permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 31 December 2013

Rainbow Birthday Bash + Gojes mojes Gathering

Salam..hai readers

dah dekat seminggu eventnye baru harini nak update..


rabu lepas kan cuti krismas so geng2 gojes seramai 6 orang ni berpakat nak adakan birthday party untuk anak2 yang lahir pada bulan december..masa mula2 diorang create event aku memang saited bebeno..yela..kali ni sure ramai yang join..rugi rasenye kalo tak join..

seminggu sebelum event tu makcik asben cakap nak wat kenuri doa selamat on the same date..aduhai stress rasa..dah la satu taman, tak kan la tak datang kan..tanya2 asben die cakap sempat sebab kenuri kul 3..

hari kejadian, kul 2 lagi kitorang dah g umah makcik..asben dari pagi duk situ, menolong katenyeee..tepat kul 4 asben gamit2 ajak keluar..haha.ni sape yang saited sebenonye ni..nak sampai ke dewan flat tu pun senang je jalannye.



sampai2 tengok ramainyaaaa geng2 gojes dah sampai..melilau mataku cari sape yang ku kenal.nampak ena terus salam siom2.lepas2 tu dah makin ramai yang kukenal..nanti hujung entri aku try senarai sume name..uji ingatan sket..haha.

so terus la menjamu selera..banyak betol makanan..kompius aku nak makan mana dulu..haha

best gila event kali ni..lebih krg 34 org yang join..meh layan gamba2..

6 orang anak yang sambut birthday dari kiri syasya, iman, ammar, zain, sofiyya dan rayyan

bergambar kat photobooth

khairul with 2 heroes..aku asek la geram ngan hadif..pp diaa..berkilat.haha

1st time jumpe achiek anis..kecik molek je orangnye hah

ini 2 orang sapa x kenal..femes ni oi..wawa dengan rara..kedip2 mata aku tengok dua org ni.lawaanyaa..huhu

again wawa, nurul, alin dan leenda

dan ini lala..tak puas gosip ngan mung lala oi
dekat kul 6 asbenku ajak balik..ku cakap..kalo nak balik jom ikot syg..nak salam semua ni..abg tgkp gamba ehh..

sekalik..dah nak kua..hujan lebat kemain..monyok terus lakiku..haahaha.ku sukaaa. kena perli ngan diorg2 ni..tadi sibuk nak balik tapi tak balik2 jugak..hahaha

happynyaa oi dapat join group ni..keh3


Dari kiri line atas skali : ros anis, kak amy, kak mimah & lala
Dari kiri line 2nd : airenz, ika, achiek anis, shazura, & puteri
Dari kiri line 3rd : lin, yumie, etty, khairul, liza, dayah, aku, umie, mommycha, alin & rara
Dari kiri last row : ayu, fariza, ena, kak ctmah, kak eja, ros, nana, kak mimy, nurul, lyana, leenda
depan skali tiket 20sen..haha..wawa

takde dalam gamba : rilla & intan norazam

ade antara ni aku x sempat salam pon tp semuanya baik2 belaka..xpuas jumpa..ohoi!

Monday, 30 December 2013

Pneumococcal vaccine

Salam..hai readers

alhamdulillah sabtu lepas akhirnya dapat jugak kitorang vaksin aqeel..punye lah bertangguh2 nak g cucuk dak aqeel ni..

seminggu jugak ayah aqeel survey hospital n klinik area selangor ni..pusrawi lah, annur la, azzahra la..last2 kitorang decide nak pegi DEMC..tu pun last minutes decision sebab dah alang2 ke shah alam dekat beno dah dengan DEMC

sebelum pegi cucuk jumpe abg danish dulu..hehe..mase aqeel baby dulu orang kate sebijik muka danish mase baby..sekarang pon macam adek bradek kan..hehe
sampai2 macam biasa la kena timbang ngan amek suhu..aqeel plak ngah tido..ngamuk sakan la bila tersedar..berat aqeel dah 10.8kg..naek 200g dalam sebulan..ok la tu..kluar je dari bilik triage tu die dah mule aktif..nak naek escalator la..tolak kerusi laa..aduhaii. 5 minit pastu baru dapat jumpe doktor..so kitorang bagi penerangan kat doktor serba sikit..hahaha..kitorang plak yang tahu lebih..doktor tu just yeee kan je..hmm

duk luar semula sebab doktor nak amek vaksin tu kat lab..10 minit pastu masuk balik untuk cucuk..cucuk kat peha belah kanan.meraung kemain aqeel..sebabnye die marah orang pegang die kuat2..

ok selesai..aqeel dah divaksin dengan prevenar 13..hehe..3-4 bulan lagi nanti kite cucuk lagi ye aqeel..hehe

untuk sesiapa yang nak amek vaksin di DEMC..ni bil nya :)


balik dari DEMC singgah one baby world..beli botol susu aqeel..hahaha..anak dah setahun sebulan baru tuka botol..teruk betol la ibu die ni..tommee tippie 9oz 2 botol baru rm45..murah kan?..20% discount katenye..


aci tak nak sambung terus cite aqeel potong rambut..haha..aqeel ni memang takde masalah nak potong rambut..pegi la saloon ke..kedai india ke..die ok je..rasenye tiap2 bulan kot kena potong rambut aqeel ni..sebab rambutnye cepattt panjang..sepatutnye dah tau rambut anak cepat panjang potong la rapat sket ye dop? tapi ku memilih untuk tidak mencaras rambut anak rapat beno sebab aqeel nampak garang kalau botak..ibu ske muke tanje2 sket..keh3..jadinye ibu terpaksa la ke kedai gunting setiap bulan dan RM5 kena letak dalam monthly budget..haha..


ok done entri caca marba :)

13 months old Aqeel Suhayl

salam..hai readers

genap 13 bulan sudah si bujang saya..cepatnyaaa anak membesar.


dah semakin banyak arahan yang aqeel paham

mandi : terus nak bukak baju
solat : cepat2 bentang sejadah, sebelum solat sibuk jugak nak amek wuduk
mamam : nganga kalau nak, kalau taknak geleng
jalan : bukak kabinet kasut amek shoes
sayang : cium guna dahi (-.-)"

dah faham kalau suruh amek pape barang..books, shoes, ball, lorry n etc
kalau baca bismillah cepat2 tadah tangan tapi cepat2 jugak aminnn..hehe
kalau suruh bye2..aqeel tak lambai dah tapi dia bg flying kiss
salam cium tgn letak kat pipi
dah pandai buat gaya takde dengan tangan..itu antara yang ibu ingat

berjalan : ade lah 5-6 tapak kecik2..lebih banyak merangkak
bercakap : words terbaru macam buu (ibu), dak (takdak)..selain dari yah (ayah), tet (cat),mam (mamam), nen (nenen)..
makan : still makan bubur nasi + 15oz susu ibu

Thursday, 26 December 2013

review - slap chop (cara mudah buat bubur anak)

salam..hai readers

hoi anak2 orang lain dah makan macaroni, makan tomyam ko sibuk nak cite cara wat bubur..haha.

yela anak ku baru ada 4 batang gigi so die still makan bubur, kang ku bagi nasi keras kang poopoo kluar gitu jugak nasiknye..


setiap malam ku akan wat bubur untuk aqeel, gigih la cincang bawang, potong carrot, kentang, brocolli, ayam pastu baru masak..amek masa lama gak la..

penyelesaiannya.....ku tertarik dengan benda ni


setelah digugel2 ku tengok harga kat ros anis paling murah uolls..laju2 bayo dan semalam dah dapat..harus rasmi terus wat bubur anak



hasilnya..memang camni la yang aku nak..tak halus sgt dan tak kasar sgt..just nice kate org..emmm btw ade tak alat yang bole chop ayam plak..hahahaha

Tuesday, 24 December 2013

saya nak hadiah dari thaqif

salam..hai readers..

ok harini nak join GA ummi thaqif plak



Ibu : psttt..pstttt..
Aqeel : alaaa malu la sy ibu..
Ibu : alaaa..cakap la kat Thaqif tu cepat..
Aqeel : Thaqif, ibu titew bisik kat titew kata awak nak bagi adiah belated birthday kat titew, ye eh? awak mesti taw titew suke ape kan..hehe..Thaqif meh kite bisik kat awak lak

Thaqif : ape die?
Aqeel : nanti birthday awak mintak kat ummi n ayah awak adek taw..titew mintak kat ibu titew die bulatkan mata sambil goyangkan jari telunjuk n she says "no syg..ibu nak susukan aqeel setahun lagi"..memang la titew nak susu ibu titew tu..so titew pon setuju la..ce awak plak try thaqif, mane tau dapat..
Thaqif : ok, i'll try my best
Aqeel : good luck!

Details baby 
Nama : Aqeel Suhayl bin Abdullah Shariffudin
Umur : 1 tahun 25 hari (29 Nov 2012)
Jantina : Lelaki


Thaqif DOB : 25 Januari 2013
Thaqif POB : Hospital Serdang

Jom2 korang join GA ummi thaqif ni..for more info klik gamba thaqif bulat kat atas tu ye.

iolls nak tag fiza la..selaku offismate, lunchmate, mengumpatmate yang mempunyai anak berambut curly tu..haha. (kalo kak long aisy menang, hadiah bole kasi kat future adek kot..keh3)

Friday, 20 December 2013

Ibu Rafif first GIVEAWAY!

Salam..hai readers

terimalah entri kedua minggu ni pasal GA..haha.ok kali ni nak join GA ibu rafif plak..untuk GA ni mimi nak gambar anak sedang bermain/belajar di playroom/ playcorner masign-masing..


Aqeel : mane la ibu letak ball saya ni.habes dah saya punggah semua toys dalam drawer
Ibu : ball dalam box bawah meja tu syg..ok sekarang sila kemas dulu semua
Aqeel : blueekk.. : p

haha..ekceli gamba ni masa 1st time aqeel nampak drawer tempat simpan toys die ni..saited kemain die keluarkan drawer tu..dalam erti kate lain seronok memunggah pon ye..ape yang die cari pon tak tau..last2 baru tau sebenarnya die cari ball..hehe

Done! jom join kawan2..syarat2 pon senang je.boleh tengok kat blog ibu rafif..tarikh tutup penyertaan 31 dec 2013..

Thursday, 19 December 2013

UMIE SUE 1st Giveaway

Salam..hai readers
ok harini nak join GA Umie Sue plak dengan tema anak mengemas rumah


Aqeel memang sangat2 suke dengan vacuum..kalau dulu time boleh menyusur die akan follow je vacuum tu tapi sekarang die dah tau kegunaan vacuum..penah skali aqeel tumpahkan cornflakes atas kapet..mencicit die cari vacuum..nak sedut balik katenyeee..takot ibu marah ler tu..hehe

dan sekarang aqeel dah jadi orang paling sibuk kalau dengar bunyi vacuum..cepat2 kutip mainan letak dalam box..angkat2 kusyen kat sofa supaya senang ayah nak vacuum..tunduk2 tengok bawah sofa kot ada sampah yang belum disedut..hehe..

alhamdulillah dah ada gaya rajin mengemas macam ayah die..semoga anak ibu membesar menjadi sorang yang rajin, pengemas dan pembersih ye syg!

jom kawan2 join GA Umie Sue ni..tarikh tutup 1.1.2014 :)

Wednesday, 18 December 2013

Hadiah GA Ekin Jamal

salam..hai readers

hari isnin lepas dah dapat hadiah tempat pertama GA ekin..sukanya..sukanyaa..memang kenaa sangat ngan tema rumah iolls merah hitam..huhu





frame tak gantung lagi..nanti dah gantung iolls tepek gamba keh..btw tq ekin sebab pilih gamba daku sebagai pemenang.. :)

Tuesday, 17 December 2013

YES to PnD protection Campaign

Salam..hai readers

minggu lepas dapat jemputan khas dari Erina untuk join PnD protection Campaign ni..jemputan khas untuk group gojes blogger supermom & baby..memang rasa bertuah sangat la dapat join group ni..dapat banyakkk sangat ilmu

untuk kempen ni memang ayah aqeel pon beria nak join..kami dah decide nak bagi aqeel vaksin ni, so nak tau la sedikit sebanyak pasal pneumococcol.kalau setakat apa yang kita baca kadang2 tak cukup jelas kan..

kitorang antara yang pertama sampai..hehe.sampai pukul 2.45 terus laju je tekan lif naek tingkat 5 walaupun asben dah nampak sign "party gojes level 3"..haha.rupanya berubah tempat disaat akhir..sampai2 dapat jumpe erina..1st time ni, teruja iolls..dan ena asek cakap.."comelnyaa awak ni..buulat"..masa ni ena tataw nama aqeel..but then bile ibu panggil aqeel terus ena cakap.."owh inila aqeel double E tu ye..sebijik macam aqil aunty"..dan aqeel sangat la suke senyum kat ena..gelak2

disebabkan masa kitorang sampai tu takde orang lagi so ena suggest aqeel tangkap gamba ngan dr yong..anak iolls ni sangat la susah nak kat orang..stress mak nye.sekarang ni makin menjadi2 plak.



makin lama makin ramai mommy gojes..asben bisik "sayang, nape yang kali ni tak sama ngan orang yang aritu, ramainya dalam group ni"..haha.iolls pon terkulat2 jugak sebab baru 1st time jumpa erin,ctmah, nurul, mommycha, yumie n ekin..yang dah kenal sket2 pon umi qi, cik naa dan kak mimy.

antara doktor yang hadir untuk bagi talk haritu ialah Datuk Dr. Zulkifli dan Dr. Yong Junina..banyak sangat input yang kitorang dapat..habes je talk ayah aqeel terus cakap, hujung bulan ni kte g cucuk ye aqeel..hehe..memang menimbulkan kesedaran betol.

pastu ade teknik urutan bayi..rania anak ciknaa jadi model..amboi sedap sungguh die kena urut.senyap kemain lagi.lepastu ade demontrasi bantuan kecemasan untuk kanak2..yang ni iolls xdapat ikot..aqeel dah mintak diisi tank nye..ayah aqeel je yang tengok

habes je semua apa lagi mestila sesi bergambar beramai2..hehe

gojes supermom & baby with the doctors

ibu aqeel with mama aqil

overall happy sangat dapat join kempen ni..banyak sangat input yang berguna.dan yang paling penting dah ade kesedaran tentang pnuemococcal ni..
duit boleh dicari, permata hati tu tak boleh ditukar ganti

Monday, 16 December 2013

1st photobook using voucher from groupon

salam..hai readers

korang2 ade beli tak voucher 100% off untuk photobook tu? mesti ade kan..dan mesti lebih dari satu..haha.i ler tu..kah3.iolls amek 3..

jadi gigih la daku mendesign..dah siap tu nak ler try anta..skaliii masukkan no voucher die kata code not valid..oemmjii..nak marah nyaaa..terus contact sifu photobook..sape lagi kalau bukan si umi qi gebu putih melepak tu..hahahahaha..

rupa2nya kena redeem dulu code tu baru masukkan..tula gelojoh tak bertempat.seb bek tak tanya kat groupon lagi..haha

hantar design hari isnin, kames dah dapat uolls..super pantas ni


packaging pon kemass je
yayy..our 1st photobook..kenangan mengandungkan Aqeel Suhayl :)



iolls design biase2 je..ehh btw umi qi ada amek tempahan untuk design photobook tau..murah je uolls..sila terjah link ni kalau nak tempah ye :)

next! another 2 more to go..yeah!

Friday, 13 December 2013

big bad wolf

salam..hai readers

nak kena jugak penangan serigala jahat ni..tapi iolls tak pegi sendiri..maen kirim2 je kat fiza.huhu

hari rabu ritu kan cuti keputeraan selangor, so fiza kata die macam nak g bbw..iolls pon lelaju la bukak senarai buku yang ada kat bbw..siap print kaler lagi.haha

semalam fiza bagi buku2 yang dibeli..sookaa oi..ku bajet dalam rm50 tapi semua buku ni rm34 je..ooemmjii..gila2



balik2 terus tunjuk kat aqeel..meh tengok dia teruja ke tak..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
asek cari gamba cat je (-.-)"

Hadiah Mini GA KakNi Edisi Tupperware

salam..hai readers..

hari2 pon nak tayang adiah GA ni..haha..kebetulan hadiah GA kakNi pon sampai semalam..dapat botol tupperware uolls


p/s : tiada niat untuk menunjuk2..cuma ingin berterima kasih pada penganjur GA :)

Thursday, 12 December 2013

Pemenang Untuk Komen Kat Entry Aje Adriana Syaz

aritu saje suke2 komen kat entri adriana syaz..tak sangka no iolls dicabut..keh3..ku rase kan..no 16 ni memang luck la bagi daku..haribulan lahir tu..hehe

thanx adriana syaz :)
p/s : tengah tunggu dua lagi hadiah GA..huhu..suka plak iolls join GA2 ni :)

Monday, 9 December 2013

Kahak Aqeel wat ibu gerammmm!

Salam hai readers,

Jumaat aritu odw balik dari opis ayah aqeel call bagitau aqeel cam penat, dah bersandar je dalam kete..kelam kabut iolls drive..nak cepat sampai rumah..

terus bawak ke klinik amar kat bandar country homes..15 minit gak dari rumah..dalam kete memang dengar napas aqeel laju nau..bagi susu, pastu aqeel tido..dalam tido napas still bunyik2..

sampai klinik, ade 2 patient lagi ngah menunggu, takpe la sebab aqeel pon ngah tido.masuk bilik doc, doc letak stetoskop tu kat dada terus aqeel jaga, apa lagi uwaaa la..bertambah sesak la napasnya..laju2 doc arah nurse siapkan neb..neb sambil aqeel melalak..aduhaii..peluk ibu kuat2..runtun hati ibu nak..dah menangis2 tu cane la doc nak dengar napas..doc check temp dah demam plak..terus masuk supp..tambah kuat menangis.

doc suggest kul 10.30 datang lagi skali amek neb..takot malam kang aqeel sesak napas lagi

kul 10.30 kitorang datang lagi..tapi kali ni masa neb aqeel ok cket, maybe ngantok kot..lali je.doc dengar kat dada, kahak dah clear banding time datang petang tadi..sangat2 chesty..legaaa ibu

tido malam pon tak lena ibu..punya la takot..pagi ahad aqeel batuk2 lagi..bila dah batuk2 tu jadi penat la..terus dudukkan aqeel n ayah bagi ubat batuk..barula kurang sket napas laju tu..aduhaiiii kahak.

dah try stimkan aqeel..besar sgt masalah kalo stimkan time ayah aqeel ada..baru wat seminit die dah cakap "cukup lah tu syg, tak kua pape pon"..ergh! nak kua cane kalo baru seminit ku halakan wap tu..tambah stress ayahnya g bukak aircond..erghhhh guane tu..guane.ce kabo!..kalo time ayahnye tadek haku plak tiada keberanian nak halakan aqeel yang sasa tu kat wap air..haish.

mommies, apa lagi cara nak kuakan kahak degil ni..stim - failed, kua hingus saje..bleh bagi madu dah ke umur aqeel ni? help me :(

Wednesday, 4 December 2013

Mini GA KakNi Edisi Tupperware



Syarat-syarat penyertaan:

1. Terbuka kepada blogger yang ada alamat di Malaysia sahaja.  - ofkos :)
2. Anda mestilah follower blog kakni; goncar.blogspot.com - done
*UPDATE3. Like FB page KakNi; KakNi Shoppe (preferable) atau pd yg tiada FB, FOLLOW blog Kakni Shoppe di goncar-mall.blogspot.com - done
4. Letakkan banner di atas di dalam entry penyertaan anda - done
5. Letak tajuk Mini GA KakNi Edisi Tupperware di dalam entry penyertaan anda - done
6. Letak link entry penyertaan anda di ruangan komen entry ini - almost done
7. Tempoh penyertaan GA: 28/11/2013 hingga 6/12/2013

jom2 join korg..ade masa lagi ni :)

Friday, 29 November 2013

selamat hari lahir sayang ibu!



Alhamdulillah..
setahun sudah Aqeel Suhayl bin Abdullah Shariffudin. Semoga Aqeel jadi hamba Allah yang soleh, penawar hati ibu dan ayah, diberikan kesihatan dan dimurahkan rezeki-Nya..

Ya Allah, sesungguhnya, aku menyusukan anakku kerana suruhanMu, maka Kau permudahkanlah, dan cukupkanlah susuku sehingga 2 tahun penuh penyusuan, seperti mana yang telah kau syariatkan kepadaku...

Ya Allah, Kau bantulah aku mendidiknya dan jadikanlah anakku agar dia selalu menyayangi dan mencintai aku dan keluargaku. Jadikanlah anakku orang yang baik dan takwa, yang mempunyai pandangan dan pendengaran yang taat kepadaMu, yang mencintai dan setia kepada kekasihMu, Muhammad S.A.W.

Berikanlah semua itu dengan petunjuk dan rahmatMu, berikan kepada kami apa yang terbaik di dunia dan akhirat. 
Amin......

setahun lepas, lahirnya putera yang dinanti, yang diberi nama Aqeel Suhayl..dengan harapan anak ini membesar membawa maksud namanya, seorang yang berakal dan menyenangkan semua orang..

cerita penuh kelahiran aqeel suhayl setahun yang lalu ade disini.

perkembangan anak bujang yang berumur setahun ni:

- bercakap - banyak words yang dah boleh faham..nen nen, aauuu (bunyi cat), mam mam,aanyahh (ayah)

- berdiri - dah boleh berdiri sendiri tanpa pegang apa2..

- berjalan - belum lagi.tapi kalau dipimpin merata dah die pegi

- makan - dah mula makan nasi macam orang besar, tapi ibu still bekalkan nasik lembik..hari2 jugak kena bekalkan sebungkus roti gardenia 60sen tu

- gigi - still 4 batang..bs aqeel kate gigi tu memang tunggu die berjalan dulu, dah berjalan baru kluar gigi yang laen (betol eh cetu? x penah dgr plak)

- susu - permintaan semakin banyak..4x5oz (dari 7 pg - 6 ptg)..time ibu amek dari rumah bs aqeel akan terus selak tudung dan tepuk2 titiks..errr..jangan buat di khalayak ramai ye syg

- tidur - dah makin seragam..10pg-12 tgh hari, 3ptg-5ptg, 9mlm-6.30pg..hehe

overall ibu happy tengok anak ibu membesar..biarlah ape orang nak kata, lain anak lain perkembangannya..terus membesar dengan sehat ye sayang!

Tuesday, 26 November 2013

Mommycha 1st Giveaway

Salam..hai readers..

harini nak join mommycha punye GA pulop..


Kalo korang nak join jugak klik gamba ehh

iolls takde gamba timang2 anak, takde gamba anak kiss ibu, takde gamba anak hug ibu..tapi..hati ibu sejuk bila tengok gamba ini


Aqeel Suhayl anak ibu,
taatlah kepada Allah dan patuh kepada suruhan agama

Aqeel Suhayl anak ibu,
jadi anak yang soleh ye sayang, yang boleh bawak ibu dan ayah ke syurga

Aqeel Suhayl anak ibu,
penyejuk mata, penawar hati ibu,
membesarlah dengan sihat sejahtera,
jadilah anak yang terbaik buat ibu dan ayah,
patuhlah pada perintah Allah

Amin


Monday, 25 November 2013

3rd GA Pearl by mOoN

Syarat-Syarat penyertaan :

1. Buat satu entry ringkas mengenai GA ni...dan entry tu mestilah mengandungi,,

antara warna putih, peach dan hitam,, which color describe u the most..dan nyatakan kenapa...HANYA 3 WARNA DI ATAS tau...

Here you can see how much i love white


Putih yang kite tahu lambang kesucian - ya! saya sukakan putih kerana sucinya dia, sebab tu untuk semua occasion penting dalam hidup saya kena ada warna putih..hehe

Putih sesuai dengan apa sahaja gabungan warna - pernah tak bila dah siap berbaju tapi takde tudung yang match, putih jugak penyelamat kan

Putih lambang kebersihan - kalau pakai putih kena berjaga2 taknak bagi kotor, sedikit sebanyak kita jadi pembersih.

orang kata Putih wat kita nampak gemuk atau besar - bagi saya tidak same skali, putih wat saya nampak yakin..

Putih untuk orang yang berani tapi tidak suka menunjukkan keberanian - ini juga saya! saya berani tapi ramai yang tak tahu

akhir skali...


hahaha..ok dah, terus takleh series..member ni panggil daku puteh mungkin sebab daku suka puteh jugak kot..keh3



2. Letak banner kat atas dan linkkan ke entry ini...


3. Terbuka kepada bloggers boys and gurl...
4. Sila like  page Jari Bulan Shop (WAJIB)


4 hadiah misteri menanti peserta yang berjaya dan 1 hadiah khas untuk peserta bertuah.. :)

GiveAway ni akan berlangsung 8 hari sahaja bermula hari ini dan berakhir pada 30 November 2013. Tarikh GA tidak akan dipendekkan atau dilanjutkan. Jom2 join..ada masa lagi ni..hehe :)

Friday, 22 November 2013

Hadiah saguhati GA Umi QI

salam..hai readers..

aritu kan ade join Give Away: Shawl 1st Umi Qi..dan alhamdulillah dapat hadiah saguhati..hehe


blue brooch uolss..i loike..tq umi qi..nanti2 wat GA lagi eh..hehe

p/s : brooch2 yang panjang2 ni memang kena melaram time g opis je la..kalau time dengan aqeel alamatnye senget benget tudung ibu die tarik brooch..huhu

Wednesday, 13 November 2013

GIVEAWAY by EKIN JAMAL


Kolum cantik berwarna-warni,
1 Malaysia Happy Deepavali.

Deepavali valthukkal :)


p/s : gamba lunch td, ofis buat deepavali celebration..gigih up entry nak join giveaway ekin..huhu

bloggerwidgets