permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 18 June 2012

2nd checkup di KK - 1st RME

salam..hai readers

14 june sy g kk untuk 2nd checkup..dalam masa seminggu dah dua kali pegi KK untuk checkup.hebat tak? haha..inilah salah satu sebab nape sy liat sangat nak bukak buku merah..urgh!

untuk 2nd checkup ni agak lama kena duk di klinik tu berbanding masa bukak buku merah.
maseh pegi dengan si suami dengan alasan tataw klinik kat mana..ngee~
sampai je kat bahagian ibu dan anak tu nampak ramainyaaaa ibu2 mengandung + baby..err pandang cik suami, die sengih je.."lama la nampaknya kte kat cni"..hmm trus menonong masukkan buku kat satu kotak..amek nombor, satu klip kat buku, satu pegang..hebatkan! taw dah step utk checkup..(padahal tengok masa wat hiv test sebelum kawen dulu :P)

seterusnya..
- timbang berat sendiri..naek 0.5kg dalam masa seminggu..(salahkan sebab baru pas makan chicken foldover)
- pastu tunggu dalam 10 minit..nurse pamggil.amek tekanan darah..naek tinggi..aduhai.nurse siap tnye "awak takot ke?"..hmm tak pon..dua kali amek..2-2 tinggi..
- kua balik tunggu 5 minit..nurse panggil nak amek darah.."ni untuk ujian HIV ngan untuk check ada bakteria tak dalam darah"..ok..serah tangan.cucuk..hmm tak rasa saket pon..hebat nurse tu
- bawak darah g makmal, pee dalam cawan kecik..tunggu result.amek buku bawak g bilik satu lagi..
- jumpe dokter..tnye benda yg same mcm masa bukak buku merah dulu..dokter amek darah..ehh jadi normal plak..dokter siap marah nurse..huhu
- last skali..dokter scan bby..yay suka!
- EDD dah jadi lewat seminggu plak..adei..dokter tujuk..ni kepala, perut, tulang belakang, kaki..alala.comel..hehe

-next 2 weeks kne g KK lagi untuk scan lagi skali..untuk pastikan EDD yang mana yang betul..dan next 2 months kne minum air gula..

checkup kali ni mengambil masa sejam setengah..ok lagi rasenye..hehe

4 comments:

  1. minum air gula? heee.gud luck.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..takot dengar pengalaman m2b..huhu

      Delete
  2. da pnh rase da skali je...sebab overweight...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang ni mcm sume orang pon kena minum air gula..emm

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets