permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 26 December 2012

Stok susu aqeel

Salam..hai readers..harini nak cerita pasal stok susu aqeel

Alhamdulillah..ibu aqeel start wat stok hari ke-5 berpantang..kalo tengok checklist masa 36w sy tak beli pon lagi breastpump..jenuh la baca review2 orang laen..last2 langsung tak beli sampai la bersalin..hari ke-5 ayah aqeel belikan tommee tippee manual breastpump gara2 ibu punye breast dah bengkak.

1st time pump dapat 1oz je..sebab rasa sakit…almaklumlah 1st timer kan..

Ist time pump
2nd time pump dah dapat 2oz..pastu 4oz..dan sekarang kalau pump dah leh dapat 5oz..dan selalu kena pump sebab aqeel tanak nyusu belah kanan..kalau dipaksa pon mau kejap je..jadinye terpaksa la ibu pump slalu..

Peti ais umah opah aqeel satu pintu, bila stok dah banyak terpaksa soh ayah aqeel bawak balik rawang..guna bekas polisterin+ais..alhamdulillah selamat sampai..x cair pon.kena la tiap2 minggu ayah aqeel bawak balik stok susu

30 oz pertama


Kalau tengok..sy buh susu dalam bekas dadih..ni nurse yang suggest..katanya jimat ruang+boleh simpan 2-3oz satu bekas..takde la membazir sebab baby minum sikit je..

alhamdulillah skrg stok susu aqeel da ada 70 oz..

Bila aqeel dah sebulan nanti, sy nak ajar die nyusu guna botol..senang nak tinggalkan ngan opah nanti.

p/s : semoga ibu dapat susukan anak ibu ni sampai aqeel umur 2 tahun..aminn.

6 comments:

  1. wah..byknyer..tahniah2..xbeli double zip lock tu ke. lg jimat space.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klo gne tu kne simpan byk2 skali kn..tkot aqeel minum sikit je..kg bazir lak

      Delete
  2. Replies
    1. Hehe..tp skang da xleh nk wat stok.aqeel kiat nyusu

      Delete
  3. tahniah nur.. nisa pun dlm proses membuat stok susu. baby pun dah kuat menyusu skrg.. baby boy kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx nisa..haah bby boy.makin kuat nyusu skang

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets