permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 12 June 2012

berlumba dengan bini nampak!

salam..hai readers

pepagi lagi da update blog nampak sangat takde keje..haha..keje ade tapi malas nak wat.huu~ baru nak cari mood + boss cuti seminggu.hoyeh!

nak cerita pasal suami kurus saya..huhu..last weekend kitorang balik pekan..sebab dah dekat 3 bulan tak balik..
cik suami ni susah nak tengok die tayang body.tah camane aritu die bleh plak shirt-less sambil berdiri depan pintu bilik..

umi: hai angah..awak berlumba ngan bini awak ke?
suami: hmm??
umi: berlumba sape perut kedepan dulu...

huahuahua.. da lame perasan perut suami makin kedepan a.k.a muncet sikit bila:
- suami mintak bukakkan kelim  kat seluar keje die..da sendat katenye
- suami marah seluar jeans yang makin ketat..kecut katenye
- suami tanya "ok tak baju ni? ke nampak kecik?"
- dapat cubit perut suami dengan mudah..haha..lebihan lemak
tapi tak nak tegur sebab nanti die sibuk nak exercise la..maen futsal laaa..bagi sy perut kedepan tu tanda si suami bahagia..haha bole gtu?

isteri : abg dengar tak umi cakap pe td? pasal perut abg
suami : dengar~
isteri : yesss! akhirnya berjaya jugak naekkan perut abg
suami : hmm..perut je kedepan..kacak tak tergugat
isteri : ergh! pape je la bang

satu kejayaan setelah bergelar isteri.haha..
setelah 5 bulan hidup bersama..sy paling happy bila tengok suami makan masakan sy dengan berselera..jadi ari2 kalo boleh nak masak sedap2 sebab nak tengok suami makan banyak2.ni lah rahsia kejayaan saya! haha

tapi2 ade gak kajian saintifik kenapa lelaki buncit pas kawen..sila gugel ye.
bagi sy selain dari sebab2 saintifik tu, lelaki jadi buncit pas kawen sebab dah jarang bersenam.suka duduk rumah ngan isteri je..makan pakai dah dijaga sepenuhnya oleh isteri jadi makin kurang la pergerakan diorang..ye tak?

ye dop? haha
 
p/s - takpelah bang..bia la buncit sikit..kang nampak tak balance plak ngan si isteri yang makin berkembang ni..hahahaha

4 comments:

  1. keh3x...incikSuami linda plak x nk ngaku perut da kedepn...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah nak trime hakikat tu..haha

      Delete
  2. Suami awak kedepan sikit.. Suami saya dh kdepan banyaaaaaaak..
    Dri xs dh jdi M.. Tensen jek tw..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk..jgn la tensen..tu tanda bahagia tu..hehe

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets