permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 7 February 2013

Aqeel checkup 2 bulan

salam..hai readers

aqeel checkup 2 bulan, 31 januari lepas..perkembangan aqeel untuk umur 2 bulan

berat : 6.45kg
panjang : 60cm
BMI : 17.9
lilitan kepala : 40cm

masa masuk bilik doc mcm2 ibu ni nak tnye..antaranya : 

bila boleh bukak mitten?
sekarang pon da boleh..kte pakaikan mitten sebab x nak die cakar muka..so pastikan kuku sentiasa pendek

selsema yang datang bila sejuk
doc bagi syrup dan ubat titik dalam hidung..itu je ubat untuk baby yg selsema

baby slalu muak@muntah lepas minum susu walopon dah burp
normal..bg die rest kejap lepas nyusu.

baby bf bole obes x?
haha..x kan obes..kalo obes pon kami x kan marah..susu ibu adalah terbaik..teruskan

ade tanda atas idung baby..mcm lebam..org kata tu tanda sawan
dari segi kesihatan belum ada pape proof kata yg itu tanda sawan..bg i itu birth mark

haa nampak x ibu die byk sgt tanya..siap buat senarai okeh..lepas cucuk terus balik..

dan untuk bulan kedua ni anak ibu still fully breastfeed..memakai pampers huggies saiz M..dan sangat sukakan zikir penenang hati..hehe.kalo masa ngamuk2 nak tido tu..zikir je terus layu mata..memang tenang sangat lah ye..

Hasbi Rabbi Jallallah
Cukuplah tuhan bagiku Allah Maha Agung

Mafi Qalbi Jallallah
Tiada di dalam hatiku kecuali Allah

Nur Muhammad Sallallah
Cahaya Muhammad selamat atas Nya

Haqqul Lailahaillallah
Benarlah tiada tuhan selain Allah

luv u so much syg!

2 comments:

  1. hehhe...kalah la bebyMu'az cmnie...bebyAqeel lg debab... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. debab smpai ibu lenguh dah dukung..mu'az da pandai macam2 tu x jadi debab sgt dh..hehe

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets