permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 29 March 2012

Tuesday, 27 March 2012

Review - Outdoor Photoshoot

salam..hai readers..arini nak share gamba outdoor yang tak seberapa ni..huhu

Lokasi : Taman Tasik Taiping 
Suit & Dress : Sazlees Bridal
Mekap : Sdn. Bhd :)

sukaaaa ini gamba.. :)

suami kurus saya gagah! larat angkat isteri berat dia..haha

hb fresh flower last minutes sebab lupa bawak hb dr rumah..chaitt!

ok berseronok dengan gown ni..pasni tak dapat dah..haha

Monday, 26 March 2012

clinic failed!

salam..hai readers.harini nak cerita pasal satu pasangan yang pegi ke klinik pada sabtu lepas.
Dokter : ok puan sakit apa?
Isteri : saya dah missed period.my last period on 22nd january
Dokter : mengandung kot..(sambil cari inai di jari)
Isteri : err tataw lah
Dokter : (amek blood pressure dan suruh baring..tekan2 perut) ok..kita buat urine test
Nurse Jelik : test kena bayar taw..company tak cover
Isteri : ok
Lepas buat urine test
Dokter : ok awak belom mengandung..hanya satu line..saya akan bagi awak ubat bla..bla..bla..untuk keluarkan darah.makan sehingga lima hari dan lepas tu kalau tak period lagi datang jumpa saya
Isteri : ok..(sambil jeling ke upt..ade satu line lagi yang samar2..nak cakap tapi nyampah tengok nurse yang tak reti nak bg privacy untuk doctor and patient..demm)
ambik ubat
Nurse Jelik : ini untuk datang kan period..untuk 5 hari..ok..30 ringgit
Isteri : (bagi duet terus blah)
odw ke kereta
Suami : bapakkkk ah mahal beno upt die
Isteri : kan! syg pun trkejut..syg nampak ade dua line bang...tp satu lagi blur..
Suami : takpelah syg..belum rezeki kte..
Isteri : hmmm nak kol mak lah! alamak fon tinggal kat rumah plak..
suami : takpe balik nanti kte kol keh! jom g beli brg dapur..
Isteri : jom
sampai dirumah lebih kurang kul 10 malam
Isteri : (cari fon nak kol mak..check2 ada 13 missed call..semua from number tak kenal..then ada satu msg "i dr call i balik")..hello ye kenapa u suro i call balik?
Dokter : u dah makan ubat?
Isteri: belom..sy br sampai rumah
Dokter : ok..nasib baik..kalau tidak habis keluar semua
isteri : ?
Dokter : tadi test strip tu lambat..i tengok ada satu line lagi..tapi blur..next week u datang jumpa i lagi ok..jangan makan ubat tu
Isteri: ok.
Suami : Demm u dokter..seb bek syg tak mkn lagi..kalo tak memang nak kena saman klinik ni.
see..boleh pikir tak ape akan jadi kalo si isteri terus makan ubat tu..klinik sepatutnya tak wat keputusan terburu2..ini libatkan nyawa seseorang..aduyai

Wednesday, 21 March 2012

6 years since u said "i love you"

wow..its been 6 years now since he said "saya sayang awak!" dan sudah 2 bulan bergelar isteri kepada dia..alhamdulillah..

Ya Allah berkatilah hubungan ini..semoga kami bahagia hingga ke syurgaMu..aminn


kebahagiaan ini bermula disini
.
.
.
.
.
.
 KMPh





Monday, 19 March 2012

Review - Wedding Day (pic from OP)

salam..hai readers.
harini nak sambung review pasal reception day plak..gara2 baru dapat gamba from op..

the make-up

rasa nak kawen lagi skali..awww!

wedding attire

lagi2 rasa..huu~

kereta pengantin

deco sendiri..kete gen2 incik asben..kereta yg byk jasanya..oohh

Signage

pagi kenuri baru pasang gara2 semua wat tataw je..takkan pengantin nak pasang kot! emosi~

Hall Deco


the pelamin

i loike!

bunga pahar DIM

ooohh kembang!

meja makan beradap



the bridesmaid

tq sayang!

oohh tiba2 rindu moment2 di hari kejadian..balik ni nak tengok video lah..haha over..
sekali lagi, review ini hanya dengan gamba ok..review penuh boleh baca disini :)..
next nak review tentang outdoor photoshoot di taman tasik taiping..

Wednesday, 14 March 2012

wordless wednesday

di suatu petang

saya: abg, dah amek semua barang dalm bonet syg?
dia: dah..
saya:banner abg letak mana?
dia: tu..~
saya:err (-.-)''

kat ruang tamu digantungnya..adehh!

Tuesday, 13 March 2012

Review - Solemnization Day (pic from OP)

salam..hai readers..harini nak sambung review majlis pernikahan..kali ni dengan gambar from OP..layan je la yek! hehe

my MUA - kak azie from sazlees bridal

memiliki tgn ajaib, boleh wat orang jadik makin cantik untuk 1 hari..haha

the make-up

berjaya menyorokkan ketembaman pipi..ekeke

nikah attire

xde gamba berdiri..maaf..hehe

the hb

thanx lyana :)

the pelamins

simple yet sweet

bilik pengantin

simple bilik pengantin + pengantin gelak over!

cincin untuk hubby


rantai dan mas kahwin



ini review versi gamba..tak banyak yang perlu dibebelkan sebab kat entri ni dah banyak bebel..huhu..dats all..bai!

Tuesday, 6 March 2012

happy birthday suami - 05032012

happy birthday incek suami, Mr. Abdullah Shariffudin..
Semoga dipanjangkan umur, dilimpahi rezeki, hidup diberkati & direstui..
dan kita bahagia selama-lamanya hingga ke syurga.aminn..
love u so much! ♥
  p/s : hanya hadiah kecil dapat diberikan..tapi cukup untuk melihat senyuman manisnya :)

Sunday, 4 March 2012

MIL warded!

Salam.plan untuk memerap drumah a.k.a sudah pokai terpaksa dibatalkan..weekend yg kunonnya akan djadikan hari mngemas rumah oleh isteri atau utk mmbuat ot oleh suami trpaksa dtukar.pulang ke pekan scara mngejut setelah MIL dmasukkn ke wad kerana demam denggi..ohoii..hari kedua di wad nmpak umi smakin sehat.alhamdulillah

Published with Blogger-droid v2.0.3
bloggerwidgets