permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 14 February 2013

Travelling on long car journey with 2 month old!

salam..hai readers..

cuti panjang cny aritu ibu bawak aqeel balik pekan pahang jumpe tok abah & tokmi..mula2 risau jugak kot aqeel meragam memandangkan nak balik pekan paling cepat pon dapat sampai dalam 4 jam..

kami gerak dari rawang pukul 7.30 pagi..elok2 je ngah bersiap aqeel pon sleep..memang time tido die..aqeel x mandi lagi..cadangnya sampai rnr teerloh baru nak mandi..masuk je kete terus letak atas tilam..tido la sikecik ni dengan nyenyaknye..sampai kat gombak jalan dah start jammed..sampai lah ke tol karak.tapi aqeel still tido..legaa


ayah benti dekat petronas sebelum masuk LPT..time ni dah ada gaya2 aqeel nak bangun..bangun2 je tukarkan diapers..senyum2..main2 dalam 15 minit..susu dan sambung tido lagi..sampai dekat rnr temerloh subhanallah ramainyaaaa umat manusia..aqeel pon tido so kitorang troskn perjalanan dengan mudak musyuk x mandi ni..haha..


elok je aqeel tido sampai nak masuk bandar pekan baru die jaga..susu pon x nak..die da rimas duk dalam kete..seb bek dah dekat nak sampai rumah..sampai rumah tokmi letak atas tilam die da senyum..lega agaknya,..

alhamdulillah..xde masalah untuk bawak aqeel travelling a long journey..die sangat behave..time balik ke rawang pon aqeel ok..cuma x nak tido atas tilam..maybe sebab kena matahari kot..ibu love u syg!

Happy travelling :)

4 comments:

  1. hehe... sama la baju dgn naufal amsyar :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ehh..hehe.bju ni aqeel dpt gift :)

      Delete
  2. Replies
    1. Mesti la aunty..kalo bark ibu bwk jln2 lg :-)

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets