permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, 4 November 2013

Give Away: Shawl 1st with Umi Qi

salam..hai readers

dah 2-3 kali pakai shawl style umi qi ni asek lupaaa je nak snap pic..arini kukentalkan hati demi nak join giveaway ni.rugii korang tak join..hadiah menarik uolls.


Syaratnya mudah sahaja:

1) Follow blog Umi Qi - done
2) Sila click ikuti teknik Hijab 1st: Tutorial Shawl by Umi Qi - done
3) Ambil (1 gambar anda sahaja) selepas memakai shawl melalui teknik Umi Qi tunjukkan. - done
4) Buat entry di blog anda beserta dengan gambar seperti dibawah. - done
5) Copy link entry anda dan paste di ruangan komen blog Umi Qi. - done
6) Tarikh tutup sehingga 8 November 2013

*****************************
Contoh Entry Anda 

(Upload Gambar Anda)


Saya suka berhijab shawl gaya Umi Qi kerana.................................................................. 

Jangan lupa buat backlink Umi Qi dalam entry anda, lagi panjang lagi bagus puas baca, terpulang kepada daya kreativiti anda setelah pengalaman menggunakan teknik mudah Umi Qi. Ajak geng-geng blogger lain join ye....

Hadiah Give Away:
Hadiah Pertama: 1 Exclusive Shawl + 1 Exclusive Brooch 
Hadiah Kedua: 1 Exclusive Shawl
Hadiah Ketiga: 1 Exclusive Brooch
7 hadiah saguhati

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Umi qi daku wat collage sebab nak tunjukkan depan & belakang..huhu

Saya suke berhijab shawl gaya Umi Qi kerana ia mudah, menjimatkan masa, selamat, cantik dan menutup aurat..(hah kauuuu.skema ayat haku)..keh3

mudah
ofkos sangat2 mudah uolls..sebatang peniti dah cukup..nak lagi kemas tambah 2 brooch.
sebelum ni kalau nak pakai shawl kena make sure ade 2 peniti + 3 brooch. peniti atas kepala ngan tepi pipi..kengkadang hilang satu peniti yang kat kepala tu, mungkin tenggelam dalam kepala..haha.3 brooch, bawah dagu, kiri ngan kanan..hasilnyaa..shawl berlubang kat bahagian dagu..
style umi qi, satu peniti kat atas kepala..kemaskan kiri kanan ngan brooch..shawl yang dah berlubang sebab pakai brooch tu pon boleh guna semula sebab style umi qi ni boleh sorok bahagian berlubang tu kat belah dalam.

menjimatkan masa
ini memang tak dapat dinafikan..pagi tadi bangun lewat.tengok shawl bergantung rasa malas nak pakai, nak je sarung syria.tapi nak try style umi qi ni..3 minit je uolls..kalo dah expert seminit pon dah cukup..

selamat
selamat untuk ibu2 yang mendukung anak..aqeel selalu sembam muka kat bahu masa dukung..kalau pakai style umi qi ni tak letak brooch kat bahu pon boleh, selamat la muka aqeel dari kena brooch ibu

cantik
lepas pakai style umi qi ni rase 
macam cantik je..macam cantik je..hehe.mungkin sebab shawl jadi lebih flowy kat bahagian depan

menutup aurat
style umi qi ni labuh kat bahagian depan dan belakang..lebih lebar shawl lebih labuh kat bahagian depan dan belakang (sila refer gamba)..sangat menepati syariat :)

so ape tunggu lagi..jom try bershawl gaya umi qi..

p/s : umi qi ni kira satu gamba gak kan..hehe

6 comments:

  1. Haaaaaaaa aznor!....senangkan...cepatkan...so sapa kata xleh gaya shawl biler ada anak tecik...mengkagumkan...td tgk mcm bukan rupa aznor jek...tgk dkt2 eh eh aznor lah...ya ampun lg muda bila try versi Umi Qi...jeng jeng jeng...siapa pemenang yer...tunggu 11 Nov nanti Umi Qi umumkan ye...jgn lupa buh back link dlm komen entry Umi Qi...jgn lupa kang umi Qi lupa nak select susah hahahahha...

    p/s Terima kasih join GA Umi Qi... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok tambah satu lagi kelebihan..nampak muda..hahahaha..sama2 umi qi :)

      Delete
  2. kita pun dah try gaya umi qi..memang senangkan...

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets