permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 10 September 2012

28 weeks - 4D scan with jezzlyn @ umra seksyen 13

salam..hai readers..

ahad lepas dah pegi wat 4d scan dengan miss jezz kat umra..sronot sangats..encik suami pun saited je rupenye..ngehehe

sampai di klinik lebih kurang kul 10.45 sebab appoinment kul 11..sampai2 isi borang sebab 1st time datang umra..pastu tunggu jap, nurse yang comel panggil name..wat basic checkup..timbang, amek bp..bp tinggi..neves taw ibu ni..3 kali amek baru normal..huhu

tunggu dalam setengah jam jugak baru la jezz panggil untuk scan.

jezz: alala kecik lagi perut mommy ni..berapa minggu?
sy : 28 minggu
jezz: ok2 jom kte tengok baby tengah watpe

mula2 scan dari atas perut..pastu jezz suruh mengiring ke kanan..

jezz: baby tembam laa..perut mommy kecik tapi baby sehat..
sy : yee..tembam la baby, ikot ibu ni..
jezz: alamak ade tali pusat atas muka la baby, tarik sikit baby..

alala comel gila kot jezz ni..pandai die cakap2 ngan baby..suruh tarik tali pusat laa..suruh tepikan tangan la..

pp ade guli :)

jezz: err kenapa kaki sampai kat muka ni..hahaha
sy : haish..die wat akrobatik plak..
jezz : tangan tutup telinga..bising kot aunty ni..

tengok! hebadkan anak ibu :)

phew dekat setengah jam tengok baby..puas sangat..kua2 asben ckp "syg, mesin scan tu ade jual kat mane ek?" hahahaha

lepas tu jumpa doc plak..everything is ok..baby ikot minggu, uri di atas..kepala ke bawah..dan di advice untuk makan pil minyak ikan..

dgn RM100 saya dapat 3 keping gambar dan satu cd..dalam cd ade 7 video dan 37 gambar..berbaloi2..

ehh lupa plak tujuan sebenar scan..nak taw gender..dan gender anak ibu ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
boboiboy


ternyata tekaan ayah & ibu betul..ngehehe..ramai yang kata baby girl sebab baby boy asek melekat je dengan sy..and baby girl punye la tanak dengan sy..haha.salah rupenye mitos yang mengatakan kalo masa mengandung baby boy nak dengan kte maknanya kita mengandung gender yang bertentangan..huhu

balik dari klinik trus g umah kakak..nak tunjuk kat mak gamba baby..senyum meleret mak..pastu siap tnye.."hmm muka sape baby ni..?" kakak tengok sekilas terus cakap "emm macam muka atok die..pp ade guli.."..alaaa tbe2 sedey..baby ni la yang arwah tunggu..sebab tu ade melekat muka atok kot..hmm..

apepun semoga anak ibu membesar dengan sehat ye dlm perut ibu ni..dan jadi anak yang soleh..aminn


12 comments:

  1. Syoknya ! kita baru pergi . kat Vision college . Mula2 scan, baby tak mahu tunjuk ! Doc tu cakap maybe sebab baby tak makan lagi, memang tak makan pun . Pergi la jalan2 15 minit, makan . dtg balik, still sama. Baby makin menyorok . dia tak mahu inteframe sangat. sob sob .

    ReplyDelete
    Replies
    1. nur pon mse tu tak breakfast lg..bby asek nganga2 je..jezz kata bby lapar..huhu
      heh takpelah dear..die nak maen nyorok2 lagi..hehe

      Delete
  2. bestnya nur!!! iza baru nk g scan dis wiken :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best2..nanti enjoy tgk baby nganga2..tendang2..comel!

      Delete
  3. seronoknya nur da tau gender baby.
    Ezza ni je tak tau gender baby lg.
    Nnt nak buat jugak la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baby nur memang nak tujuk bebird die..100% boy kate jezz..huhu
      nanti ezza g wat taw..ble dah tgk bby nyaris lupe nak tnye psl gender..hehe

      Delete
  4. seronoknye...dlu tyme pegnen memg x scan bagai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sronok2..hehe.nur yg saited sgt nak scan.. :)

      Delete
  5. xsabarnye appointment ngan miss Jezz nnt. ;)

    ReplyDelete
  6. As salam.. seronoknye sy ba cerita kt atas tu.. actually I'm just married for 2nd time.. dulu sy slalu buat pepsmear kt klinik yg ade doc lelaki.. then my kakak marah n suh cari klinik wanita.. now da ade husband diepun marah sbb knp sy pegi klinik yg doc lelaki buat keje.. sy tgh cari klinik yg sesuai skrg ni utk buat chck up biase utk kesihatan or bile ade rezeki baby nnt blhla trskn chck up kt klinik yg same kn.. Umra ni bgs ke? Tlg suggest plz.. tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmslm..umra pon bagus jugak..bole pilih kalo nak doc pempuan..dan harga pon x mahal sangat :)

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets