permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 23 August 2012

25 weeks - 2 kali terjatuh (-.-)"

salam..hai readers..

entri untuk raya terpaksa diperam dulu..sebab macam tak berapa best raya tahun ni..walaupun beraya pertama kali dengan suami..tapi ini jugak pertama kali beraya tanpa abah..sedih..~ 

ok back to the topic..
hari raya ke3 barulah sy dan suami gerak untuk pulang beraya di rumah mertua plak..gerak dari taiping pukul 9 pagi dan sampai di pekan pukul 6 ptg..alhamdulillah..perjalanan dipermudahkan.

raya ke4 family mertua dah plan untuk ke tioman..gerak kul 9 pagi ke mersing, naek feri ke kg genting, pulau tioman..lunch..checkin..bla3..

kesahnye bermula raya ke5..lepas je breakfast kami wat aktiviti sendiri untuk mandi kat laut sebab sebahagian dari family join snorkeling..sy tak brani nak join..sebab kunonnye takot nak naek bot laju yang melompat2 tu..risaukan baby..

kul 1.30 suami dapat panggilan dari kawan FIL bagitau yang abah jatuh kat tempat kerja dan nak bawak ke hospital..FIL tak join trip sebab x dapat cuti..kelam kabut la kami kemas ape yang patut sebab risaukan abah..BIL yang 2 orang lagi terpaksa ditinggalkan sebab diorang kat tengah laut join snorkeling..nak dijadikan cerita..tengah kelam kabut kol sane sini..nak turun tangga kaki terpelecok..dan akibatnye terjatuh la..tapi still leh tahan lagi..bangun sendri..gagah taw!..bile suami pinpin tanye ok tak..pegang perut..rase cam ok..

elok je nak melangkah turun dari chalet..skali lagi..terpelecok..tapi kali ni agak sadis sebab dengan menjinjit beg..jatuh..sempat tahan dengan lutut..kaki dah terpeleot ke dalam..terjadi adegan hisdustan sikit..suami campak beg yg die tengah pegang semata2 nak angkat bini dia..hahaha..ok kali ni x leh bangun sendiri..suami tolong pon still rase tak daya nak bangun..meleleh air mata..drama lagik..air mata lagi laju tengok kaki luka berdarah..huahuahua.

bile da rase ok sikit..suami bawak nak basuh luka..boleh plak rase nak pitam time ni..haish..tapi kuatkan semangat sebab nak kena kejar masa nak balik ke mersing..

sampai je jeti..kena naek speed boat untuk kejar feri yang dah terlepas..ha merasa la kan kena hempas ngan ombak bagai..aduhh..baru pas jatuh..naek plak speed boat..sangat risau kan baby..naek je feri dah cakap siap2 kat suami, balik ni terus nak g scan baby..tapi masa dalam feri bleh plak sikecik ni tujuk hebat..bergerak bukan maen lagi die..lega rase..tapi tetap nak g klinik jugak esok..

owh btw my FIL dah stabil sikit..and si suami amek turn untuk tunggu abahnye di wad..dan saya..tidur sengsorang la jawabnye..huhu

ok lah..tu je nak dimerepekkan..nak wat entri untuk peristiwa ni sebab 1st time jatuh sepanjang my 1st pregnancy ni..

2 comments:

  1. seriau dgr nur jatuh..
    hati2 ye :)
    hope xde pape ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..yg dengar pun seriau..ni kan plak yang jatuh..huhu
      alhamdulillah takde pape..smlm ade checkup kat kk :)

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets