permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 12 November 2012

12th checkup di KK - refer to HSB

salam..hai readers..

jumaat lepas adalah hari yang sgt2 letih!..haish..
hari bermula agak baek..checkup seperti biasa di KK Kuang

berat : naik 2 kilo
bp : 110/70
tinggi rahim : 36cm
kedudukan janin : ceph
jantung janin : 150

everythings is ok..kena jumpa doc plak untuk scan level air ketuban.dan...mengikut scanner kat kk tu air ketuban turun lagi..8.2.terus doc laju2 wat surat refer ke HSB.cuak okeh! macam kes berat..doc suro ke bahagian O&G haritu jugak.tak bole tangguh2.

terus kol incik suami..nanges sket sebab risau..huhu.si suami pun laju2 balik kje sebab nak bwk g spital..

sampai kat O&G, dah siap2 amek nombor sume..nurse bgtau kena terus ke dewan bersalin sebab baby da nk masuk 37 minggu.lagilaaaa cuak.aduyai..daftar plak kat dewan bersalin..nurse mintak bawak kain batik.

nurse : ade bawak kain batik?
sy : ada..dalam kereta
nurse : ok..mintak suami amek kan
sy : tapi nurse..sy datang sini untuk scan je (series cuak time ni)
nurse : ye sy taw..jangan takut ye

haha..terus disuruh masuk kat tempat ibu2 menunggu..sume muka sakit..sy sorang je masuk kat situ dengan pakai sluar..yang laen sume dah pakai kain..isk!.tiba2 dengar orang menangis, mengerang..oooemmjii..dekat sangat dengan labour room rupanya..dekat dua jam menunggu baru dipanggil untuk check ctg baby..alhamdulillah sume ok..tunggu plak untuk scan..ketuban level ok.normal..tapi doc detect pembesaran baby cam kurang..die nak plot graf tumbesaran..plot secara manual okeh! dekat setengah jam doc pelatih tu wat..ergh! stress..keputusannya baby ok.tapi kena datang untuk scan lagi next week.lepas tu da bole balik..total duk kat wad bersalin tu 5 jam..huish!

dah ada kad rawatan

Alhamdulillah lega..tapi si suami macam still tak puas hati..esoknye kitorang ke UMRA plak untuk detail checkup..yang ni akan dicerita di next entry :)

ohh dan petang yang sama kitorang ke gdex rawang sebab ade satu parcel yang perlu diambil..rupe2nye dari anmum..sy penah hantar 4 hujung pencedok dengan 2 barcode untuk redeem selimut bantal baby..dapat2 je parcel terus dengan rakus koyakkan envelope..dapat ini..comelnyaaaa! 

moo moo

bila bukak zip dapat blanket besar ni :)

2 comments:

  1. MG dulu kn pi ke labour room sbb eksiden..memang cuak la time tu..nasib baik x dak pa, leh balik malam tu juga..:)

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets