permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, 31 May 2013

Aqeel's first foods

salam..hai readers..

harini nak cite keterujaan ibu aqeel pada solid food..haha..beria sangat nak kasi anak makan..
mule2 pikir nak kasi bubur nasi yg diblender..tp bile digugel2 banyak yang advice bagi puree untuk first food..ok gigih la plak ibu search puree ape yang sesuai..

siap print pastu tampal kat peti es..haha

ok..untuk first food ibu nk try buah pear...dah alang2 merebus / menstim baik buat 3 jenis puree terus..(gelojoh!) haha. kite try dengan pear, apple fuji dan baby carrot..

 

ok2 dah siap, buh susu ibu sikit..amek aqeel..letak dalam carrier, pakaikan bib..bismillahirahmanirahim....


muke macam nak nanges..

errr tak sedap ke syg..takpe esok kte try apple plak ye..ehh tak bole..kena guna 4 days rule..huuu (-.-)"

ayah : bu..aqeel nak makan bubur kot..
ibu : x la yah..die baru nak rse makanan mmg camtu
ayah : kalo bagi ayah pon ayah wat mke cam aqeel
ibu : ... (-.-)"

dah beli beras perang untuk aqeel..ingat nak biasakan aqeel ngan buah & sayur dulu..takpe tengok keadaan camne..kalo aqeel nampak cam tak minat dengan yang ringan2 ni try plak bagi bubur nasi ye..

2 kilo rm8.99

8 comments:

  1. comelnye aqeel ni, geram tgk, budak baru nak blja makan normal la tu, nnt mesti dia suka makan sbb mak dia rajin masak sdp2, kan aqeel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu tq aunty..insyallah..aminn

      Delete
  2. Awk...penah x org kate aqeel ni besar dh mcm 8-9 bln?anak kite lbih kurg aqeel gak tp sume kate besar..hihi.apepun kpala aqeel siap senget2 tu kire enjoy la tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah slalu da dear org ckp gtu..nurse pon ske tgk..sehat ktenye..hehe

      Delete
  3. pasni rajin la mama aqeel buat mknan bby

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish harusss..haruss tgk ade mase ke tak..haha

      Delete
  4. bambamnye aqeel nie.. comel!! xpe, nnti lame2 msti die suke.. kn aqeel.. aqeel bdk yg pndai!! yeayyy.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye aqeel budak pandai! tq aunty :)

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets