permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 23 July 2013

mencari babysitter area rawang

salam..hai readers..

tibe-tibe je kena cari babysitter baru..selalunya ibu yang mintak nak berentikan anak dari babysitter tu, ni babysitter aqeel yang mintak nak benti a.k.a taknak jage aqeel..oooeemmmjiii susah sangat ke nak jage anak saya..hmm

kisahnya bermula dari awal minggu lepas lagi..pagi2 time aqeel naek je kete ngan ayah die mesti nanges, tapi ayahnye bawak jugak terus ke umah bs..sampai kat umah bs seboleh2 die pelok ayah, x nak kena tinggal..pelik..tak penah die wat ragam camtu..

bile petang ayah nak amek, die tanak plak kat ayah..double pelik..nape la anak..start daripada tu hari2 ibu call bs aqeel tanye die meragam ke, minum susu tak, tido tak..

dan bermula la sesi bs ngadu aqeel meragammmmm sangat sekarang ni..susu kurang..tido 5 minit je..maen tanak..duduk dalam walker nak kejap je..haihh pelik sangat sebab bile balik rumah kemain aktif die, tinggal main toys sorang2 pon die ok je..bs bagi cadangan mintak opah aqeel jagekan aqeel kejap..dengan alasan "aqeel dah tak sesuai ngan akak kot nor"..hmm ok..seb bek opah memang ade kat rumah mamayong aqeel

so jumaat tu ibu yang amek aqeel kat umah bs..mase nak amek tengok aqeel duk dalam walker, muke macam nak nanges je..cepat2 datang kat ibu..hmm ape la agaknye yg aqeel takotkan..sembang2 ngan bs aqeel dan die pon nampak macam dah tanak jage aqeel, timbul alasan lain plak sebab kena hantar anak ngaji..susah kalo ade aqeel..ok..sekarang rase aqeel cam nyusahkn die..nekad nak cari bs laen.tak kan la kite still nak anta anak kite kat orang yg x nak jage anak kite kan..

macam2 persoalan timbul
- kalau betul aqeel meragam, kenapa bile kat rumah die ok..duduk ngan opah pon ok je..xde nak merengek2
- kalau betul aqeel kurang nyusu, kenapa bile opah jage ni habes susu 4 botol
- kalau betul aqeel nak tido 5 minit je, kenapa dengan opah die boleh tido sampai 3 jam
- kalau betul pon bs ni dah tanak jage aqeel, sepatutnye die bagi notis sebulan awal..sempat la ibu nak cari bs baru untuk aqeel

hmm dilema sangat2..baru sebulan duduk kat kawasan rumah baru ni..x kenal langsung orang..mane nak cari babysitter yang bole dpercayai..haih naseb baek ade mak, sekurang2nye mak boleh tolong jagekan sampai dapat babysitter baru..

hai la anak ibu..~

10 comments:

  1. kot urgent, cer hntr sementara kat nursery yg berdaftar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nursery pon xde area dekat2 dengan rumah..hmm

      Delete
  2. betul tu, lebih baik tukar je bs klu dia dah x nak jaga anak kita. smg dipermudahkan sgl urusan & smg dapat bs yg lebih baik & bertanggungjawab :)

    ReplyDelete
  3. aiyo..dh la ssh nk cr bbysitter skrg ni..harap ade la yg sudi jage aqeel nnt.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..susah nak cr yg bole dpercayai..hmm

      Delete
  4. Salam... saya br pindah ke rawang..
    buntu nak cari bbysitter kat sini..nk cari pn xsempat sbb tngh berpantang...
    boleh suggest bbysitter area rawang x?
    thanks..
    ni email saya..farhana2007285786@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf tak perasan komen..btw awak rawang area mane?

      Delete
  5. As salam, mysis tinggal di rawang having same problem..minta advse dr penulis blog if sedari boleh bagi contact nursery aqeel

    ReplyDelete
    Replies
    1. aqeel skrg duduk dgn babysitter :)

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets