permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 23 May 2012

lelaki lagi la nampaknya..~

salam..hai readers..


hebat tak dah bole taw gender baby masa 14weeks..hebat sangat kan! haha
ok tolong jangan percaya..tajuk tu ialah dialog ibu mertuaku..

semalam call umi, umi tanya "awak mabuk lagi?"
dengan riang saya menjawab.."takdah..hebat kan..org da leh masak untuk angah taw umi"
umi gelak then cakap "laki lagi lah nampaknya.."

itu dengan umi..sembang dengan mak plak
"kamu dah ok ke? pening2 lagi?"
jawapan yang sama "takdah..da ok..start 12 minggu ritu mmg da takde pening2"
mak jawab "haiii senangnye kamu ngandung..kejap je alahan..org kata kalo alahan tak teruk anak lelaki"

laju-laju gugel penentu jantina bayi..

Mengalami mual-mual yang agak teruk selama trimester pertama itu pertanda akan mendapat bayi perempuan. Sebaliknya jika tidak mengalami mual-mual teruk atau tahap mualnya rendah petanda anak laki-laki.
- ok ni kot yang mak dan umi cakapkan..mual-mual di tahap rendah..huhu

Tonjolan perut tinggi (runcing) petanda anak lelaki. Sebaliknya jika tonjolan perut rendah petanda anak perempuan.
- perut br nampak sikit..tataw rendah ke tinggi

Tubuh terasa lebih bengkak terutama pada peha dan punggung dipercayai sebagai tanda anak perempuan yang sedang mengambil kecantikan ibunya. Tapi jika kelebihan berat badan cenderung ke depan itu pertanda anak lelaki.
- ni pon tak rasa lagi

Lebih suka makanan yang mengandungi protein seperti daging serta suka makanan yang masin dan asam itu pertanda anak lelaki. Sebaliknya jika suka makanan manis dan buah-buahan petanda anak perempuan.
- sangat2 suka makanan yang masin dan masam

Posisi tidur jika lebih suka arah utara dipercayai petanda anak laki-laki, tapi sebaliknya jika lebih senang tidur ke arah selatan petanda anak perempuan.
- tak sure plak kalo ngiring ke kiri tu utara ke selatan

sumber disini 

masih terlalu awal nak meneka jantina si permata hati ni. apepun segala ramalan manusia tak boleh di anggap serius..selagi anak yang dikandung tidak dilahirkan,Allah boleh tentukan macam2..betul tak? lelaki atau perempuan ibu tak kesah lah..asalkan anak ibu sehat..aminn~

keluarga saya dan suami memang kuat gen lelaki..mungkin ini jugak mempengaruhi..
Allah knows better :)

4 comments:

  1. sy dulu mual2 gak masa mula2 ngandung siap x lalu mkn n x larat je.hihi.pastu tetiba jd ok.ye kot kalo perut tggi tu.mmg kalon anak laki biasa gitu.eh.tp sy dulu sukaaa manis2.hikhik.dpt baby boy gak.tp mmg sy gene laki kuat.same aa

    ReplyDelete
    Replies
    1. uihh ni dah jadi cam betol sebab bole ikot pengalaman org ni..hehe
      nur pun sebenar ske manis gak..sume ske la..hahaha

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets