permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 29 August 2013

9 months old Aqeel Suhayl

salam..hai readers

arini genap aqeel 9 bulan..macam2 dah sikecik ni boleh buat..debab2 pon pantas ke sana ke mari..berpeluh jugak ibu nak kejar..sekarang kalau kat rumah kena pastikan semua pintu bilik ditutup..dapat dia masuk bilik 1st, bilik air yang ditujunya..masuk bilik 2nd dipautnya ironing board..kalau sempat dia masuk bilik stor..tayar vacuum pon jadi wat main..aduhaiiii..dah macam tarzan ibu kat rumah duk jerit panggil aqeel..

berkenan sangat ngan stereng kereta

ada akal baru, pantang org jerit panggil nama ataupun cakap "amboiiiii..biase die ni"..mule la wat mulut cebik, ngan kecik2kan mata..nk nanges kunonnye..tapi jap je pastu ok balik..

bab makan..ibu tak de la strict sgt kate nk bg homemade food sume..kadang ade gak suap roti butterscotch..air oren hujung2 straw..kek..tapi tetap hari2 still wat kan bubur untuk aqeel..
 
progress lain
- dah boleh turun katil sendiri..hebat dia..tapi nak naek balik tak reti
- gigi tetap 2 batang bawah je..yang atas belum menunjukkan gaya nak keluar..tapi hat 2 batang bawah tu pun aqeel dah mampu nak geget epal
- tido malam kena ngempeng..dulu just bg susu dan die akan sleep terus..skrg no more..dekat setengah jam baru die lepas..
- pantang tengok ayah or ibu tido..sedaya upaya die kejut..penah sekali ayah tido atas katil..die datang dengan walker..tak sampai nak pegang ayah..nanges2 panggil ibu soh letakkan atas katil..huhu.bijak
- dah pandai tepuk tangan..pelepek2 bunyi..hehe..
- bile nak tido or nak susu aqeel sebut..ma ma ma..huhu..memang 1st word baby ma kan..tak kesah la nak..nanti ibu ajar sebut "ibu" (ayah bole plak kua bunyi a..yahhhh)

cubaan memanjat tangga rumah opah

tu je kot yang ibu ingat..apepun aku bersyukur ya allah, dikurniakan anugerah terindah ni..

6 comments:

  1. comelnya aqeel....seronok main stereng kete yeh...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq aunty..mmg feveret tu stereng kete

      Delete
  2. Aktif betol anak bujang ni ;)

    ReplyDelete
  3. Aqeelllll....bambam yer kamuuuu meh sini umi Qi nk cium puas2 heheheh happy 9 month old dear...mmuahhh

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets