permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 31 October 2012

10th checkup di KK - air ketuban normal tp kurang sikit..

salam..hai readers..

result untuk checkup kali ni

berat: naik 3 kg (akibatnya kena wat MGTT skali lagi!..ergh)
bp : 110/70
tinggi rahim : 35cm
jantung baby : 148
hb :10.9 (naek 0.8 dari sebelumnya..alhamdulillah)

baru je nak lega sebab hb dah naek balik..masa doc scan, doc kata baby ok sumenye
- uri di atas
- kepala kebawah
- berat 2.65kg
- besar ikot minggu

tapi3..air ketuban macam kurang sikit..still normal tapi normal di paras kurang..hmmm..akibatnya kena la g scan sekali lagi next week..aduhaiiii risau2

awal2 dulu scan boleh nampak seluruh baby...skang nampak kepala je..hehe

next checkup : 2 nov 2012 (MGTT) , 9 nov 2012 (repeat scan)

perkembangan ibu plak..semakin cepat letih mungkin sebab perut yang semakin membesar ni kot..kaki pon dah mula membengkak..hilang dah buku lali..haha

6 comments:

  1. Wah!!! minum air gula ke? Nur dah brapa kali minum? Nisa termasuk semalam kali ke 3 kena minum air gula. Nur tau tak pregnancy kita beza seminggu je..hehhee..
    KK mana nur p checkup siap ada scan2 lagi. KK tempak nisa checkup x de scan2 pun. Cuma Nurse test untuk dengar heartbeat baby je...
    Anyway semoga dipermudahkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nur baru minum skali..alih2 arini doc suh minum lagi..dah la kne minum sebelum masuk 36 weeks..huu~
      KK Kuang..nur masuk yang ni dah 3 kali scan kat kk..huhu
      smoga dipermudahkan jugak utk nisa :)

      Delete
  2. samelah esok pong kena MGTT kat KK.. hehe
    Cemana lah gayanya.. Riso :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm nur da penah minum.ok je sebenarnye..risau resultnye..huu~

      Delete
  3. tahniah la eh kene minum air gule lg..haha... ni kes makan byk sgtla raye ni. huhu.. nway,moge baby n ibu sihat2 sll..jgn risau sgt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkn byk yuuu! mkn mendenye..masak pon tidak haha..ni sje kes mndengki nurse kat kk..ai bebas diabetes..ngehehe

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets