permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 14 January 2013

Aqeel checkup sebulan

salam..hai readers..

aqeel dah sebulan setengah baru nak update pasal checkup sebulan..huhu..kekangan internet access..harap maklum..huhu

perkembangan aqeel untuk umur sebulan

berat : 5.3kg
panjang : 59cm
BMI : 15.2
lilitan kepala : 39cm

dah sebulan baru la ibu taw yang aqeel lahir haritu BMI kurang, kurus la maknanya sebab walopon berat 3.05kg tp terlalu panjang 58cm..huhu. bila dah sebulan baru BMI normal.

kena cucuk hepatitis B..nanges masa jarum masuk je..pastu senyap..hui sangat baek lah anak ibu..
nurse tanya baby dah pandai senyum ke? mestilah dah pandai walopon hanya senyum dalam tidur.haha


ibu plak dah dapat berat sebelum pregnant..tapi belum dapat berat masa kawen..haha.usaha perlu lebih keras ni..

dan bila dah sebulan ni ibu pun start la ajar aqeel guna botol susu..alhamdulillah aqeel da pandai guna botol..skali ajar je dan die selesa dengan botol tommee tippee tu.



p/s : alhamdulillah skrg ni rasa mudah je nak jaga aqeel..mungkin sesuai dengan maksud nama yang diberi..suhayl : mudah, senang


4 comments:

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets