permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 27 August 2013

Babysitter aqeel

salam..hai readers

sebulan lepas ibu aqeel ade post pasal nak cari babysitter baru..dan alhamdulillah minggu ni dah minggu ke2 aqeel duduk dengan mak..

aqeel dah duduk dengan 2 babysitter..surely ibu akan compare dua babysitter ni..

bs dulu muda (30an)..bs sekarang dah pangkat nenek (50an)
bs dulu bingkas buat keje..die still boleh siapkan sume keje rumah walaupun ade aqeel,anak2 still kecik2, tak leh harap untuk tolong die..
tapi tak bermakna bs sekarang dah berumur die tak larat nak jaga baby..kelebihan bs sekarang die dah ade anak2 yang dah besar..dah boleh harap untuk dukung aqeel..tido dengan aqeel..

bs dulu ramah..bs sekarang ramah kalau kte bertanye
bs dulu amek je aqeel mcm2 akan direport..aqeel berak, minum susu, panjat walker..
bs skrg kalau kte tak tanye die tak kan bgtaw..so kne wat notes sebelum amek aqeel untuk tanye ape yang patut

bs dulu jauh..sekarang selang satu lorong
dulu mase duduk rumah lame memang rumah bs sebelah je..aqeel pon tak penah meragam..bila dah pindah jadi makin jauh dan sebab tu aqeel sangat cranky pagi2 sebab kena duduk dalam carseat..
bs skrg agak dekat jaraknye..ibu n ayah hantar aqeel dulu pastu baru amek kete ayah dan 2-2 ke opis

itu perbezaan yang jelas..yang boleh dianggap kecik punye hal macam aqeel tak bau wangi mase ibu amek..huhu..dulu mase amek gomol2 aqeel sebab wangiiii..skrg mcm tak berbedak..so sampai je umah ibu bedakkan dulu bagi wangi2..hehe.

alangkah bestnye kalau ibu dapat jage aqeel setiap masa..

4 comments:

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets