permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, 2 August 2013

persiapan raya 2013

salam..hai readers..

tahun ni beraya agak sakan jugak la kot sebabnye raya tahun lepas 2 bulan lepas abah meninggal..memang tak beraya pun..duk rumah je.baju raya pon sepasang je..tahun ni dah bertiga..preparation paling banyak pon untuk aqeel la..

tahun ni tema maroon..ayah & aqeel pakai baju melayu masa kenuri cukur jambul ritu..seb bek muat lagi baju melayu ritu..haha.songkok sikecik pon dah beli..tggal sampin x jumpe untuk saiz aqeel..

raya kedua takde warna tema kot sebab duk dalam kete je pon..dari pekan ke taiping tu 8 jam..xde maknanye nak bertema bagai..haha.ayah tshirt, ibu blouse aqeel jumper..settle jugak

raya ketiga hijau..raya ke4 dan seterusnya pandai2 je la..haha..

untuk ibu ade 2 pasang bju kurung, blouse, jeans, peplum, tudung, sandal
untuk aqeel paling banyak


baju melayu, tshirt, kemeja, jeans, shoes, socks, baju tido raye pon ade

untuk ayah baju melayu, tshirt, kemeja, jeans

nampak tak ayah je yang macam tak membeli sangat..asben saya memang susahhhhh nak soh beli baju..tshirt nak kaen sedap, jeans kena cutting yg die suke, kemeja kena style yg die suke..haihhhh

kueh raya ade la 6 jenis..cukup la tu..balang kueh belum beli
duet raya untuk family terdekat ibu dh settlekan..untuk lain2 ayah settlekan
servis kete pon 2-2 sudah..
perbelanjaan untuk balik pekan pastu ke taiping dan jalan2 raya semua under ayah..

ok settle dah kot..ble dah berkeluarga ni kena la pandai bajet..sape nak cover yang ni..sape nak cover yang tu..kena ade give n take..huhu

btw tahun ni raye pertama di pekan..huuuu~ 1st time tak balik taiping raye pertama..sedih sikit (ehh sikit ke..sedih banyakkk..).raye kedua awal pagi akan laju2 balik taiping..harapnye 8 jam perjalanan tu aqeel tak meragam..aminn

p/s : esok saya dah start bercuti sampai isnin 12hb..raye sakan sgt neh..haha

4 comments:

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets