permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 17 July 2012

baby stuff - pureen warehouse sale 14 july 2012

salam..hai readers..

kali ni nak cerita pasal pureen warehouse sale 4 ari lepas..ekeke..cerita agak basi.tapi tak kira nak update jugak sebab ni 1st time kami suami isteri shopping brg bby..

sebulan sebelum nur da remind suami nak g warehouse sale ni..tapi suami cam nak tanak je pegi.."lambat lagi la syg, nanti da dekat kte tengok cane ye.." hmm sedih :(

jumaat lepas remind sekali lg, tnye jadi tak nak g..harus tnye si suami sebab si isteri ni nama je bekerja tapi duet cukup2 jek..haha..kena tnye si suami, sumber kewanganku..dan akhirnya..
"ok2..esok kte g ye.."

bangun agak awal pg tu..pas subuh golek2 jap..dlm kul 9 gegas suami suruh mandi.sebab dari apa yg di baca kat pengalaman2 orang yg penah g sebelum ni..umat manusia terlalu ramai..kena datang awal..hmm suami bangun..tapi.."syg, teringin cucur bilis la"...ergh! ingatkan nk bekpes kat lua je..oleh kerana sumber kewangan yg cakap begitu kena la menurut perintah..

jadinya kul 10.30 baru gerak dari rumah..dengan khidmat gps ktorang sampai dalam pukul 11.45.dengan pantas cakap kat suami "abg, parking kat dalam bangunan ni..rm3 jek" dengan muka bangga sebab da wat research..hahaha (kalah research master..) 

dari luar nampak ramainyaaaa umat manusia..suami ckp "huii ramainya orang, nape tak gtaw soh gerak awal sikit tadi" ehh (-.-)

tapi kan rasa tadek la sesak mana..still boleh jalan lenggang kangkung..terus je masuk ke bahagian baju bby..pastu pegang sana pegang sini..tiba2 suami bagi bakul sambil cakap "syg, amek je dulu mana berkenan, nanti kte sort out ikut pair"..ehh pantas suamiku ni..haha

tengok sape yang beria :P

3 kali jugak ktorang pilih, pastu duduk tepi sort out..pastu buh balik dlm bakul tempat org pilih2 tu (baek kan kitorang tak mcm stgh2 org yang biar je baju2 yg diorang tanak dalam bakul, cian kat org yang datang lewat..dah tadek pilihan)..

lepas je pilih 16 helai baju+seluar dan 3 pasang mitten+ booties..ktorang ke bahagian botol plak..ikot checklist kena ada 2 botol..3oz dangan 5oz..da beli botol g plak kat bahagian baby wipes..amek yg pek traveler 100pcs..2 pack RM9

pastu terus ajak suami bayar..kakiku kejang..ergh! tak larat sangat.bayar pon tak menunggu lama..terus je ke kaunter..hasil belian untuk pertama kali ini hanya rm81..masa yang dihabeskan adalah selama 3 jam :)


ohh nak cerita pasal parking rm3..siap2 dah ni pegang rm3..skali orang kat kaunter tu cakap rm8..uikk! alaaaa ni mesti da naek harga ni..hmm redha..

ehh btw pagi tadi bangun je kaki rasa kejang..sakiitttt sangat..kejut suami.."abg kaki syg kejang!"..suami bangun..die PEGANG je kaki..tak wat pape.."abg urut laa"..suami jawab tanpa rasa bersalah "mane leh urut laaa..kalo maen bola kejang takleh urut"..ergh! mamai agaknya


12 comments:

  1. wahhh habes 81 je? rara habes nk dekat 300lebih.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni baru 1st time shopping..haha.rara tu dah 30 weeks..kena shopping byk2 skali :P

      Delete
  2. seronoknye dah boleh shoping brg bby :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti bole shopping jugak :)

      Delete
  3. wahhh seronoknyer pegi shopping brg baby..
    Gadis dah x larat dah nak berjalan...

    jalan kejap pastu dh penat..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela..gadis da 31 weeks..lgpun mesti barang baby banyak yg da ready :)

      Delete
  4. wahh bestnye...maksudnye kena p warehouse sale la klu nk borong barang baby byk2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye2..harus pegi warehouse sale..berbaloi2 :)

      Delete
  5. banyaknye baju baby :D

    p/s: u r the lucky winner! check cepat entry dni yang ini (http://www.ardinihumaira.com/2012/07/senarai-nama-pemenang-ga-ole-ole-dari.html).. tahniah ^__^

    ReplyDelete
  6. berbaloi sgt shopping kat pureen ni sbb baju newborn die kain berkualiti plus murah kn..kl kat kedai yg sme 2 3 x ganda..xpe pegi awal2 nt nak tggu next pureen waresale time tu takut dah sarat n xlarat sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betol3..sgt murah..hmm tah ble ade lg warehouse sale pureen ni..rasenye bulan 12..mase tu dalam pantang kot :P

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets