permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, 28 December 2012

Berpantang

Salam..hai readers

Harini masuk hari ke-30 berpantang..start berpantang bila sampai je di taiping..balik ke taiping lepas discharge dari wad..gigih kan! Haha.

Mula2 berpantang mestila bab makan..hari ke-3 mak bagi makan nasi putih+ikan bilis goreng+halia+lada hitam..telan je..takde perasaan..hari ke-4 pon sama..hari ke-5 aqeel kena kunin..semua2 tu dah takleh makan..mak goreng ikan gelama ngan garam..makan je ngan nasik putih..hari2 selepas tu sama je menunye..ikan goreng..masuk hari ke-7 request kat mak nak makan sayur sebab takot sembelit..mak bagi makan sawi..sedap la sikit.

alhamdulillah tak sembelit tapi takot2 jugak la nak membuang..takot jahitan tertetas..uuuu~ hari ke-20 nurse check jahitan dah bercantum..dan benang pun dah xde..suka2.sampai sekarang tak berani nak skodeng bawah tu..cuak la..tambah cuak bila nurse yang check msti ckp..

“uish banyak jugak jahitan awak ni”
“banyak jugak jahit ye..dah gunting pastu ada koyak plak”

Aduhaiiii..memang takde kekuatan nak tgk bawah tu..tapi lega bila nurse ckp luka ok..bersih..ape yang sy wat untuk jaga bawah tu dengan tidak melihat bahagian yg kena jahit tu..tuka pad bila setiap kali ke toilet..basuh bersih2 ngan air biasa je..lap kering2 guna tisu lepas mandi..itu je..alhamdulillah luka cepat kering…ramai yang datang melawat cakap sy ni macam tak kena jahit..jalan laju2, duduk tak kepit2..huu dah memang gtu caranya.. tak bese nak kepit2..haha

Berurut start masa hari ke-6..3 hari berturut2..sedapnyaaa badan dapat berurut..susu mencurah2 sampai basah kain batik..aqeel nganga je bila sua susu..lepas habes berurut baru mula berbengkung…sedap perut rase..

Hari ke-17 barula ayah aqeel belikan set bersalin..beli set bersalin afiat..tapi sy tak start pon lagi makan segala jamu tu..risaukan aqeel..takot die panas..just pakai bedak hangat, mandian aromaterapi, bengkung ngan minyak afiat..


Tinggal 14 hari lagi nak habes pantang..tak saba rase..haha

2 comments:

  1. hehehe...sme je kite...bile terase sakit bru la nk jln slow2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha tu la..da sakit br la nk kepit2

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets