permata hati ibu dan ayah

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, 29 November 2013

selamat hari lahir sayang ibu!



Alhamdulillah..
setahun sudah Aqeel Suhayl bin Abdullah Shariffudin. Semoga Aqeel jadi hamba Allah yang soleh, penawar hati ibu dan ayah, diberikan kesihatan dan dimurahkan rezeki-Nya..

Ya Allah, sesungguhnya, aku menyusukan anakku kerana suruhanMu, maka Kau permudahkanlah, dan cukupkanlah susuku sehingga 2 tahun penuh penyusuan, seperti mana yang telah kau syariatkan kepadaku...

Ya Allah, Kau bantulah aku mendidiknya dan jadikanlah anakku agar dia selalu menyayangi dan mencintai aku dan keluargaku. Jadikanlah anakku orang yang baik dan takwa, yang mempunyai pandangan dan pendengaran yang taat kepadaMu, yang mencintai dan setia kepada kekasihMu, Muhammad S.A.W.

Berikanlah semua itu dengan petunjuk dan rahmatMu, berikan kepada kami apa yang terbaik di dunia dan akhirat. 
Amin......

setahun lepas, lahirnya putera yang dinanti, yang diberi nama Aqeel Suhayl..dengan harapan anak ini membesar membawa maksud namanya, seorang yang berakal dan menyenangkan semua orang..

cerita penuh kelahiran aqeel suhayl setahun yang lalu ade disini.

perkembangan anak bujang yang berumur setahun ni:

- bercakap - banyak words yang dah boleh faham..nen nen, aauuu (bunyi cat), mam mam,aanyahh (ayah)

- berdiri - dah boleh berdiri sendiri tanpa pegang apa2..

- berjalan - belum lagi.tapi kalau dipimpin merata dah die pegi

- makan - dah mula makan nasi macam orang besar, tapi ibu still bekalkan nasik lembik..hari2 jugak kena bekalkan sebungkus roti gardenia 60sen tu

- gigi - still 4 batang..bs aqeel kate gigi tu memang tunggu die berjalan dulu, dah berjalan baru kluar gigi yang laen (betol eh cetu? x penah dgr plak)

- susu - permintaan semakin banyak..4x5oz (dari 7 pg - 6 ptg)..time ibu amek dari rumah bs aqeel akan terus selak tudung dan tepuk2 titiks..errr..jangan buat di khalayak ramai ye syg

- tidur - dah makin seragam..10pg-12 tgh hari, 3ptg-5ptg, 9mlm-6.30pg..hehe

overall ibu happy tengok anak ibu membesar..biarlah ape orang nak kata, lain anak lain perkembangannya..terus membesar dengan sehat ye sayang!

14 comments:

  1. hepi besday syg aqeel..hehe.bambam2 nye dia..mata bulat plak tu :-)

    ReplyDelete
  2. Happy birthday 1 year ye aqeel...cantik ibu kamu buat gambar susunan cm tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq umi qi..ibu saya jeles plak umi qi pandai design photobook..haha

      Delete
  3. selamat hari lahir Aqeel :) semoga jadi anak soleh..

    ReplyDelete
  4. Slmt ari lahir buat aqeel :)

    Aznor nnti msg/ wechat/wataapp sya alamat ya..adiah aritu tak dpt nk pos lagi ni..sbb xde alamat.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq aunty..aznor ade bg kat fb..mgkin masuk folder others..iolls wasep keh..hehe

      Delete
  5. happy birthday aqeel!

    jadi anak yg soleh, anak yg sihat & anak yg membahagiakan parents yer :)

    ReplyDelete
  6. hppy birthdy aqeel, aqeel bgn mlm lg tak nyusu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bgn dear..tapi bangun sambil mata tertutup..bg nenen hanyut balik..hehe

      Delete

Tinggalkan komen anda

bloggerwidgets