permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, 23 November 2012

14th checkup di KK - bp chart

salam..hai readers

harini kena g checkup di kk kuang..checkup details : 

berat : naek 600g jek (muka ada senyummm..seb bek tak naek banyak dh!)
bp : 112 / 88 (kalo /90 dah bahaya..hmm)
tinggi rahim : 37cm
jantung janin : 140bpm
kaki bengkak : slight edema (sebab ni la kena refer doc..haish)
hb : 11.4 (wow..dah naek balik..alhamdulillah)

jumpe doc, doc terus tgk kaki..

doc : isk bengkak sangat kaki awak ni..bengkak kaki ni sebnarnya boleh bawak banyak masalah + bp awak pon agak tinggi
sy : hmm..
doc : start arini awak kena amek bp hari2 ye..sy kena pantau awak sebab tinggal seminggu je lg sebelum edd
sy : ok
doc : sy mintak awak tolong banyak berehat ye.. dan sy harap sangat awak bersalin awal..jangan lepas dari edd..kalo lepas edd lagi banyak masalah nanti
sy : (hmm ikotkan skrg jugak nak bersalin..tapi tanda2 non hado..camno?)

haishh! dah kena g klinik setiap hari untuk amek bp..satu keje plak..seb bek minggu depan dah start cuti..da tak larat rasenye nak tekan pedal minyak, clutch and brake..dan mungkin gak sebab drive hari2 g keje ni membuatkan kakiku membengkak bagaikan juara..

p/s : anak ibu..kalo nak kua bagi tanda ye kat ibu..ibu perlu prepare mental fizikal ni..huhu

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets