juntaian kristal, carpet dan hiasan meja sisi katil idea sendiri..maaf tiada gamba..haha

ini je ade gamba..ehh ade baju gak kat ctu..hah review skali :P

ok! rasanya itu saja details untuk majlis nikah.maaf sekali lagi sebab hanya ada gamba dari my bro camera sahaja..nanti bila dah dapat gambar dari OP,  update lg keh!

15 comments:

  1. cantek nurrrrr....
    semua cantek....baju lg2la....
    review cpt2 dear.....hehehehe

    anyway, congratz eaa....barakallahulakuma nur & suami...(^^)

    ReplyDelete
  2. thanx lijah..~
    aww femes ex-bride komen..excited!

    ReplyDelete
  3. comelnye yang 1st pic tu!!! congrats dear.

    ReplyDelete
  4. huuu malu3 lagi..huhu.thanx dear

    ReplyDelete
  5. wahhh cntik gle nur!!ske nyer selendang cam2...klo nk sewa gtau nora yer..huhu...:)

    ReplyDelete
  6. cik nora syg..minat ke ngan selendang tu..nur x trpikir pon nak wat sewa tapi nti kalo dekat2 majlis nanti termimpi2 selendang seperti ni,gtaw ye..nur bole pass guna tangan jek..haha

    ReplyDelete
  7. wahh.. sangat sweet..
    awk nmpak cantik la wlpn gmbr jauh..
    nnt jgn lupa letak gambar ya.. :)

    ReplyDelete
  8. iza: kan..unik..suka jugak! hehe

    nasha : alolo..dr jauh pon nampak sweet ye..kang kalo dekat kang takot nampak sour plak..hehe..nanti dpt gtamba dr op nur review lagi keh!

    ReplyDelete
  9. huhuh 2la nk nikah igt nk pkai kaler putih.nk sewa je bju.sbb nora xmnt kaler putih sgt...hehe tp lmbt lg kn..tp mmg cntik..sesuai ngn muka nur..nmpk sweet2..jer..eh byk plak tapi..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesuai ke nora..? Huhu aritu risau muka nmpk mkin bulat tp ble dlm gmbr cam ok plak..hehe

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets