permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 11 November 2013

bila orang kuat demam

salam..hai readers

minggu lepas straight satu minggu asben tak keje gara2 demam yang melarat-larat
demamnya bermula pas balik dari tengok bola kat stadium shah alam.masa kelantan lawan pahang tu..
pahang menang, ok kira berbaloi la asben bertungkus lumus dapatkan tiket, parking jauhhhh, berlari dalam hujan..berbaloiiiii sangat
isnin dah start demam, ingatkan demam biasa..sendiri2 pegi klinik, amek ubat dapat mc
selasa memang public holiday, dah start melepek, baring je
rabu kena amek darah untuk tengok kot denggi..kames kena repeat check darah

oleh kerana tengok keadaan si suami yang agak teruk, daku sms offismate masuk lewat sikit..nak teman dia ke klinik..dari result darah platlet dah naik..bukan denggi.tapi daku tak puas ati tengok keadaan asben yang makin teruk, asben ngadu tangan kaki kebas, sakit kepala..ok amek keputusan jom ke klinik panel.dekat klinik panel memang dah terbaring suamiku..doc marah sebab tak bawak terus ke hospital.klinik wat surat refer ke hosp sg buloh..bergegas la drive bawak ke hospital plak..menanges2 sambil drive tengok asben langsung dah tak berdaya..ya allah takot pon satu sebab selama ni semua pon asben yang wat..turunkan asben kat emergency terus cari parking..

sambil nak tunggu turn kat fever center tu asben dah macam nak collapse..waaa skali lagi aku kalut..kalut pegi dekat doc dengan mata berair..huu.
terus doc tolak ngan wheelchair ke zon kuning,separa kritikal..doc drip air, check darah lagi skali..dan keputusannye tetap, bukan denggi..discharge..


kat rumah barula nak makan sikit2..makin kurus asben kesayanganku itu..
jumaat dah kuat sikit..sabtu dah makin ok..dan alhamdulillah sekarang dah sehat sepenuhnya

but then, aqeel plak dapat batuk + selsema..ibu ni dah macam immune tak tido malam..minggu lepas menjaga ayah, minggu ni menjaga aqeel yang asek merengek hidung tersumbat + batuk..cepat sehat sayang!

6 comments:

  1. Ya Allah...kuatnya sakit ayah aqeel....alhamdulilah sembuh dah org kuat...skrg aqeel pula sakit ye sayang....cpt2 baik ye nakkk...windu mata aqeel taw

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..tula..umi qi doakan aqeel cepat sehat ye

      Delete
  2. Aqeel sejuk kot aznor...cer stop ekon jap...

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets