permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, 27 April 2012

permata hati

salam..hai readers..
semalam pegi scan baby untuk kali kedua..
yang pertama sebulan lepas masa 6 weeks.dan dokter kata hanya nampak sac..dokter nasihatkan datang klinik lagi after sebulan untuk tengok perkembangan baby.
semalam masa scan dah boleh nampak jantung baby berdegup..subhanallah..
memandangkan period irregular, so dokter estimate umur baby ikot ukuran..suda 10weeks..alhamdulillah
dan EDD adalah pada 21 November 2012..

Thursday, 12 April 2012

Peneman setia dikala ini~

salam..hai readers

minggu ni bermulanya evening sickness..aduhai..memang lembik terus
balik2 keje teros cari katil..masak? dah tak mampu..suami ambil alih
bau nasik pon dah tak lalu..makan nasik lagilah tidak!
yang boeh masuk dengan lajunya hanya buah-buahan
risau sangat dengan keadaan yg didalam..
semalam suami paksa makan nasik..sikit pun takpe katanya sebab dah 3 ari tak makan nasik..akibatnya..makan sambil berair mata sebab kena paksa..haha over sensitif
alhamdulillah cuma pening2, rasa loya2 dan tak larat buat keje..muntah masih boleh dikawal..
peneman setia dikala ini..tak kira waktu..


ya allah, moga dipermudahkan segala urusanku..aminn :)

Wednesday, 11 April 2012

Tuesday, 3 April 2012

over dimanjakan..~

salam..hai readers..lama rasenya tak menaip kat blog ni..rindu..huhu
bukan penangan ibu2 mengandung yang tak boleh menghadap laptop kerana ibu ini hari2 perlu menghadap laptop..dah itu kerojenye.

tapi mungkin waktu ini lebih suka mmbaca dari menulis..banyak info yang diperlukan dari mommy2 diluar sana..huhu

maseh cergas seperti sebelum ni.takde loya2..sehat alhamdulillah tapi mungkin dah mula sikit2 simptom yang orang laen alami..
- tidur malam tak lena
- kerap buang air kecik
- nafas bunyi cam penat
- kaen baju kurung cam dah ketat..(ehh ni bkn simptom..huhu)
- sakit pinggang 
- sakit cik B

tapi tu sume tak menghalang nak wat keje harian..
wiken ritu mak dtg rumah..yang best mak datang siap bwk rendang..huhu.tak payah masak katanya..
basuh pinggan pon sikit je..yang laen mak yang NAK settlekan
nak turun amek daun kari pon mak soh hati2..
apa yang nk disuap kat mulut pon mak kena tengok dulu..huahuahua..
over dimanjakan la.. bukan mak je..abah pon same..nak kata seronok nak bercucu..cucu laen da berderet.
tapi3..suka jugak bila mak dan abah super duper caring..haha
suami pon da mula caring..trjaga malam dia pun trjaga sama..
apa yang sudah mula diambil
- asid folik (dah start mkn selepas kawen lg..dah habes 4 papan)
-susu anmum materna..

doakan yang terbaek buat kami ya :)

bloggerwidgets