permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, 22 March 2013

Rutin harian ibu aqeel

salam..hai readers..

sejak aqeel duduk dengan bbsitter semua rutin harian dah berubah..dulu masa opah jaga aqeel, balik2 boleh rehat2 jap, kadang2 mak dh siap masakkan..maen2 ngan aqeel, nak mandi boleh mintak mak tolong tengok2kn aqeel jap...sekarang x bole dah gitu

sampai je rumah, amek aqeel kat umah bbsitter...pastu aqeel start nak berkepit sambil gesek2 mata..bagi susu dan aqeel akan tido..sambil2 tu kemas beg aqeel..tambah baju, socks, barut, napkin n pampers..

ternganga mulut hah..letih sgt!

ayah plak akan settlekan steril sume botol aqeel+breastpump parts..sambil2 rendam lauk ape yang nak dimasak..

rendam baju2 aqeel utk basuh..dan elok je ibu nak start masak, aqeel akan bangun..adoiyaiii..mintak ayah tengokkan jap..masak cincai2..pegang aqeel balik..ayah mandi+basuh baju aqeel+solat..

then turn ibu plak mandi+solat..makan pon kena gilir2 skang..

dan kul 10 aqeel akan start merengek nak tido..susukan dan tidokan die terus dlm bilik..siap2kan susu aqeel, makan colagen (aww mak pon nak canteks nokss..haha)..dan tido..

besoknye seawal 5.30 aqeel dah ajak maen..huih letih gini..nak kena train aqeel tido kul 11 la..so that die akan bangun kul 6.30..kul 6.50 ayah akan anta semua barang aqeel kat rumah bbsitter, dan 6.55 ibu anta aqeel..terus ke opis..

ini la rutin harian ibu sejak ari isnin..x sempat dah nak tgk cte2 best..xpelaaaa demimu anak..ibu rela

p/s : rase sangat bertuah sebab punyai suami yang byk membantu..terima kaseh abg!

4 comments:

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets