permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 5 June 2012

kesah buku merah

salam..hai readers..

akhirnya semalam berjaya jugak bukak buku merah ni..



sebelum pegi tu macam2 pikir
- hmm mesti nurse marah sebab 2 ari lagi nak masuk 4 bulan baru nak wat buku merah
- nak g pukul berapa..dari pengalaman2 yang dibaca semua suruh g awal.
- ape yang nurse tu check..

ok dengan bersemangatnya kitorang somi isteri amek cuti semalam gara2 nak bukak buku merah ni lah..suami kena amek cuti sebab sy tataw klinik desa sg serai tu kat mana..haha

bangunlah kami di awal pagi..nak sampai awal kan.siap bawak bekal sarapan okeh! sebab orang kata takot menunggu lama nanti lapar.bawak la bekal roti.

dalam 7.15 da gerak..sampai kat klinik kul 7.30..tersenyum puas.awal gila kot! dalam ati "yay..dapat no 1"

pastu tengok pintu klinik..isk asal tutup..asal kunci.. hmm2.tggu la jap..jap ape..lama taw.kul 8 baru nurse bukak pintu.nurse tu rumah die sebelah klinik je.musykil lagi..asal tadek orang laen..hahaha

elok je nurse tu bukak pintu terus masuk..tak reti bersabar..memang la no 1..dah sy satu2nya kat situ.haha

ok step2 seterusnya

- nurse suruh letak ic kat meja
- nurse bagi satu stick pastu suh pee dekat stick tu..ehh tapi kan sampai skang tataw ape guna stick tu.macam tadek pape yang berubah pun pas pee kat situ
- timbang berat..ukur tinggi
- ikot nurse masuk bilik.nurse isi sume data.alamat sekarang..tarikh nikah..pekerjaan..nama suami..bla3..
- tanya LMP..sy cakap 20 januari.die ckp patot da 5 bulan.nape perut kecik..urgh..ni tak suke jawab."saya irregular period"..
- tunjuk gamba scan yg lepas.
- baring..nurse check kaki..perut..pastu die kata tak rasa ketulan lagi pun.macam baby kecik lagi..tak boleh ikot LMP.
- nurse ajar cane nk check cik B
- nurse suruh pegi KK Kuang untuk scan next week untuk tahu umur baby + EDD sebab diorang nak scan yg dari KK tanak yang dari klinik sebelum ni.
- nurse bagi obimin
- pastu..balik

heh..saya hanya mengambil masa sejam untuk buka buku merah termasuk perjalanan pegi balik..dapat nurse yang super baek..siap bahasakan diri kakak! ..tanpa sebarang bayaran.overall saya sangat2 berpuas hati..


4 comments:

  1. Selamat tak kena marah dgn nurse. Tapi nurse skrg dah baik2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! tapi betol nurse yang nur jumpa ni baekkkk sangat.suka!

      Delete
  2. baeknye nurse tu..tyme linda g...belom lg 4bln pn baby...dia da tnye mcm2..seb baek pndai cover..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..naseb baek nur tak kne..lega!

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets