permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 29 May 2013

6 months old Aqeel Suhayl

salam..hai readers

alhamdulillah harini genap umur aqeel 6 bulan..dan ini bermakna dah 6 bulan jugak ibu menyusukan aqeel sepenuhnya..stok ebm dalam freezer dah makin brkurang sebab aqeel makin kuat menyusu..hari2 pam di ofis boleh dapat 20oz tapi aqeel perlukan 24oz sehari masa kat rumah bbsitter..nak tak nak kena jugak guna stok susu..hmm..tapi ibu tak kan putus asa..weekend ni nak wat operasi mngumpul stok susu..ya allah permudahkanlah..aminn

si 6 bulan aqeel : 
- mampu menarik kaki masuk ke mulut
- mampu mencabut stokin sendiri
- mempunyai kebolehan menyusu sambil duduk (-.-)"
- boleh stay dalam posisi merangkak tapi x boleh bergerak..haha
- dah kenal nama sendiri, senyum kat orang yg dikenali dan nanges macam kena pukol kalo orang yang x dikenali nak dukung

macam2 lagi lah..setiap hari ade je perangai baru yang die buat..yang boleh wat ibu senyum sepanjang hari bile ingat kat si bujang sorang ni..membesar dgn sihat ye sayang~

oh btw aqeel dah boleh start solid food..saitednyaa ibu.nanti update pasal solid food plak keh! daa~

my abam ketak2..haha

6 comments:

  1. alahai semnagtnya dia..
    sebaya anak kita ni, bulan ja x sama..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. irfan bulan 12..muda 2 minggu he dr aqeel..hehe

      Delete
  2. yeayyy...pas ni ibu kene rajin memasak pula la mknn aqeel ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yay! tak saba nak bagi makan ni..hehe

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets