permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 8 October 2012

32 weeks - mendobi baju baby

salam..hai readers..

setelah seminggu incik suami asek la tanye.."syg, bila kte nak basuh baju baby?"..hujung minggu lepas kami suami isteri pun mula la mendobi baju si kecik..saited sangats kan suami sy..die yang teruja nak dobi baju baby..

mula-mula plan nak basuh baju baby ni guna tangan..tapi ble digugel2 dibaca2..ramai je yang basuh guna mesin..ngehehe..ibu pemalas

1st trip basuh napkin, barut, tuala ngan tuala2 kecik..bila dah sidai..haish penuh dah ampaian..

2nd trip basuh baju, seluar, rompers..yang ni tugas menyidai memang serah ke incik suami..berpeluh2 nak menyidai baju2 sikecik ni..

3rd trip basuh blanket, mitten n booties, topi dan stokin..yang kecik2 ni symasukkan dalam washing bag..masa nak menyidai yg kecik2 ni, tiba2 si suami menjerit

dia : syg! stokin biru ni lagi sebelah missing!
sy : aik..ce tgk btol2
dia : owh termasuk dalam topi..haish jenuh la..kecik2 sgt
sy : hahaha..

suami sy sgt beria ok!..

bila dah kering, suami angkat, masuk dalam bakul..hulur bakul pada si isteri..haish sejam gak ibu melipat baju awk ni nak!..



15 comments:

  1. i pun msk mesin jer. seminggu sekali. so bila Bab melipat bj si kecik nih mmg rs nak patah pinggang. huhuu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan best kalo ade mesin lipat baju plak..hahaha :)

      Delete
  2. mmg seronok kalau basuh baju baby ni..
    comel jek..
    hihihi..

    Gadis pun basuh pakai mesin jek..
    x larat nak basuh tgn time pegnant hr tu...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha slh sorg yang kate basuh guna mesin tu gadis la tu..haha.

      Delete
  3. Nur,lepas basuh tu ada bau baby tak?
    sebab ezza bau baju yg lepas basuh tu takde bau baby pon.
    pelik gak.Ezza pakai pureen abd tu lah.
    nur pakai sabun pe?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..klaka la ezza ni.nak bau baby jgk tu..
      nur ade gak bce org cte kalo pakai pureen abd tu ade bau baby..
      nur tak pakai pureen..pakai nappikleen.yg ni mmg xde bau baby pon

      Delete
    2. Ye la nur sume org ckp de bau baby,ezza tak bau baby pon.
      risau gak deria bau rosak ke tu yg tny nur.
      hehe.
      Nnt da abis yg pureen tu ezza pon nak try nappikleen la.

      Delete
  4. bju byk sgt..tu yg pkai mesin basuh tu..hehehe

    ReplyDelete
  5. awal2 mse pregnant rajin basuh tgn..skg da ade anak xsempat.mmg mesin je..hee..baby boy eh nur?

    ReplyDelete
  6. waa,comel2 nye baju..i x bsuh bj lagi, tunggu week 30 ++ kot.hehe..tp skrg rase cm x sabar je nk bsuh bj2 yg comel2 ni.hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..smgt je nk basuh bju2 sikecik ni..cute sgt!

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets