permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, 11 February 2012

Review - Wedding Day : 21.1.12

salam..hai readers.ok arini sy nak sambung review pasal my wedding day.dah janji nak review tapi tak review pon..memang nak kena pukol..hehe.ok.majlis di dewan bunga raya changkat jering.

wedding outfit
semua di tempah pada Najib apparel, sama seperti majlis nikah.baju ditempah sebulan sebelum majlis lepas vendor &*#$% wat hal..najib a.k.a hubs uncle just tanya nak warna apa + the design.dan nak tahu ape sy jawab? 
"emm ikotkan nak kaler peach pink, design nak yg simple tapi ade tail kat blakang..heh"
..haha senang kan baju kawen sy.and the outcome memang tak dijangka..sukaa the combination between songket and lace..hehe.baju didatangkan dengan veil..tudung beli di jalan tar saje.kasut seperti dalam post ini..baju hubby pun songket juga..


mekap
MUA maseh kak azie..mekap reception ni nampak tebal sikit..bulu mata pelesu 2 lapis okeh!hehe mekap ok sampai ke petang..saya suukaa

tataw nak pandang camera mana..hartis katakan...haha

hand bouquet
hb untuk reception sy guna artificial flower jek..huhu..beli di kedai bunga sayangku seksyen 9 dan sendiri cucuk2 pada span bulat ..hasilnya? cantek dimataku :P





doorgift
sediakan 600 jars untuk tetamu, diisi dengan biskut eskim, untuk vip sy sediakan kotak..isinya, jars n perfume..untuk kids, sy sediakan mashmallow

mashmallows for kids

biscuits in a jar

family attire
dalam post yang lepas2 sy ade cite pasal jadi orang myanmar di jalan tar sebab membawa banyakkkkk sangat kaen.sy cuma belikan kaen dan mereka kluakan kos untuk toiloring dan beli tudung..(tak mampu mak noks nak bayar sume..hehe)..berbaloi tau berhabis untuk family..hasilnya sangat2 cantik dalam gamba..tengok! dannnn my DIM button badges dipakai semua family members..dari yang paling tua sampai yang paling kecik..yay!

my huruhare family..haha

abah and mak pon pakai button

ammar pon pakai taw!..hehe

halls deco
ini semua diserahkan bulat-bulat pada kak azie.. sukaaa sangat sebab semua ni lebih daripada apa yg di jangka..kemas..menarik..sweet..heh sekurang2nya di mata sy :)

walkaway :)
bole jugak dijadikan trek lumba lari (-.-")

pelaminan
yeah..ini yang orang puji2 semasa dan selepas majlis..masa mula2 tengok sy macam tak berkenan sebab macam liplap2 sangat..owh! penin..tapi bila dah siap semua, senyum sampai ke telinga..satu lagi benda yg tak dijangka :)



cantekkk tak! -->(gaya man raja lawak)
doorgift and guestbook corner
ini kerja kakak ipar..cadangnya nak letakkan guestbook corner didepan pintu masuk..tapi3..sy lupa nak cakap kat kak azie..haha my mistake.akhirnya, letak lah sekali kat meja doorgift..masa turun dari kreta, tengok guestbook corner, gelak sorang2..tercapai gak impian walopon tak letak ditempat sepatutnya



catering
ini juga diuruskan oleh sazlees bridal..hasil..puas hati tapi ada sikit cite tak best..nanti sy cite kat next entri keh!


wedding cake
last minutes punya kerja..sy cadang tamaw buat potong2 kek ni..tapi mak kata macam tak meriah..jadinya buat la jugak..boleh bayang tak esok nak kawen, arini baru tempah kek..haha..n boleh bagi cadangan tak nak tempah kat mane sebab dah dekat chinese new year..haha tapi dah rezeki orang nak kawen,ade satu kedai melayu sudi amek tempahan saya, dengan harga rm120, saya dapat ini..puas hati! sedap plak tuh!

2-tier wed cake :)
banner dan canvas photo
banner memang suruh abang letak depan pintu masuk..tapi canvas photo plan nak letak guna easel, tapi3 lagik! tak dapat sewa easel..akhirnya tergantung lah canvas photo di pintu..hahaha..sape punye keje ni..haip!



focus on banner and canvas photo ye..huhu

ape lagi ye..? hmm..haa

kereta pengantin
sy dan hubby drive sendiri ke dewan..cuma kami..xde orang follow..haha kesian? tak pun..sebab jarak dari butik kak azie ke dewan sekentut jek..haha..dekat bebeno..hiasan kereta sendrian berhad..malangnya xde gambar full..maaf.dekat OP insyallah ada..kete gen-2 jek :)





OP dan OV
OP still yazman, sama macam bertunang dulu..gamba belom dapat, tak boleh nak review..hehe..OV plak amek dengan Takteh.seronok taw kalau ade OV..banyak moment yang kte nak dengar bunyi..jadi video adalah yang terbaekkk

entertainment
dj plak dari sixth sense..terbaek abam ni..sy sediakan aturcara majlis + lagu2 yang sy nak die pasang time certain2 event..macam potong kek, makan beradap..dan die ikot semua yang sy tulis..sukaa la abam ni..pas habes semua tetamu,abang2 saya yg bersuara merdu sibuk nak berkaroke..layankan je laaa..haha


"suda2 la abah" kata zarief :)
ade pape lagi yang sy tertinggal tak? hmm2..takde dah kot..next entri pasal yang saya kesalkan di majlis resepsi saya :(

p/s : entri panjang berjela dengan gamba yang banyak..thanx pada yg sudi membaca :)

17 comments:

  1. salam nur..saya b2b from tepeng..nak tny photographer yazman tu ad link x?org tepeng ke?

    ReplyDelete
  2. wahhhh hehehe..suke la pelamin tue...lain dari yg lainnn..uya pn x ade sesi potong kek sbb aboh request ckp x payah..so redha je hahaha

    ReplyDelete
  3. mizzbudget : ni link fb yazman http://www.facebook.com/pages/Yiu-nique-Studio/115506305156359

    uya : hehe..abah uya x nak potong kek..mak nur die plak yg nak,..huhu..ikotkan aje :)

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..dh selesai..seronok baca:)

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..dh selesai..seronok baca:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..slesai dah semuanya

      Delete
  6. yeay!
    dapt tgk dh..
    cntik sangat.. well done!
    x sbrnyaa turn kite lak..

    ReplyDelete
  7. bulu mata pelesu pai dua lapis...wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....

    ReplyDelete
  8. nasha : yay!..thanx dear :)

    hunny : wahhh kan..berat nak bukak mata..haha

    ReplyDelete
  9. semuanya cantek! tahniah.. =)

    ReplyDelete
  10. nur:ov takteh bpe yer?mahal x?nur amik full pakej pelamin 2 kt sazlees eh?smlm nora g plaza alm sntral..da tgk butik najib..bju mmg meletopss..hrga pon 1.5k huhu xmmpu...(nur bls kt nora nyer entry eh..xpasan nnt)

    ReplyDelete
  11. Salam sis, farah silent reader. boleh email saya tak nama mua sis masa majlis di perak? majlis bertandang farah di ipoh, tp farah xdpt nak turun untuk survey. harap dapat membantu.tqvm

    Farahwahidah

    azzzabidi@gmail.com

    ReplyDelete
  12. Assalam sis..
    Boleh sy tahu sewa dewan bunga raya changkat jering 2 berapa ye?
    Boleh sy dptkan contact no or link utk sis punya catering & andaman.
    Sy bercadang mengadakan kenduri kawen kt sana hujung tahun ni..
    Thanks sis..

    Kalau boleh email kt sini : znurshaqila@gmail.com

    ReplyDelete
  13. Salam sis,soalan sya agak sama dgn Miss Qi Closet. Sya planning utk buat kenduri kawen dekat dewan changkat jering. Boleh sis share kos sewa + catering.

    Harap sis boleh share serba sedikit info. Thanks.
    Email: asiqleo@gmail.com

    ReplyDelete
  14. Salam,

    Nk tanye OV tu price die ok x?? then hasil die cmner yea??

    ReplyDelete
  15. Wkmslm.price ok la..hasil pon mmuaskn

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets